Home > νέα > Δανεισμός 2.700 ευρώ για πληρωμή ενσήμων υπαλλήλου χωρίς να επιστραφούν► Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Δράμας δεν αναλαμβάνει μέχρι να τακτοποιηθεί η υπόθεση

Δανεισμός 2.700 ευρώ για πληρωμή ενσήμων υπαλλήλου χωρίς να επιστραφούν► Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Δράμας δεν αναλαμβάνει μέχρι να τακτοποιηθεί η υπόθεση

Επιστολή του Δικτύου Αλληλεγγύης προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Δανεισμός 2.700  ευρώ για πληρωμή

ενσήμων υπαλλήλου χωρίς να επιστραφούν

► Ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας δεν αναλαμβάνει μέχρι να τακτοποιηθεί η υπόθεση

► Ο πρώην πρόεδρος Αρ. Μωυσιάδης θα πάρει θέση για το ζήτημα μετά τις γιορτές

► Χωρίς πρόεδρο το Δίκτυο εδώ και πολλούς μήνες!

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ μιας υπόθεσης που αφορά στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έφερε την περασμένη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη+Ζωή» κ. Χαρακίδης.

Πρόκειται αρχικά για μια επιστολή του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας, η οποία στάλθηκε αρχικά στο δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όλα τα μέλη του Δικτύου καθώς και στους δύο πρώην προέδρους του άτυπου Δ.Σ. και τέλος στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και την υπογράφουν «τα εναπομείναντα μέλη του άτυπου Δ.Σ.» Στυλιανός Μελισσινός, Μηνάς Σκάρλιος, Όλγα Βασιλείου και Χρυσάνθη Δάινα.

Παρουσιάζοντας το θέμα ο κ. Χαρακίδης, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο αφορά σε ένα ποσό χρημάτων, 2.760 ευρώ όπως αναφέρεται στην επιστολή, με το οποίο πληρώθηκαν χρήματα για ΙΚΑ υπαλλήλου, κάποιος λογαριασμός ΟΤΕ και κάποια άλλα ποσά.

Κατά τα λεγόμενά του στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συζήτηση των προ ημερησίας θεμάτων, ο κ. Χαρακίδης, σημείωσε: «απαιτώ ως πολίτης της Δράμας, να ενημερωθούμε με ποιο τρόπο και για ποιο λόγο, αντλήθηκαν χρήματα για να πληρωθούν δαπάνες της Αναπτυξιακής από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όταν τα λεφτά έχουν μαζευτεί ευρώ-ευρώ για να πάνε σε ευπαθείς ομάδες ανθρώπους που τα χρειάζονται κι εμείς πήγαμε και πληρώσαμε το ΙΚΑ υπαλλήλου, τον ΟΤΕ και άλλα». Ζήτησε μάλιστα να διευκρινιστεί αν τα χρήματα αυτά πάρθηκαν ως δανεικά από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αν και πότε επιστραφούν.

 

Χωρίς πρόεδρο

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που αναφέρεται στην επιστολή αυτή, είναι ότι το Δίκτυο παραμένει χωρίς πρόεδρο, έπειτα από την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου, του κ. Αριστείδη Μωυσιάδη, ο οποίος ήταν παράλληλα και αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας.

Απ’ όταν ο κ. Μωυσιάδης παραιτήθηκε τόσο από τη θέση του αντιδημάρχου και του δημοτικού συμβούλου στις αρχές του 2019 και τέθηκε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αν. Μακεδονίας –  Θράκης, η θέση του προέδρου του Δικτύου παραμένει κενή. Ο νέος εντεταλμένος σύμβουλος επί Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, δεν αναλαμβάνει την προεδρεία αν δεν τακτοποιηθεί η οικονομική εκκρεμότητα.

 

Η επιστολή

Στην επιστολή, γίνεται αναφορά στην ίδρυση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο οποίο  συμμετέχουν σήμερα 52 φορείς της Δράμας και ο γενικός σκοπός του «είναι να συστρατεύσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  και πάντα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Δράμας προκειμένου να παρέμβουν όπου είναι αναγκαίο».

Σύμφωνα με την επιστολή, «Το Δίκτυο διευθύνεται από το 2015 μέχρι σήμερα από ένα άτυπο 5μελες διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο, με εντολή Δημάρχου τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δράμας κ. Μωυσιάδη Αριστείδη, και μέλη που προέκυψαν εθελοντικά από την ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε το 2015 και είναι, από την Οικολογική Κίνηση Δράμας, με εκπρόσωπο τον κ. Μελισσινό Στυλιανό, από τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών (I.R.A) Παράρτημα Δράμας, με εκπρόσωπο το Διοικητή του Α.Τ Δράμας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Σκάρλιο Μηνά, από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, με εκπρόσωπο τη γραμματέα του Συλλόγου κα Βασιλείου Όλγα και από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, με εκπρόσωπο την κα Δάινα Χρυσάνθη».

Παρακάτω γίνεται αναφορά στο μέχρι σήμερα πλούσιο έργο του, ενώ φτάνοντας στο δια ταύτα αναφέρονται τα παρακάτω:

[Ταμειακό απόθεμα του ΔΙΚΤΥΟΥ

  1. Είναι γνωστό ότι το ΔΙΚΤΥΟ δεν κατόρθωσε να έχει ΑΦΜ και έστι από ιδρύσεώς του, το ταμείο το παρακολουθεί το λογιστήριο της ΑΜΚΕ «Επιμένουμε Δράμα».
  2. Από ιδρύσεώς του το ΔΙΚΤΥΟ διακίνησε πλέον των 15.000,00 ευρώ και σήμερα υπάρχει αδιάθετο ποσό 4.697,00 ευρώ, μέρος του οποίου τηρείται στην Τράπεζα Πειραιώς.
  3. Από το παραπάνω ποσό, όπως μας γνωστοποιήθηκε από το πρόεδρο της ΑΜΚΕ «ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΡΑΜΑ», κ. Χατζόπουλο Εμμανουήλ που με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της ΑΜΚΕ και αντιδημάρχου κ. Μωυσιάδη Αριστείδη και εν αγνοία των λοιπών μελών του άτυπου ΔΣ του ΔΙΚΤΥΟΥ, για την υλοποίηση ενός προγράμματος ΤΕΒΑ μεταξύ του Δήμου και της ΑΜΚΕ το 2017, χρησιμοποιήθηκε ποσό 2.769,00 ευρώ για την πληρωμή ΙΚΑ υπαλλήλου, εξόφληση ΟΤΕ κλπ, χωρίς όμως να έχει επιστραφεί ακόμη και εξακολουθεί να είναι άγνωστο εάν και πότε θα επιστραφεί.
  4. Η παραπάνω ασυνέπεια σε συνδυασμό με την παραίτηση του κ. Μωυσιάδη Αριστείδη από Δημοτικός Σύμβουλος, δημιούργησε τα παρακάτω προβλήματα:

α. Δεν υπάρχει πρόεδρος στο άτυπο ΔΣ, καθόσον ο νυν αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Παναγιωτίδης Αλέξανδρος δεν αναλαμβάνει την προεδρία αν δεν τακτοποιηθεί η οικονομική εκκρεμότητα.

β. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δεμερτζής Γεώργιος, που ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα ως πρόεδρος, δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα.

γ. Δεν μπορούμε να προβούμε σε ανάληψη χρημάτων από την Τράπεζα, παρά μόνο ο κ. Μωυσιάδης Αριστείδης, ως πρόεδρος της ΑΜΚΕ και εξουσιο-δοτημένος από το ΔΣ της και έτσι «είμαστε με δεμένα χέρια».

δ. Δεν πραγματοποίησε και δε θα πραγματοποιήσει καμία δράση στη φετινή Ονειρούπολη και είναι λυπηρό.

ε.  Από την ανάληψη της νέας δημαρχιακής αρχής το ΔΙΚΤΥΟ έχει καταστεί  ΑΝΕΝΕΡΓΟ παρά τις συνεχείς προσπάθειες που γίνανε για την εξεύρεση λύσης από το εναπομείναν  Δ.Σ (συσκέψεις με πρώην Προέδρους του ΔΙΚΤΥΟΥ, με τον ίδιο τον Δήμαρχο, με τη ΑΜΚΕ αλλά και την ολομέλεια του Δικτύου). Το χειρότερο όμως απ΄ όλα είναι το γεγονός ότι ενημερωνόμαστε συνεχώς τους 4 τελευταίους μήνες για ανάγκες συνανθρώπων μας με σοβαρότατα προβλήματα υγείας-οικονομικά (παιδί με καρκίνο, άστεγος, κ.α.) και είμαστε απλοί θεατές αφού αδυνατούμε να τους βοηθήσουμε, καθώς τα όποια χρήματα του ΔΙΚΤΥΟΥ που τηρούνται στον λογαριασμό της ΑΜΚΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, δεν μπορούν να εκταμιευθούν!

  1. Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε τα παρακάτω για τα οποία κατά τη γνώμη μας, πρέπει να επιληφθεί η νομική υπηρεσία του Δήμου, καθόσον οι κατ` επανάληψη ενοχλήσεις μας δεν έφεραν αποτέλεσμα:

α. Το ΔΙΚΤΥΟ με διάφορες αποφάσεις του άτυπου Δ.Σ, προέβη σε δανεισμό χρημάτων με επιστροφή σε 6 διαφορετικές περιπτώσεις, ύψους 1.150,00, ευρώ, χωρίς ακόμη να επιστραφούν τα χρήματα, παρόλο που πέρασαν οι ημερομηνίες επιστροφής.

β. Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, το Δ.Σ ενόχλησε ζωηρά είτε δια ζώσης είτε με επιστολές τους οφειλέτες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

γ. Για λόγους προσωπικών δεδομένων, δεν αναφέρονται τα στοιχεία τους, αλλά στο αρχείο του ΔΙΚΤΥΟΥ τηρούνται τα σχετικά παραστατικά με αντίστοιχες υπεύθυνες δηλώσεις.]

Προς το παρόν πάντως, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Δεκεμβρίου 2019, δεν δόθηκε καμιά απάντηση, ενώ ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος απουσίαζε για λόγους υγείας.

 

Α. Μωυσιάδης

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Π.Τ.» με τον νυν πλέον περιφερειακό σύμβουλο ΑΜΘ, κ. Αριστείδη Μωυσιάδη, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι μετά τις γιορτές θα πάρει θέση για το ζήτημα και θα δώσει απαντήσεις.