Home > Αρθρα > Δικαιοσύνη Δεσμώτης και εκφυλισμός του πολιτεύματος!

Δικαιοσύνη Δεσμώτης και εκφυλισμός του πολιτεύματος!

ΒΑΒΕΛ – Γράφει ο Θανάσης Πολυμένης

 

ΣΤΗΝ προεκλογική ζωή του ο ΣΥΡΙΖΑ, φώναζε και αντιπαρατάσσονταν στα μνημόνια με επαναστατικές πρακτικές. Κατέβαζε τον κόσμο στις πλατείας, διοργάνωνε κάθε τρεις και λίγο διαδηλώσεις και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε γι’ αυτό… ακόμα και έντονες διαμαρτυρίες στις παρελάσεις των Εθνικών Επετείων έστηνε… κι ας έδινε έτσι βήμα και πάτημα και σε διάφορους ακροδεξιούς και σε φασιστοειδή!

Συμπορεύονταν οι περισσότεροι κατά των ανάλγητων μνημονίων τα οποία ψήφιζε στη Βουλή επάρατη Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας! Αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε … αντίσταση και … τοίχο στην Ευρώπη και επειδή … παλέψαμε αλλά δεν μπορέσαμε, ψηφίσαμε το τρίτο μνημόνιο με 223 ψήφους παρακαλώ… μεγάλη και τεράστια επιτυχία… αφού οι κακοί Δεξιοί το είχαν ψηφίσει με λιγότερους από 180 βουλευτές! Ποιος να τολμήσει να σκίσει μνημόνιο τώρα μια νύχτα με ζουρνάδες στις σκοτεινές πλατείες!

Μεγάλη διαμαρτυρία βέβαια, κατά των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, όπου περνούσαν νόμους με τη διαδικασία του κατεπείγοντας και των εκτάκτων εν μία νυχτί… στο άψε σβήσε, που κανένας απολύτως δεν γνώριζε τι έλεγε, κανένας δεν ήξερε τι γινόταν! Ο ΣΥΡΙΖΑ το καταπολέμησε αγρίως… αλλά αργότερα κι αυτός έκανε τα ίδια ακριβώς… αφού έτσι κι αλλιώς… διαφορετικά η Ελλάδα θα διαλυόταν… ούτε καν εις τα εξ ων συνετέθη… αφού είπαμε… βρήκαμε ισχυρή αντίσταση και τοίχο στην Ευρώπη!

Κι έτσι, πέρασαν πια δυόμιση ολόκληρα χρόνια, με την Ελλάδα να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στις δίνες των μνημονίων και των διαφόρων προαπαιτούμενων και άλλα τέτοια!

Και τι γίνεται με το Σύνταγμα; Τι γίνεται με την Ελληνική Δικαιοσύνη; Κουρελόχαρτα όλα… Μόνο κλεφτρόνια και ναρκομανείς μπορεί πια να δικάζει και να καταδικάζει και να αποφυλακίζει μερικούς σκληροτράχηλους και επιπλέον επικίνδυνους φονιάδες!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Άρειος Πάγος, το Ελεγκτικό Συνέδριο και διάφορες άλλες Ανεξάρτητες (υποτίθεται πάντα) Αρχές, οι οποίοι έχουν αντιδράσει έντονα πολλές φορές με την αντισυνταγματικότητα όλων αυτών των νόμων… όμως κανενός το αυτάκι δεν ιδρώνει πια.

Μπορεί να αποφάνθηκαν ότι η μείωση των συντάξεων είναι αντισυνταγματική, αλλά ποια κυβέρνηση ενδιαφέρθηκε; Καμία!!! Οι μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς συνεχίζονται, οι Αρχές πέφτουν σε πλήρη ανυποληψία και ουσιαστικά αχρηστεύονται, ενώ οι αποφάσεις αυτές εκκρεμούν … σαφώς ανεφάρμοστες!

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης σε σχέση με τις μνημονιακές υπαγορεύσεις δεν έχουν καμία απολύτως αξία!

Ποια αντισυνταγματικότητα βεβαίως, αφού πλέον το Σύνταγμα τελεί πλέον, καθαρά, ολοκάθαρα και ξεκάθαρα υπό το κατοχικό καθεστώς των μνημονίων και σαφώς υπό τον ευτελισμόν του πολιτεύματος;

Δεν θα μιλήσω για χούντα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε για φασιστικά καθεστώτα! Αυτά δεν μπορούν να έχουν καμιά σχέση με το σήμερα! Όμως θα μιλήσω για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της Ελλάδας σε προτεκτοράτο, διά μέσω μεγάλων νομικών και δομικών αλλαγών.

Είναι κάτι περισσότερο χειρότερο από χούντα και φασισμό και φθηνές δικτατορίες. Αυτά τα καθεστώτα ξέρεις πώς λειτουργούν, ξέρεις πώς να τα αντιμετωπίσεις. Εδώ πρόκειται για μια τέλεια διάλυση των δομών της χώρας, του κράτους, τους Έθνους, της ίδιας της κοινωνίας. Επιτελούνται εν αγνοία όλων μας και χωρίς αιδώ!

Η χώρα και οι δομές της, οι δομές που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, δένονται πισθάγκωνα στον πάγκο του Προκρούστη και απ’ όπου είναι δυνατόν, κόβονται περισσευούμενα κομμάτια!
Τελικά, η παραπλάνηση του λαού, των πολιτών, των ψηφοφόρων, είναι να ενδιαφερθούν μόνο για τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την ανεργία, τα λουκέτα και όχι για το πώς δένεται η χώρα, καταργούνται οι βασικές δομές του κρατικού μηχανισμού, στήνεται η Δικαιοσύνη στον τοίχο της Καισαριανής, ακινητοποιούνται και αχρηστεύονται οι Ανεξάρτητες Αρχές χωρίς να έχουν λόγο! Αυτά πότε θα μας απασχολήσουν στ’ αλήθεια;