Home > Πρώτο Θέμα > Αρνητικά τα πρώτα 120 τεστ κορωνοϊού από την κινητή μονάδα της Δράμας

Αρνητικά τα πρώτα 120 τεστ κορωνοϊού από την κινητή μονάδα της Δράμας

Ευχάριστα νέα από την κα. Γαμβρέλη, υπεύθυνη του προγράμματος ΚΟΜΥ Δράμας

Αρνητικά τα πρώτα 120 τεστ

κορωνοϊού από την κινητή

μονάδα της Δράμας

► Πολίτες που αισθάνονται ότι έχουν συμπτώματα μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Υγείας Δράμας για να τους γίνει δειγματοληψία

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ νέα έχει να μας μεταφέρει η κα. Ελένη Γαμβρέλη, η υπεύθυνη του προγράμματος ΚΟΜΥ για ιχνηλάτηση και δειγματοληψία για τον Covid-19 στο Νομό Δράμας. Όπως δημοσιεύαμε σε σχετικό ρεπορτάζ την περασμένη εβδομάδα, η κα. Γαμβρέλη, Ιατρός, Ειδικός Ρευματολόγος, διευθύντρια Ε.Σ.Υ., αναπληρώτρια Διευθύντρια Τοπικής Μονάδας Υγείας Κέντρου Υγείας Δράμας και Επόπτης της ΚΟΜΥ Ν. Δράμας, ξεκίνησε ήδη την ιχνηλάτηση και δειγματοληψία σε ευπαθείς ομάδες.

Τα πρώτα δείγματα πάρθηκαν από το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας και στη συνέχεια από το Ορφανοτροφείο και όπως ανακοινώνεται πλέον, όλα αυτά τα πρώτα δείγματα είναι αρνητικά.

GAMVRELI ORFANOTROFEIO

Η φωτογραφία από το Ορφανοτροφείο της Δράμας, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Αν. Μακεδονίας και Θράκης Κ. Κλωναρίδη Ξενοφωντα, τον Πρόεδρο του Κέντρου Μέριμνας Δράμας κ. Κωνσταντινιδη Δημήτριο, την Αναπληρώτρια Διευθύντρια κα. Παναγιωτίδου Ελευθερία και το προσωπικό του Ιδρύματος μαζί με τους Οικότροφους.

Σε δηλώσεις της χθες στον «Πρωινό Τύπο», η κα. Γαμβρέλη σημειώνει ότι «τα πρώτα δείγματα ήταν περίπου 120 στον αριθμό». Αναφορικά με την ηλικία των ανθρώπων που συμμετείχαν στη δειγματοληψία, η κα. Γαμβρέλη τονίζει: «Ηλικιακά οι υπάλληλοι του Θεραπευτηρίου ήταν κυρίως νέοι άνθρωποι από 24 έως και 55 το μάξιμουμ, ενώ οι ηλικιωμένοι όλοι άνω των 70 ετών και όλοι με υποκείμενα νοσήματα, με άνοιες, σακχαρωδιαβήτη και καρδιοπάθειες. Στο Ορφανοτροφείο οι εργαζόμενοι ήταν στις ίδιες περίπου ηλικίες  μέχρι 50 χρόνων κυρίως, ενώ τα παιδιά που φιλοξενούνται από 14 έως και 21 ετών οι φοιτητές. Όσον αφορά τα ΑμεΑ στη δομή του Θεραπευτηρίου στον Άγιο Σάββα, εκεί ήταν από 21 έως και 50 ετών. Τέλος, κάποια δείγματα πάρθηκαν χθες και από τη δομή Φιλοξενίας Μεταναστών στη ΒΙΠΕ».

Όπως εξηγεί η κα. Γαμβρέλη, στη δομή Φιλοξενίας, θα γίνει δειγματοληπτικά μόνο η λήψη τεστ, ενώ όσοι εργάζονται εκεί θα περάσουν όλοι από το σχετικό τεστ.

Στην ερώτηση αν μπορούν συμπολίτες μας να εξεταστούν από την στιγμή που αισθανθούν ότι έχουν κάποια συμπτώματα, η κα. Γαμβρέλη τονίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει: «Εφόσον συμπολίτες μας αισθάνονται ότι έχουν συμπτώματα, μπορούν να τηλεφωνούν στο Κέντρο Υγείας Δράμας και εμείς θα πάμε στο σπίτι του να πάρουμε δείγμα για εξέταση».

Το επόμενο πρόγραμμα της κινητής μονάδας, είναι να επισκεφθεί την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έπονται και πάλι ευπαθείς ομάδες, ιδιωτικές κλινικές και σύλλογοι πάσης δραστηριότητας.

Όπως επισημαίνει επίσης η κα. Γαμβρέλη, «αποδεικνύεται ότι οι πληθυσμός του Ν. Δράμας παραμένει ασφαλής, διότι τηρεί αμετακλήτως τους κανόνες και τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας , του Υπουργείου Υγείας και της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΟΔΥ».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μονάδα ΚΟΜΥ της Δράμας είναι υπεύθυνη για όλο το Νομό, ενώ μόνο για το Δήμο Παρανεστίου θα υπάρξει ξεχωριστή μονάδα.