Home > Πρώτο Θέμα > Το Χρυσό Βραβείο κατέκτησε το Δημοτικό Σχολείο της Μικρόπολης για την δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής των μαθητών του

Το Χρυσό Βραβείο κατέκτησε το Δημοτικό Σχολείο της Μικρόπολης για την δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής των μαθητών του

Άλλη μια ξεχωριστή διάκριση

Το Χρυσό Βραβείο κατέκτησε το Δημοτικό Σχολείο της Μικρόπολης

για την δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής των μαθητών του

Στα βραβεία της Educational Leaders Awards

 

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Η φετινή σχολική χρονιά αναμφισβήτητα μπορεί να χαρακτηριστεί ως άκρως επιτυχημένη για το Δημοτικό Σχολείο της Μικρόπολης, καθώς η μία διάκριση διαδέχεται την άλλη. Η πρώτη διάκριση του Σχολείου, σημειώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη, με το θέμα: «Ο Εποικισμός του Άρη».

Η δεύτερη και εξίσου σημαντική διάκριση του Δημοτικού Σχολείου Μικρόπολης, σημειώθηκε στις 18 Μαΐου, στην Αθήνα, όπου η  Προϊσταμένη του Σχολείου κα. Χριστίνα Παπαδοπούλου παρέλαβε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Ψηφιακή Εκπαίδευση», από την επιτροπή των Εκπαιδευτικών Βραβείων της Educational Leaders Awards για την δράση της εκπαιδευτικής ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε με τους μαθητές του σχολείου. Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Μικρόπολης, έγινε έπειτα από την κατάθεση της υποψηφιότητας από την Προϊσταμένη του Σχολείου, κα. Παπαδοπούλου, με όλα τα στοιχεία της δράσης, φωτογραφικό υλικό και βίντεο, από τα εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής που πραγματοποιήθηκαν στην τάξη αλλά και την συμμετοχή της ομάδας στους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, κατακτώντας την 2η θέση.

MIKROPOLH BRABEIO 1

Με αφορμή την κατάκτηση του Golden Βραβείου, η εφημερίδα μας επικοινώνησε με την Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Μικρόπολης, κα. Χριστίνα Παπαδοπούλου, προκειμένου να μας μιλήσει για τη νέα διάκριση του Σχολείου.

Ως υπεύθυνη εκπαιδευτικός της συγκεκριμένης δράσης και Προϊσταμένη του Σχολείου, η κα. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής και περήφανη γι’ αυτό το τόσο σπουδαίο βραβείο, καθώς αποτελεί μια επιβράβευση και αναγνώριση της προσπάθειας που κατέβαλλαν για να πετύχουν αυτές τις διακρίσεις. Παράλληλα, η κα. Παπαδοπούλου επεσήμανε ότι το Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης, μπορεί να φτάσει ψηλά και να αποτελέσει πρότυπο, ασχέτως με το πλήθος των μαθητών που φοιτούν σε αυτό, φτάνει μόνο να υπάρχει διάθεση για δημιουργικότητα και αγάπη γι αυτό που κάνουν.

«Η κατηγορία στην οποία διακριθήκαμε ήταν κάτι ξεχωριστό. Σε ότι αφορά στην ρομποτική, ήμασταν το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο που διακριθήκαμε γι’ αυτό.

Πρόκειται για πολύ σπουδαία βραβεία, τα οποία δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά καθώς τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται. Στα βραβεία, συμμετείχαν και παραβρέθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες. Είναι πολύ σπουδαίο, ότι το μικρό μας σχολείο έγινε διάσημο μέσα σε τέτοιο κύκλο προσωπικοτήτων.

Η ουσία αυτών των βραβείων είναι να προβάλλονται οι καλές πρακτικές και οι καινοτόμες δράσεις στα σχολεία, ώστε να εμπνεύσουν και άλλα σχολεία και εκπαιδευτικούς.

Για την επόμενη χρονιά, υπάρχει πολύ διάθεση και όρεξη, και σίγουρα κάτι θα κάνουμε. Έπειτα από τις φετινές διακρίσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μην συμμετάσχουμε σε κάποιον διαγωνισμό με το Σχολείο», υποστήριξε μεταξύ άλλων η κα. Παπαδοπούλου.

Στα βραβεία της Educational Leaders Awards, μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα όλοι οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικά σχολεία, φροντιστήρια, καθώς και άλλοι φορείς με εκπαιδευτική δραστηριότητα ή φορείς που ενισχύουν την εκπαίδευση, που έχουν να παρουσιάσουν βέλτιστες και καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση και τις παρελκόμενες υπηρεσίες. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η Κριτική Επιτροπή επικύρωσε τους νικητές των βραβείων.

Η Κριτική Επιτροπή των Βραβείων, αποτελούμενη από την πρόεδρο κα. Άννα Διαμαντοπούλου, πανεπιστημιακούς καθηγητές από διεθνή και εγχώρια πανεπιστήμια, εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους εκπαιδευτικών φορέων, αξιολόγησε την δράση του Δημοτικού Σχολείου Μικρόπολης, δίνοντάς την το χρυσό βραβείο. Τα κριτήρια που έλαβαν υπόψη, ήταν η καινοτομία του αντικειμένου της ρομποτικής, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η δράση, καθώς και τα αποτελέσματά της.