Home > νέα > «Η ΔΕΚΠΟΤΑ πέρασε από πολλά κύματα, ωστόσο κατάφερνε να ξεπερνάει τα προβλήματα»

«Η ΔΕΚΠΟΤΑ πέρασε από πολλά κύματα, ωστόσο κατάφερνε να ξεπερνάει τα προβλήματα»

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Καλλινικίδη

«Η ΔΕΚΠΟΤΑ πέρασε από πολλά

κύματα, ωστόσο κατάφερνε

να ξεπερνάει τα προβλήματα»

«Καταφέραμε και εξοφλήσαμε το 95% των χρεών προς τρίτους»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραχώρησε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης. Στη συνέντευξή του, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του τελευταίων εκδηλώσεων της δημοτικής επιχείρησης, οι οποίες ανοίγουν αύριο Πέμπτη και ολοκληρώνονται την Κυριακή 21 Μαρτίου.

Οι εκδηλώσεις αυτές – οι οποίες παρουσιάζονται σήμερα όλες μαζί σε σελίδα της εφημερίδας – θα πραγματοποιηθούν όλες διαδικτυακά και θα αναφερθούμε σ’ αυτές αναλυτικότερα σε επόμενες δημοσιεύσεις. Μεταξύ των εκδηλώσεων αυτών υπάρχουν παλαιότερες συναυλίες που έχουν γίνει, ομιλίες και συζητήσεις για τον πολιτισμό και πολλά άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα, ενώ προγραμματίζεται για το ερχόμενο Σάββατο τιμητική εκδήλωση βράβευσης του ιδρυτή και των πρώην προέδρων της ΔΕΚΠΟΤΑ.

dekpota

Το κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ

Ο κ. Καλλινικίδης, σημείωσε αρχικά ότι πρόκειται για την τελευταία του συνέντευξη ως πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιχείρησης του Δήμου Δράμας, ενώ μαζί του ήταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Ευθυμιάδης, καθώς και ο σύμβουλος της Κοινότητας Δράμας, κ. Ηλίας Ευθυμιάδης, και οι δύο μέλη της δημοτικής παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια», της οποίας επικεφαλής είναι ο κ. Καλλινικίδης.

Ο κ. Καλλινικίδης αναφέρθηκε επίσης στη λύση της δημοτικής επιχείρησης, επισημαίνοντας αρχικά ότι «η ΔΕΚΠΟΤΑ, πέρασε από πολλά κύματα, πολλές μπόρες, είχε και τα καλά της, είχε και τα πάνω της. Ωστόσο απέδειξε ότι κατάφερε να ξεπερνάει τα προβλήματα και να προχωράει μπροστά» και αναφέρθηκε «στις δύσκολες εποχές, που δεν υπήρχαν ισολογισμοί, που υπήρχαν ελλείμματα στη ΔΕΚΠΟΤΑ, είδατε ότι πέρασε στην εποχή της βιώσιμης οικονομικά, πια, επιχείρησης και έτσι μπόρεσε και στάθηκε στα πόδια της όλα αυτά τα χρόνια».

Τόνισε ότι η ΔΕΚΠΟΤΑ έχει «25 χρόνια λαμπρής ιστορίας, 25 χρόνια που έδωσε πολλά στον πολιτισμό και γενικά στην κοινωνία μας. Το αποτύπωμά της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο θετικό, διότι σίγουρα όσα λεφτά ξοδεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια από τη ΔΕΚΠΟΤΑ για τον πολιτισμό, επιστράφηκαν στην κοινωνία με πολλαπλά οφέλη».

Αναφερόμενος σε διοικητικά ζητήματα, σημείωσε ότι, «καταφέραμε να φτάσουμε στο σημείο να πληρώνονται πάρα πολύ άμεσα τα τιμολόγια, τα οποία έρχονται και αποκτήσαμε ξανά την εμπιστοσύνη των προμηθευτών της αγοράς της Δράμας. Ξοφλήσαμε το 95% των οφειλών της ΔΕΚΠΟΤΑ προς τρίτους από παρελθόντα οικονομικά έτη. Παραλάβαμε μια λίστα τεράστια κι όμως έμειναν πολύ λίγα. Και αυτά που έμειναν είναι περιπτώσεις που πραγματικά δεν μπορούν να πληρωθούν».

Τόνισε ακόμα, ότι, «παρά το γεγονός ότι η τακτική μας αυτή, οδήγησε σε αποκλεισμούς από κάποια μέσα μαζικής επικοινωνίας, σταθήκαμε όρθιοι, γιατί το έργο δεν σταματάει ποτέ και το δίκιο είναι δίκιο και το νόμιμο είναι νόμιμο».

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση του Δήμου Δράμας, είπε ότι «ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση του Δήμου Δράμας – που για μένα είναι η χειρότερη που υπήρξε στο Δήμο Δράμας – είναι ότι η υπηρεσία μας είναι υποστελεχωμένη. Είναι άλλη μια απόδειξη της μισής αλήθειας την οποία λένε και όπως όλοι ξέρουμε, η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα», και εξήγησε: «Μπορεί να είναι υποστελεχωμένη η υπηρεσία μας, αλλά κανένας δεν λέει ότι όλο αυτό το έργο που έγινε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, όλο αυτό το γεγονός ότι εξοφλήθηκε το 95% των οφειλών, ότι οφείλεται στη δουλειά που έριξαν αυτοί οι υπάλληλοι. Γιατί και η ΔΕΚΠΟΤΑ και οι υπάλληλοί της όλα αυτά τα χρόνια, μπήκαν στο στόχαστρο χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Τελικά όμως, οι υπάλληλοι απέδειξαν ότι στάθηκαν όρθιοι σ’ αυτή την ιστορία, ήταν αυτοί που κράτησαν όρθια τη ΔΕΚΠΟΤΑ, είναι αυτοί οι οποίοι όλο αυτό το βάρος, κατάφεραν και το έφεραν εκεί που έπρεπε».

Ο κ. Καλλινικίδης σημείωσε ότι «ο δικός μου ορισμός για το όχι στο κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ δεν αλλάζει. Το θεωρώ τεράστιο πολιτικό έγκλημα, το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας στην ιστορία αυτού του τόπου, την οποία να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά, πως αν δεν υπήρχε η ΔΕΚΠΟΤΑ, δεν θα γνωρίζαμε την ιστορία μας».

Κλείνοντας γι’ αυτό το  θέμα τόνισε ιδιαίτερα ότι, «να είστε βέβαιοι, πως καλώς εχόντων των πραγμάτων, στη νέα δημοτική σεζόν, θα επανέλθουν τα πράγματα εκεί που ήταν. Γιατί την αδικία δεν τη θέλει κανείς».

Μ. Ευθυμιάδης: «Δεδομένη η αρνητική στάση μου στη λύση της ΔΕΚΠΟΤΑ»

Αναφορά στο κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ έκανε επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Ευθυμιάδης, ο οποίος στο δημοτικό συμβούλιο είχε ψηφίσει κατά του κλεισίματος της επιχείρησης. Όπως τόνισε, «από την ημέρα της σύστασής της αυτή η επιχείρηση έχει προσφέρει πάρα πολλά στον τόπο. Έχει αναδείξει μέσα από τις υπηρεσίες της, την ιστορία αυτού του τόπου. Ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα αυτής της πόλης. Και ως εκ τούτου, ήταν δεδομένη η αρνητική στάση μου όσον αφορά τη λύση της επιχείρησης».

Ο κ. Ευθυμιάδης σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλοί τρόποι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της ΔΕΚΠΟΤΑ», και εξήγησε ότι «ο τρόπος επίλυσης αυτών των προβλημάτων, δεν είναι η λύση της επιχείρησης. Θα μπορούσαν οι αντιπολιτεύσεις, έχοντας την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, να διαλέξουν άλλο δρόμο παρά αυτόν που τελικά επέλεξαν μη δεχόμενοι την ύπαρξή της».