Home > νέα > Χρ. Τούβε: «…όλα τα αδύνατα, έχουν αδύναμα σημεία αρκεί να μπορείς να αντιμετωπίσεις τους φόβους και τις δυσκολίες…»

Χρ. Τούβε: «…όλα τα αδύνατα, έχουν αδύναμα σημεία αρκεί να μπορείς να αντιμετωπίσεις τους φόβους και τις δυσκολίες…»

Χρ. Τούβε: «…όλα τα αδύνατα,

έχουν αδύναμα σημεία αρκεί να μπορείς

να αντιμετωπίσεις τους φόβους και τις δυσκολίες…»

Παρουσίαση της νέας συγγραφικής δουλειάς του Χρήστου Τούβε «Το Μονοπάτι της Αλήθειας 33»

 

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του, «Της Ζωής τα Παράξενα Παιχνίδια», ο συγγραφέας Χρήστος Τούβε επέστρεψε στην πόλη μας για να παρουσιάσει το νέο του πνευματικό πόνημα με τίτλο: «Το Μονοπάτι της Αλήθειας 33», το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2017.

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 11 Μαρτίου, στο Νεανικό Καφενείο «Ελευθερία», οι Δραμινοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ξεχωριστή παρουσίαση την οποία έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας, με την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών του.

Η παρουσίαση δεν ήταν σαν αυτές που έχουμε συνηθίσει, καθώς είχε διαδραστικό/βιωματικό χαρακτήρα κάνοντας ιδιαίτερα ελκυστική την βιβλιοπαρουσίαση. Γνωρίσαμε και περπατήσαμε στα «μονοπάτια» του νέου βιβλίου του συγγραφέα, μέσω μιας συνέντευξης η οποία έγινε παρουσία του κοινού.

Η Ιστορικός, κα. Μαρία Φωτιάδου, που έκανε τον συντονισμό της παρουσίασης έθεσε στον συγγραφέα ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με το νέο του εγχείρημα, ενώ κατά την διάρκεια της συνέντευξης οι κυρίες Κατερίνα Χατούδη, Φιλόλογος, και Τζένη Κωνσταντινίδου, Καθηγήτρια Γαλλικών, μίλησαν για το βιβλίο.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο συγγραφέας μίλησε για τα όνειρα που γίνονται πραγματικότητα, όπως και για το δικό του που ήθελε να γίνει συγγραφέας, το οποίο και έκανε τελικά πραγματικότητα.

DSC_0214

«Από προσωπική εμπειρία κατάλαβα ότι τα όνειρα τα ζεις, δεν τα ξυπνάς. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Για να κατακτήσεις ένα όνειρο, πρέπει να το κάνεις όραμα. Το όνειρο είναι κάτι αόριστο, δεν έχει χρόνο, δεν έχει τόπο. Σταματάς μέσα στο μυαλό σου να το θεωρείς όνειρο – ευχή, και το μετατρέπεις σε όραμα που έχει διάρκεια και χρόνο.

Οτιδήποτε δεν καταγράφουμε ως στόχο, δεν μπορούμε να το πετύχουμε. Από όλη αυτή την πορεία κατάλαβα ότι, όλα τα αδύνατα, έχουν αδύναμα σημεία αρκεί να μπορείς να αντιμετωπίσεις τους φόβους και τις δυσκολίες».

Κλείνοντας την παρουσίαση του νέου του βιβλίου και περιγράφοντας τις 33 αυτοτελείς ιστορίες που περικλείονται μέσα σε αυτό, ο συγγραφέας Χρήστος Τούβε, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι 33 διαφορετικές ιστορίες. Έκλεισα τα 33. 33 απόψεις καταλήγουν σε μονοπάτια – αποφθέγματα και ήθελα να περάσω μέσα σε αυτό το βιβλίο την άποψη ότι ενώ έχω κλείσει τα 33 δεν έπαψα να είμαι 30, δεν έπαψα να είμαι 25, δεν έπαψα να είμαι 5 και πρόσφατα διάβασα ένα πολύ ωραίο απόσπασμα το οποίο λέει το εξής: «Αγάπα το παιδί μέσα σου και άκουσέ το, έχει τόσα να σου πει». Οπότε από αυτό το απόσπασμα δημιουργήθηκε και «Το Μονοπάτι της Αλήθειας 33», το οποίο περιγράφει το εξής: « Το παιδί που κρύβω μέσα μου θέλει να παίζει μαζί σου όταν ξυπνάει το πρωί. Το αγόρι που μεγάλωσε στης μάνας του το χάδι, θέλει να νιώθει μέσα στην αγκαλιά σου εκείνη την σιγουριά όπως τότε που ήτανε μικρός. Ό έφηβος που έγινα και εξακολουθώ να είμαι, θέλει να του ελέγχεις τις ορμές, να τον καθοδηγείς γιατί πολλές φορές χάνει τον δρόμο του. Ο ενήλικας θέλει απλά να του λες την αλήθεια. Ο άντρας που έγινα θέλει απλά να τον αγαπάς, να τον σέβεσαι και να τον στηρίζεις εκεί που όλοι οι άλλοι σταματούν. Αν μπορείς τότε είσαι αυτό που έκλεινα τα μάτια μικρός και ονειρευόμουν. Αν δεν μπορείς άφησε με να ονειρεύομαι ακόμα…».

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι, ο συγγραφέας έπειτα από την μεγάλη και επιτυχημένη περιοδεία που πραγματοποιεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, και το ταξίδι που έχει ξεκινήσει ήδη από την πρώτη του συγγραφική δουλειά, πρόσφατα παρουσίασε στην Κωνσταντινούπολη και στην Μεγάλη του Γένους Σχολή το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια». Ο συγγραφέας, μίλησε εκεί στα ελληνόπουλα για το πώς κατάφερε να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.

Με ισχυρό κίνητρο την αγάπη του για τη συγγραφή, ο συγγραφέας αποφάσισε να κάνει αυτοέκδοση βιβλίου και βασίστηκε στα πρότυπα συγγραφέων του εξωτερικού, όπου μπορείς να είσαι συγγραφέας και εκδότης βιβλίου.

Η συγγραφική του πορεία, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014, όπου κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια». Την επιμέλεια του βιβλίου του, έκανε ο Γιάννης Γαβαλάς, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Γιάννη Ρίτσο και το Νίκο Καββαδία.

Ο Χρήστος Τούβε, πραγματοποίησε περιοδεία διάρκειας τριών χρόνων, έως και τον Δεκέμβριο του 2017, με παρουσία σε περισσότερα από 50 μέρη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το βιβλίο αυτό, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 4η έκδοση και συνεχίζει τη ανοδική του πορεία.