Άβαφες παραμένουν οι διαβάσεις
πεζών έξω από τα σχολεία της πόλης μας!
ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας, όπως και στα σχολεία του Δήμου Δράμας. Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει, με όνειρα και ελπίδες για κάτι καινούριο. Ανάμεσα σε όλα που απασχολούν καθημερινά τους γονείς και τα ίδια τα παιδιά, είναι οι διαβάσεις πεζών έξω από τα σχολεία.
Όπως είναι γνωστό, στα Δημοτικά σχολεία υπάρχουν οι σχολικοί τροχονόμοι, οι οποίοι πληρώνονται από το Δήμο Δράμας, ώστε να μεριμνούν για το ασφαλές πέρασμα των παιδιών στους κοντινούς δρόμους προς και από το σχολείο, το πρωί και το μεσημέρι.
Παρ’ όλα αυτά, ένα από τα πλέον σοβαρά ζητήματα, είναι το βάψιμο των διαβάσεων πεζών. Το πόσο σημαντικό ζήτημα είναι το γνωρίζουμε όλοι, καθώς και ο Δήμος Δράμας. Το γεγονός είναι ότι καθημερινά σχεδόν, η εφημερίδα μας δέχεται τηλεφωνήματα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το ότι η πλειοψηφία των διαβάσεων έξω από τα σχολεία, παραμένουν άβαφες.
Αν και ο Δήμος έχει προχωρήσει στη ανάθεση της εργασίας αυτής σε ανάδοχο εργολάβο, το έργο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και ίσως θα έπρεπε να αρχίσει από τα σχολεία.
Στο μεταξύ, από την εταιρεία HELLAS DIRECT, έχει ήδη ανακοινωθεί το πρόγραμμα Safe Roads project, η οποία είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία, και δημιουργεί πρωτότυπες έγχρωμες διαβάσεις μολυβάκια έξω από τα σχολεία του Δήμου Δράμας. Μάλιστα έχουν ανακοινωθεί όλα τα σημεία στα οποία θα γίνουν οι διαβάσεις αυτές. Αναμένουμε!

