Home > νέα > Δήμαρχος Δράμας: Χρονιά υλοποίησης σημαντικών αποφάσεων το 2026 Προγραμματίζονται επισκέψεις Δένδια, Φωτήλα, Βρούτση στη Δράμα

Δήμαρχος Δράμας: Χρονιά υλοποίησης σημαντικών αποφάσεων το 2026 Προγραμματίζονται επισκέψεις Δένδια, Φωτήλα, Βρούτση στη Δράμα

Από τη βασιλόπιτα του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας

Δήμαρχος Δράμας: Χρονιά υλοποίησης

σημαντικών αποφάσεων το 2026

Προγραμματίζονται επισκέψεις Δένδια, Φωτήλα, Βρούτση στη Δράμα

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΟΠΩΣ ΗΔΗ έχουμε δημοσιεύσει στο τεύχος του περασμένου Σαββάτου, το βράδυ της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας.

Της έναρξης, προηγήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας με την ευλογία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου, ενώ η τελετή έκλεισε με έναν χαιρετισμό του δημάρχου Δράμας κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος και αναφέρθηκε σε ένα σύντομο «ιστορικό» των επόμενων ημερών.

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχήθηκε «καλή χρονιά, ατομική και οικογενειακή υγεία», καθώς και «μια χρονιά εποικοδομητική για τον τόπο μας, για το Δήμο μας και με σημαντικές αποφάσεις», ευχόμενος, «να είναι μια χρονιά που οι αποφάσεις που πήραμε το προηγούμενο διάστημα να ευοδωθούν με θετικά αποτελέσματα».

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι έχουμε «μια θετική εξέλιξη για δύο έργα, τα οποία θα σας πω το επόμενο διάστημα». Αν και δεν θέλησε να πει περισσότερα πράγματα, είπε όμως ότι «ο υπουργός Εσωτερικών θα χρηματοδοτήσει δύο έργα, το ένα απευθείας και το άλλο έμμεσα. Όπως και να ‘χει όμως, είμαστε σε μια κίνηση μιας χρονιάς πολύ σοβαρής, πολύ σημαντικής».

Ημερίδα με Δένδια για πρώην στρατόπεδα

Σε άλλο σημείο είπε ότι έχει καλέσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δένδια στη Δράμα, «για να μας δώσει ημερομηνία έτσι ώστε να έρθει για να κάνουμε μια ημερίδα γύρω από τις εκτάσεις των στρατοπέδων που έχουμε πάρει και αυτή που είναι σε εκκρεμότητα σε ό,τι αφορά το ΛΕΜ (σ.σ. πρώην στρατόπεδο Τριανταφύλλου). Απλά αναφέρω γρήγορα δυο-τρία πράγματα που είναι μπροστά μας».

Φωτήλας για εγκαίνια Ωδείου και Ολύμπια

Σημείωσε επίσης, ότι έχει ήδη κλείσει ημερομηνία για τις 11 Φεβρουαρίου με το Υπουργείο Πολιτισμού, «ώστε να έρθει στη Δράμα ο υφυπουργός Ιάσων Φωτήλας, για να κάνουμε τα εγκαίνια σε δύο χώρους, που ανακαινίστηκαν από τη μία άκρη μέχρι την άλλη. Έχει να κάνει με δάπεδα, καθίσματα, φωτισμό, ήχο, θέρμανση, ψύξη, όλα αυτά (σ.σ. προφανώς εννοεί Δημοτικό Ωδείο και Κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΑ). Όσοι είστε εκεί, θα ακούσετε από τι πέρασε αυτό το έργο για να φτάσουμε να το ολοκληρώσουμε με πολλή πίεση, σε σημείο να χάσουμε τα χρήματα και να επιστρέφουμε και αυτά που ήδη είχαμε προβεί σε δημοπρατήσεις γιατί το έργο ήταν σε τέσσερα υποέργα».

Εγκαίνια Άρσης Βαρών με Βρούτση

Επίσης, είπε ότι θα γίνει μια επίσημη παρουσίαση της αίθουσας της Άρσης Βαρών στο Δημοτικό Στάδιο με την παρουσία του υπουργού Αθλητισμού κ. Βρούτση, «με τον οποίο περιμένουμε να κλείσει ημερομηνία».

Η αναβάθμιση ηλεκτρονικών συστημάτων

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης ο δήμαρχος και στην αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων του Δήμου, το οποίο είχε ήδη προαναγγείλει λίγες ώρες πριν με συνέντευξη Τύπου. Πρόκειται για την σύμβαση έργου που υπέγραψε, «με τον διευθύνοντα σύμβουλο της OTS Α.Ε., την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό με νέα λογισμικά των τριών σοβαρότερων διευθύνσεων που έχουν μεγάλο φόρτο, όπως είναι η Διεύθυνση Οικονομικών, τα νεκροταφεία αλλά και η Δημοτική Αστυνομία.

Πάμε λοιπόν άμεσα και γρήγορα με τα χρήματα που είχαμε πάρει από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, 370.000 το ποσό αυτό. Ανάδοχος εταιρεία αναδείχθηκε η OTS. Από σήμερα και πέρα οι συνεργάτες αυτοί της OTS εγκαθίστανται στα γραφεία τα συγκεκριμένα, δίπλα στους δικούς μας συνεργάτες, στους δικούς μας ανθρώπους, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν γύρω από τα νέα λογισμικά».

Όπως είπε, «είναι μια θετική εξέλιξη, όπως θετική εξέλιξη είναι –περιμένουμε μέρα με τη μέρα– να υπογράψουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το “Smart City”, και εκεί δεν θα μπορούσε αυτό να κουμπώσει στον Δήμο αν δεν μπαίναμε στη λογική αυτή που μπήκαμε άμεσα. Ήταν καλή η παρουσίαση και ευελπιστώ ότι θα έχουμε και συνέχεια».