Home > Πρώτο Θέμα > Χωρίς προβλήματα η λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

Χωρίς προβλήματα η λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

Μεγάλο το ενδιαφέρον για rapid τεστ από τους εκπαιδευτικούς της Δράμας

 Χωρίς προβλήματα η λειτουργία

των Δημοτικών Σχολείων

στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

 ► 2-3 τα παιδιά δεν συνεχίζουν μαθήματα λόγω άρνησης της μάσκας

► Από σήμερα 50 προσφυγόπουλα στο σχολείο

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΝΟΙΞΑΝ ήδη από την περασμένη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας, όπως και στο Νομό Δράμας. Η επιστροφή στο σχολείο είναι γεγονός και από εδώ και πέρα θα κριθεί η κατάσταση για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, των οποίων οι μαθητές συνεχίζουν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως, ότι, η πλειοψηφία των μαθητών πήγε με μεγάλη ευχαρίστηση στο σχολείο, καθώς αγωνιούσε να βρεθεί στην σχολική αίθουσα και στον σχολικό αυλόγυρο. Οι μικροί μαθητές αντάμωσαν και πάλι με τους συμμαθητές και τους δασκάλους  τους, αφήνοντας πίσω τους την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε συνθήκες απομόνωσης στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ο «Πρωινός Τύπος», μίλησε χθες με την προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κα. Χαραλαμπίδου, η οποία επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «αυτή τη στιγμή, τις πρώτες μέρες, η κατάσταση γενικά είναι αρκετά καλή. Όλα έχουν ξεκινήσει κανονικά και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζητήματα και προβλήματα και σ’ αυτό προς το παρόν βοηθάει και ο καλός καιρός».

Όπως τονίζει η ίδια, «τα παιδιά δηλώνουν στους δασκάλους τους ότι είναι ενθουσιασμένα που βρέθηκαν πλέον στον φυσικό τους χώρο. Θα πρέπει να πω πάντως, ότι, όλοι οι εκπαιδευτικοί μας, το προηγούμενο διάστημα δούλεψαν σωστά και δεν είχαμε διασπορές μέσα στις τάξεις. Πιστεύω ότι τώρα, ακόμα περισσότερο που είναι και αναγκαίο να βρεθούν τα παιδιά μεταξύ τους, να αποφύγουμε τη διασπορά».

Η κα. Χαραλαμπίδου σημείωσε ακόμα ότι, «η συμμετοχή των παιδιών είναι κανονική. Απ’ όσο ξέρουμε πάντως, όλα τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο, και αυτά που δεν πηγαίνουν εξαιτίας της άρνησης να φορέσουν μάσκα, είναι 2-3 σε όλο το Νομό. Αυτά πάντως που αρνούνται να φορέσουν τη μάσκα προστασίας, συμμετείχαν κανονικά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Όσον αφορά τα rapid τεστ των εκπαιδευτικών για τον κορωνοϊό, αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται στη Δράμα. Σύμφωνα με όσα μας είπε τόσο η κα. Χαραλαμπίδου, όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Αρτεμιάδης, οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν το αίτημά τους σε σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα που υπάρχει και τους αποστέλλεται μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο για το πότε θα κάνουν το τεστ.

Αν και δυστυχώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβές νούμερο για το ποσοστό των εκπαιδευτικών ανά Νομό, εντούτοις η συμμετοχή είναι αρκετά ικανοποιητική. Πάντως, η συμμετοχή στην πλατφόρμα γίνεται μέσω ύπαρξης λογαριασμού του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, ενώ σύντομα θα ανοίξει και ανάλογη ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους μαθητές άνω των 16 ετών.

vivlia sxoleio

Στο Νομό Δράμας, τα rapid τεστ των εκπαιδευτικών, γίνονται στο στρατόπεδο «Παπαργύρη» και στο στρατόπεδο «Φωστηρίδη», όπου οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν με το αυτοκίνητό τους, κάνουν το τεστ και αποχωρούν άμεσα. Ο λόγος που επιλέχθηκαν τα στρατόπεδα, είναι ότι υπάρχει ανοικτός χώρος και είναι εύκολα προσβάσιμος με το αυτοκίνητο.

Τέλος, όπως επισημαίνει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κα. Χαραλαμπίδου, από σήμερα Πέμπτη, ξεκινούν μαθήματα στα Δημοτικά Σχολεία και τα προσφυγόπουλα από τη Δομή Φιλοξενίας στη ΒΙ.ΠΕ. Πρόκειται συνολικά για 50 περίπου παιδιά Δημοτικού, τα οποία θα κάνουν μαθήματα στο 6ο, στο 13ο, στο 14ο και στο 16ο Δημοτικό Σχολείο.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί και το γεγονός, ότι με το ταυτόχρονο άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων, ξεκίνησε και το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, στα 10 σχολεία που είναι ήδη δηλωμένα στο Νομό Δράμας.

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει και αυτό χωρίς προβλήματα και η σίτιση των μαθητών γίνεται κανονικά το μεσημέρι στα οριζόμενα από το πρόγραμμα σχολεία. Πρόκειται για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, το Δημοτικό Σχολείο Κυργίων, 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το Δημοτικό Σχολείο Νέας Αμισού, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το Δημοτικό Σχολείο Αδριανής – Νικηφόρου και το Δημοτικό Σχολείο Φωτολίβους.

Τα σχολεία αυτά παρείχαν σχολικά γεύματα στους μαθητές από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2020. Το πρόγραμμα διακόπηκε με τη διακοπή των διά ζώσης μαθημάτων λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας, πλην της περίπτωσης του Ειδικού Σχολείου Δράμας, το οποίο συνέχισε να λειτουργεί κανονικά.