Home > νέα > Χωρίς πιστώσεις για καύσιμα τα περιπολικά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας

Χωρίς πιστώσεις για καύσιμα τα περιπολικά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας

Ερώτηση βουλευτή Δ. Κυριαζίδη στη Βουλή

Εφοδιάζονται με καύσιμα από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας και του Παρανεστίου από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης

 

 

ΧΩΡΙΣ πιστώσεις για καύσιμα έχουν μείνει τα περιπολικά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, και σίγουρα αυτό προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό αλλά και εύλογη ανησυχία, καθώς το ζήτημα έρχεται στη δημοσιότητα, μετά από μια σχετική επιστολή του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας.

Το θέμα έφτασε με ερώτηση στη Βουλή, από τον βουλευτή Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδη, ο οποίος δηλώνει ότι πρόκειται επί της ουσίας για «έμμεση ακινητοποίηση των αστυνομικών οχημάτων του Νομού, λόγω έλλειψης καυσίμων, και ομολογεί ωμά την εγκληματική αδιαφορία και ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας των πολιτών. Ζούμε πλέον τριτοκοσμικές καταστάσεις, η δε ασφάλεια και των Δραμινών πολιτών καθίσταται πλέον επισφαλής».

KYRIAZIDHS 2Ο κ. Κυριαζίδης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων στις 2 Ιουνίου, ενώ η απάντηση ήρθε σχετικά γρήγορα, στις 26 Ιουνίου και μόλις χθες την έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα.

Στην απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Τόσκα, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «…Από τα παραπάνω. Καθίσταται σαφές ότι η παρούσα πολιτική ηγεσία όχι μόνο έχει έγκαιρα προβεί στον απαιτούμενο προγραμματισμό προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ανακύπτουσες ελλείψεις και καθυστερήσεις, αλλά έχει και νομοθετικά διασφαλίσει τη διαφάνεια και τον έγκαιρο προγραμματισμό και παρακολούθηση της εκτέλεσης των προγραμμάτων προμηθειών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ως εκ τούτου οι όποιες περί του αντιθέτου εικασίες χαρακτηρίζουν τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας των εμπνευστών τους. Ας μη κρίνουμε λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια ».

Τέλος, όπως επισημαίνει ο κ. Κυριαζίδης, «την απάντηση την δίδουν οι ευαίσθητοι και υπεύθυνοι εργαζόμενοι αστυνομικοί της Δράμας, οι οποίοι με αγωνία και υπεύθυνο τρόπο ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα να προσφέρουν το οφειλόμενο έργο προς τους Δραμινούς πολίτες που βεβαίως έχει να κάνει με την διασφάλιση της ζωής, της περιουσίας κλπ.  αγαθών τους».

 

Η επιστολή του Σωματείου Αστυνομικών

Στην επιστολή του, το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, μετά από εντολή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, «ο ανεφοδιασμός των υπηρεσιακών οχημάτων με πετρέλαιο κίνησης, πλην των υπηρεσιών που εδρεύουν στο Παρανέστι οι οποίες θα ανεφοδιάζουν τα υπηρεσιακά οχήματα από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, λόγω εξάντλησης των πιστώσεων καυσίμων κίνησης.  Επίσης, για τον ίδιο λόγο, με βάσει της υπ’ αριθμ. 4302/17/1451876 από 17 Ιουλίου 2017 διαταγή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, αναστέλλονται όλες οι κινήσεις των βενζινοκίνητων υπηρεσιακών οχημάτων πλην άκρως εκτάκτων περιπτώσεων.»

Επίσης, σε άλλο σημείο της επιστολής του Σωματείου αναφέρονται τα εξής: «Βάσει των παραπάνω διαταγών της Δ.Α. Δράμας, οι συνάδελφοί μας είναι αναγκασμένοι ανά δύο μέρες περίπου να μετακινούνται εκτός του Νομού μας, διανύοντας από 75 και 150 χλμ περίπου, ώστε να ανεφοδιάσουν τα πετρελαιοκίνητα οχήματα και να επιστρέψουν στην έδρα τους. Η μετακίνησή τους αυτή πραγματοποιείται βάσει των ανωτέρω διαταγών, χωρίς να τους χορηγείται φύλλο πορείας για τον συγκεκριμένο λόγο, καθώς και χωρίς να τους καταβάλλονται τα οδοιπορικά τους έξοδα, όπου αυτά προβλέπονται, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους σε οποιονδήποτε κίνδυνο παρουσιαστεί κατά την μετακίνησή τους.

Διανύοντας λοιπόν το 2017, διαπιστώνουμε ότι οι πολίτες του Νομού μας, είναι υποχρεωμένοι να στερούνται των αστυνομικών υπηρεσιών μας για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι οι συνάδελφοί μας είτε οφείλουν να κάνουν «αυστηρή οικονομία», στις μετακινήσεις των βενζινοκίνητων υπηρεσιακών οχημάτων, είτε οφείλουν να μεταβαίνουν στην Καβάλα ή στην Ξάνθη για τον ανεφοδιασμό των πετρελαιοκίνητων υπηρεσιακών οχημάτων, «σπαταλώντας» αδικαιολόγητα τις ώρες εργασίας τους, χωρίς την τήρηση των προβλεπομένων σχετικά με την ασφάλεια και την αποζημίωσή τους.»