Home > νέα > Δ. Κυριαζίδης: «Ό,τι ακολουθεί για την οδική σύνδεση με την Εγνατία … ανάλογα ακολουθεί και για τις φυλακές Νικηφόρου»

Δ. Κυριαζίδης: «Ό,τι ακολουθεί για την οδική σύνδεση με την Εγνατία … ανάλογα ακολουθεί και για τις φυλακές Νικηφόρου»

Απάντηση σε ερώτηση Κυριαζίδη στη Βουλή για δημιουργία Τμήματος Μεταγωγών στη Δράμα

Δ. Κυριαζίδης: «Ό,τι ακολουθεί για την οδική

σύνδεση με την Εγνατία … ανάλογα

ακολουθεί και για τις φυλακές Νικηφόρου»

 

 

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ της λειτουργίας των Φυλακών Νικηφόρου, εξελίσσεται πλέον σε ένα περιπετειώδες σίριαλ, μετά την ανατροπή του ζητήματος των προσλήψεων, ότι πλέον η Δράμα έχει εξαιρεθεί από τη διαδικασία διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που τρέχει! («Πρωινός Τύπος» 13 Μαρτίου 2018).

Στο μεταξύ, πριν από ένα μήνα περίπου, και συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου 2018 («Πρωινός Τύπος» 15 Φεβ. 2018), ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. κ. Κυριαζίδης, μετά από σχετική επιστολή του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, κατέθεσε ερώτημα σχετικά με την ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών και Δικαστηρίων στη Δράμα, προκειμένου να βοηθηθεί το αστυνομικό έργο με τη λειτουργία των Φυλακών Νικηφόρου.

Στο ερώτημα αυτό, απάντηση έδωσε στις 11 Μαρτίου 2018 το Υπουργείο Εσωτερικών, και την υπογράφει ο αν. υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Τόσκας. Στην οποία απάντηση, αποφεύγεται επιμελώς να γίνει οποιαδήποτε αναφορά στην ίδρυση του εν λόγω Τμήματος Μεταγωγών και Δικαστηρίων, που είναι απαραίτητο για καλύτερο έργο στη ΕΛ.ΑΣ.

 

Δηλώσεις Κυριαζίδη

Σε δηλώσεις του έδωσε σχετικά χθες ο βουλευτής Δράμας κ.Κυριαζίδης, επισημαίνει ότι, «απάντησε μόνο ο αν. υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος με εύσχημο τρόπο απέφυγε να δεσμευτεί για την δημιουργία του Τμήματος Μεταγωγών και Δικαστηρίων, προφανώς γνωρίζοντας κάτι περισσότερο, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να λειτουργήσουν οι φυλακές ως δεσμεύτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε συζήτηση στη Βουλή: [(Νοέμβριος 2017), «Η Κυβέρνηση όσον αφορά το ζήτημα αυτό έχει σε εξέλιξη διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που πολύ σωστά είπατε εσείς, κύριε συνάδελφε, ότι εντός του 2018 θα γίνουν προσλήψεις του προσωπικού και θα στελεχωθούν καλύτερα τα υφιστάμενα Καταστήματα Κράτησης, αλλά θα στελεχωθεί και με το απαραίτητο προσωπικό και το συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης για το οποίο με ρωτάτε. Όμως, σήμερα έχουμε 2017. Αυτά προβλέπονται για το 2018. Θα είμαστε έτοιμοι και μέσα στο 2018 θα γίνουν και οι απαραίτητες τοποθετήσεις.]

Η ανατροπή

Επίσης, ο κ. Κυριαζίδης κάνει αναφορά σε όσα δημοσιεύθηκαν χθες Τρίτη 13 τρέχοντος στον «Πρωινό Τύπο», σχετικά με τις αποκαλύψεις ότι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ. Σερρών κα. Φωτεινής Αραμπατζή για τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ακυρώνει τον εαυτό του, επισημαίνοντας και για τις φυλακές Νικηφόρου, ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσουν το τρέχον έτος και ότι «Η λειτουργία του εν λόγω Καταστήματος θα ξεκινήσει μόλις οι εγκαταστάσεις που υπολείπονται ολοκληρωθούν και το Υπουργείο μας παραλάβει το Κατάστημα Κράτησης από την εποπτεύουσα κρατική εταιρία ΚΤΥΠ Α.Ε., που διαθέτει όλη τη σχετική τεχνογνωσία για τον έλεγχο αρτιότητας της κατασκευής, και η οποία -σύμφωνα  με την ενημέρωση που έχουμε- μέχρι σήμερα δεν έχει παραλάβει το συγκεκριμένο έργο».

Καταλήγοντας ο κ. Κυριαζίδης επισημαίνει συγκεκριμένα: «Κοντολογίς, έχουμε μπλέξει με πολιτικούς αυτοαπατεώνες. Να τους χαιρόμαστε και περαστικά μας. Ο,τι ακολουθεί για την οδική σύνδεση με την Εγνατία και βεβαίως για κάθε ζήτημα του Νομού, ανάλογα ακολουθεί και για τις φυλακές Νικηφόρου».

Η απάντηση για το Τμήμα Μεταγωγών

Στην απάντηση του αν. υπουργού Εσωτερικών κ. Τόσκα, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: [Επισημαίνεται ότι, στην κατεύθυνση της πλέον επαρκούς στελέχωσης των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, αξιοποιούνται όλες οι παρεχόμενες δυνατότητες, σύμφωνα και με τις ειδικές προβλέψεις του κανονιστικού πλαισίου που διέπει τις μεταθέσεις και τις εν γένει μετακινήσεις του ένστολου προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας πέραν των προκηρυχθεισών, για το τρέχον έτος, θέσεων για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας, οι οποίες σημειωτέον θα καλυφθούν έως το τέλος του μηνός Αυγούστου, καταβάλλει προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση αυτής. Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι, για την ουσιαστική αντιμετώπιση και την ορθολογική διαχείριση των προσφύγων / μεταναστευτικών ροών, η εν λόγω Διεύθυνση ενισχύεται μέχρι την 31-03 τ.ε. με σημαντικό αριθμό αστυνομικού προσωπικού.

Τέλος, καθίσταται γνωστό ότι, σύμφωνα με τα άρθρα 19 και 15 των π.δ/των 100/2003 και 211/2005, αντίστοιχα, παρέχεται η δυνατότητα τόσο στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντής Αν. Μακεδονίας Θράκης, όσο και στο Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, να αποσπούν – μετακινούν το προσωπικό τους μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Α΄, ανάλογα με τις εκάστοτε ανακύπτουσες υπηρεσιακές ανάγκες.]