Home > νέα > Δενδροφύτευση σε πάρκο στο Προάστιο Δράμας στα πλαίσια του Short and Green-Για πρώτη φορά από το Φεστιβάλ Ταινιών Μ.Μ. Δράμας

Δενδροφύτευση σε πάρκο στο Προάστιο Δράμας στα πλαίσια του Short and Green-Για πρώτη φορά από το Φεστιβάλ Ταινιών Μ.Μ. Δράμας

Για πρώτη φορά από το Φεστιβάλ Ταινιών Μ.Μ. Δράμας

Δενδροφύτευση σε πάρκο

στο Προάστιο Δράμας

στα πλαίσια του Short and Green

Φυτεύτηκαν 21 δέντρα για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ επενδύει για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας στα 44 χρόνια λειτουργίας του, και γι’ αυτό το λόγο προχώρησε χθες σε δράση δενδροφύτευσης.

Οι εθελοντές του Φεστιβάλ Δράμας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γιώργο Δεμερτζή, τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού κ. Μιχάλη Τάσσου, τον κ. Βασίλη Τερζόπουλο επικεφαλής του προγράμματος Short and Green και την κα. Ρ. Λόμπατς Head of marketing and communication του Φεστιβάλ Δράμας, πραγματοποίησαν την πρώτη δενδροφύτευση, σε πάρκο της πόλης μας, στη διασταύρωση των οδών Καραολή και Δημητρίου στο Προάστιο Δράμας.

Η δενδροφύτευση έγινε στις 09.30 το πρωί και όπως δήλωσε στον «Πρωινό  Τύπο» ο κ. Δεμερτζής, φυτεύτηκαν 21 δέντρα, μεταξύ των οποίων δαφνοκερασιές, φωτίνιες και μυρτιές.

Η δενδροφύτευση έγινε με αφορμή το νέο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ταινιών Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Short and Green» του 44ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

dendrofitefsi (1)

Από αριστερά: Ο κ. Γ. Μουχτάρης δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Project Δράμα 2020», ο πρόεδρος του Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ. κ. Γ. Δεμερτζής, ο αντιδήμαρχος κ. Μ. Τάσσου, ο κ. Γ. Βαρσάμης Δασοπόνος του Δήμου Δράμας, ο κ. Β. Τερζόπουλος επικεφαλής του προγράμματος Short and Green και κα. Ρ. Λόμπατς Head of marketing and communication του Φεστιβάλ Δράμας.

 

Η δενδροφύτευση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου και τη Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Δράμας ενώ αποτελεί και μια πρόδρομη δράση για την ετήσια εβδομάδα κινητικότητας της οποίας σκοπός είναι η αύξηση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο κ. Δεμερτζής, σημείωσε ότι «η δενδροφύτευση αποφασίστηκε στα πλαίσια του νέου προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθησίας του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το short and Green, ώστε να μειώσουμε το αποτύπωμα της περιβαλλοντικής καταστροφής που συμβαίνει σήμερα».

Όπως είπε ο κ. Δεμερτζής, «οι εθελοντές του Φεστιβάλ ήρθαν σήμερα εδώ για να συμβάλλουν στη δενδροφύτευση αυτή και επιλέξαμε μαζί με την υπηρεσία Πρασίνου τα δέντρα και τον χώρο, τα οποία είναι δαφνοκερασιές, φωτίνιες και στη μέση βάλαμε μυρτιές, που είναι περισσότερο θαμνώδες είδος. Συνολικά φυτέψαμε 21 δέντρα. Η δράση αυτή εντάχθηκε και στην Παγκόσμια Εβδομάδα Κινητοποίησης ως μια πρώιμη δράση».

dendrofitefsi (7)

Το «Short and Green»

Το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ταινιών Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Short and Green” θα προβληθεί στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, στις 22:00, στον θερινό Κινηματογράφο «Αλέξανδρος». Στο πρόγραμμα διαγωνίζονται 14 ταινίες, από 12 χώρες. Στην ταινία που θα διακριθεί θα απονεμηθεί το Πράσινο Βραβείο της Δράμας (Drama Green Award), το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 4.000 ευρώ, προσφορά της ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ.

18 Σεπτεμβρίου η τελετή έναρξης

Ερωτώμενος για τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ,  ο κ. Δεμερτζής σημείωσε ότι η έναρξή του θα γίνει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, «όπου περιμένουμε τον υφυπουργό Πολιτισμού τον κ. Γιατρομανωλάκη να μας τιμήσει με την παρουσία του. Είμαστε πανέτοιμοι, έχει γίνει τεράστια δουλειά απ’ όλο το προσωπικό του Φεστιβάλ προκειμένου να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών των Δραμινών και όλου του κόσμου του κινηματογράφου».

Ερωτώμενος για το αν έχουμε κάποια νεότερα για την Σχολή Κινηματογράφου που αναμένεται να λειτουργήσει μέσω του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), ο κ. Δεμερτζής σημείωσε ότι «έχει υποβληθεί από το ΕΑΠ το πλήρες πρόγραμμα στο Υπουργείο Παιδείας. Είναι η εποχή που θα εντάξουν τις Σχολές στο νέο πρόγραμμα. Το ευτύχημα για εμάς είναι ότι το ΕΑΠ είναι ένα αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα κι αυτό σημαίνει αρκετά πράγματα. Δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και πιστεύουμε ότι θα έχουμε θετική εξέλιξη.

Επίσης, πιθανόν να έχουμε και επίσκεψη της υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως την οποία έχουμε καλέσει, σίγουρα όμως θα είναι στη Δράμα ο πρόεδρος του ΕΑΠ και πιθανόν να έχουμε κάποιες σχετικές ανακοινώσεις για το ζήτημα αυτό. Μέχρι στιγμής πάντως έχουμε θετική ανταπόκριση».

Στα πλαίσια της Εβδομάδα Κινητικότητας

Δηλώσεις στον «Πρωινό Τύπο» έκανε επίσης και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου, τονίζοντας ότι «πρόκειται για μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία, μια πρόδρομη δράση των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και την Υπηρεσία Πρασίνου σε ένα πολύ όμορφο παρκάκι σε μια πολύ όμορφη γειτονιά στη Δράμα.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον, είναι κάτι που αποδεικνύεται καθημερινά, κάτι που πρέπει και εμείς σαν δημοτική αρχή και σαν Δήμος να αναδείξουμε, αλλά και οι πολίτες θα πρέπει να το κάνουν ως στάση ζωής.

Σε ό,τι αφορά το Τμήμα Προγραμματισμού, εντάξαμε αυτή τη δράση στα πλαίσια της εβδομάδας Αστικής Κινητικότητας, η οποία έρχεται σε λίγες μέρες και θα έχουμε πλούσιο και πρωτότυπο πρόγραμμα. Σκοπός μας είναι να αναδειχθεί η αστική κινητικότητα με δράσεις οι οποίες θα δείξουν την πόλη της Δράμας και θα αναδείξουν την αξία της κίνησης χωρίς αυτοκίνητο».