Home > Αθλητικά > Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι παρά μόνο η ανάγκη για σκληρή δουλειά ! – Θανάσης Κολιτσιδάκης και Πέτρος Μαρινάκης στην τεχνική ηγεσία της Δόξας

Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι παρά μόνο η ανάγκη για σκληρή δουλειά ! – Θανάσης Κολιτσιδάκης και Πέτρος Μαρινάκης στην τεχνική ηγεσία της Δόξας

Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι παρά

μόνο η ανάγκη για σκληρή δουλειά!

Θανάσης Κολιτσιδάκης και Πέτρος Μαρινάκης

στην τεχνική ηγεσία της Δόξας

Του Γιάννη Κιοσίδη

«Η Δόξα ανήκει στη Super League…», τόνισε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η νέα τεχνική ηγεσία της Δόξας Δράμας, το απόγευμα του Σαββάτου, και «… εκεί θα την οδηγήσουμε… με τη στήριξη του κόσμου, αν και δε θα είναι εύκολος ο δρόμος…».

Ο νέος τεχνικός της ομάδας, κ. Θανάσης Κολιτσιδάκης, αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΠΑΕ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, παρουσίασε το αγωνιστικό του πλάνο για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Σε ερώτηση του «Π.Τ.» για το αγαπημένο του σύστημα, απάντησε πως είναι το «4-3-3» και συμπλήρωσε πως αναμένει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα ενισχύσουν την ομάδα, όμως θα ανακοινώνονται με τις τελικές υπογραφές. Ο κ. Κολιτσιδάκης διευκρίνισε πως η εκτίμησή του για την ομάδα αυτή τη στιγμή, είναι ότι έχει μείνει «πίσω», όμως – όπως τόνισε – θα παρουσιαστεί έτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, κάτι που θα γίνει μέσα από σκληρή δουλειά. «Μπορεί στην αρχή να μην παίζουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε, όμως όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι με βασικό στόχο να παλεύουμε κάθε Κυριακή για τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Ο νέος τεχνικός της Δόξας μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη της. Μαζί με τον Πέτρο, ερχόμαστε σε μια μεγάλη ομάδα. Υπάρχουν απαιτήσεις, πίεση, βαριά φανέλα και υψηλοί στόχοι. Και φυσικά λαός που ακολουθεί εντός και εκτός. Ερχόμαστε αργά. Θα κάνουμε όμως το καλύτερο, για να «τρέξουν» πολλά πράγματα, όπως οι μεταγραφές και η δουλειά στο γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε για τις καλύτερες δυνατές επιλογές για το ρόστερ, για να είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όποτε και αν είναι αυτή. Υποσχόμαστε δουλειά, για μια ομάδα που καταρχάς θα μαθαίνει να παίρνει αποτελέσματα, αυτό είναι το πρωταρχικό ζητούμενο στο ποδόσφαιρο και ειδικά για τις μεγάλες ομάδες. Συνδυαστικά, θα επιδιώξουμε να συμβεί μέσα από καλό ποδόσφαιρο. Στην αρχή θα είναι δύσκολο. Θέλουμε βαθμούς ειδικά στο ξεκίνημα και μετά θα είναι πιο εύκολο να συνδυαστεί. Σήμερα κάναμε την πρώτη προπόνηση. Περιμένω έκθεση για το υλικό. Από την πρώτη προπόνηση δεν μπορείς να έχεις άποψη. Ζητούμενο είναι η ετοιμότητα στην αρχή. Είμαστε σε μια ομάδα που πολλοί παίκτες θέλουν να έρθουν. Συζητάμε με αρκετούς, δεν θα μπούμε σε ονοματολογία. Όταν υπάρχουν υπογραφές και είναι επίσημο, έρχονται ανακοινώσεις. Δεν θα αργήσουν οι ανακοινώσεις. Βασικό μας μέλημα είναι η ενίσχυση και να έρθουν παίκτες που θα ανταποκριθούν στα «θέλω» μας».

Σε ερώτηση του «Π.Τ.» για το στόχο των «Μαυραετών», τις απαιτήσεις του κόσμου, αλλά και το αγαπημένο του σύστημα, ο προπονητής της Δόξας ανέφερε: «Το σύστημα που συνήθως προτιμώ είναι το 4-3-3. Στη Δόξα αρμόζει το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Άρα, σε αυτή την κατηγορία, στόχος μας είναι αρχικά η πρώτη εξάδα. Διαθέτουμε πολύ κόσμο. Ελπίζουμε να υπάρξει αλληλοσεβασμός, υποστήριξη και εμπιστοσύνη. Είναι απαιτητικός δικαίως και αυτό εύλογα είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Η Δόξα έχει ταλαιπωρηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Υπήρχε ένας άνθρωπος που έβαλε αρκετά χρήματα, αλλά δεν υλοποιήθηκε ο μεγάλος στόχος για το παραπάνω βήμα. Τώρα καλούμαστε να χτίσουμε μια νέα ομάδα, μέσα από τη συνέπεια της διοίκησης, ώστε να φτάσουμε στη Σούπερ Λιγκ 1. Αυτός ο στόχος δεν είναι άμεσος, αλλά μακροπρόθεσμος. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Δόξα ανήκει στην Α΄ Εθνική. Πρέπει να υπάρχει υπομονή. Δεν μας αγχώνει η πίεση, τόσο εγώ όσο και ο Πέτρος Μαρινάκης, κάναμε πρωταθλητισμό ως παίκτες. Και εγώ σε μικρότερες κατηγορίες έχω κάνει πρωταθλητισμό ως προπονητής. Μπορούμε να διαχειριστούμε την πίεση. Ειδικά στις επιτυχίες, εκεί είναι που «ξεφεύγεις» πιο εύκολα».

Από την πλευρά του, ο βοηθός του προπονητή, κ. Πέτρος Μαρινάκης, τόνισε πως «Η Δόξα είναι μια μεγάλη ομάδα με δυναμική, όμως δεν υπάρχει το μαγικό ραβδάκι. Το μυστικό είναι η δουλειά και μόνο η δουλειά..».

Αναλυτικά η τοποθέτησή του έχει ως εξής:  «Η Δράμα έχει μεγάλη δυναμική, ως πόλη ποδοσφαιρικά. Είναι τιμή να ερχόμαστε σε αυτό το ιστορικό σωματείο, όπως η Δόξα. Είναι ευκαιρία προπονητικά, τόσο για μένα, όσο και για τον Θανάση. Συμφώνησα σε πολλά απ’ όσα είπε, με κάλυψε και δε χρειάζονται πολλά λόγια, ειδικά σε αυτή τη φάση.

 

Μας περιμένει πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να βελτιωνόμαστε διαρκώς. Καλούμαστε να μοντάρουμε σύντομα τη Δόξα και να καλλιεργήσουμε το οικογενειακό κλίμα, στην ομάδα και τα αποδυτήρια.

 

Δουλειά, μεταγραφές και προχωράμε. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Είναι απαραίτητη η στοιχειώδης πίστωση χρόνου. Σεβασμός σε όλους, για να πάμε μπροστά.

 

Μήνυμά μου στον κόσμο είναι η εμπιστοσύνη, τη ζητάμε και ελπίζουμε να την κερδίσουμε».