Home > νέα > Δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης και Επιχειρηματικής Συνεργασίας Αγίας Πετρούπολης στη Δράμα

Δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης και Επιχειρηματικής Συνεργασίας Αγίας Πετρούπολης στη Δράμα

Δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης

και Επιχειρηματικής Συνεργασίας

Αγίας Πετρούπολης στη Δράμα

► Αντιπροσωπεία από την Αγία Πετρούπολη για την επισημοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δυο πόλεων

 

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Συνάντηση για την δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης και Επιχειρηματικής Συνεργασίας Αγίας Πετρούπολης στη Δράμα, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο Δράμας, παρουσία αντιπροσωπείας της Αγίας Πετρούπολης.

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Μαμσάκος, ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας κ. Πατακάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Χατζηγιάννης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Καλλίας και κ. Αλατζάς.

Η αντιπροσωπεία από την Αγία Πετρούπολη, απαρτιζόταν από τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Διοίκησης, κ. Αντρέι Χόμπετς, την Επικεφαλής του Τμήματος Κατασκευών της Περιοχής Πριμόρσκυ, κα. Μαρίνα Κρασνίκοβα, τον Σύμβουλο του Κυβερνήτη, κ. Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη, και την  γενική διευθύντρια του Υπουργείου Τουρισμού κα. Πετρόβα Ναντιέζντα.

Ο κ. Χόμπετς, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στις ήδη καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δυο χωρών, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξή τους, μέσω της νεολαίας, της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού.

1 (2) copy

Από αριστερά οι κ.κ. Καλλίας, Αλατζάς, Πατακάκης, Μαμσάκος, Γκαμπαερίδης, Χόμπετς, Ναντιέζντα και Κρασνίκοβα.

«Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών και των λαών μας είναι πολύ δυνατές και μακροχρόνιες. Είναι κοινή η ιστορία μας, η ορθοδοξία μας, όμως και οι οικογενειακές αξίες βλέπω ότι είναι ίδιες.

Μεγάλο βάρος δίνουμε στην ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ της νεολαίας μας και των παιδιών μας. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά μας να έρθουν πιο κοντά με τα σχολεία σας, γιατί πρέπει να καλλιεργήσουμε μελλοντικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας και αυτό εξαρτάται από τις σχέσεις που θα δημιουργήσουμε μεταξύ της νεολαίας.

Οι σχέσεις μας θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη τουρισμού μεταξύ των δυο πόλεων μας, και είμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δυο πόλεων μας.

Και όπως λέει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν: «Η βασικότερη ένδειξη μεταξύ των δυο χωρών είναι ο όγκος εισαγωγών – εξαγωγών».

Ο κ. Μαμσάκος από την πλευρά του αναφέρθηκε στην έναρξη μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας μεταξύ των δυο πόλεων, όπου αμφότερες μπορούν να αποκτήσουν οφέλη.

«Ξεκινάει μια συνεργασία του Δήμου Δράμας με την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης σε ότι αφορά στον τουρισμό, αλλά και τις εμπορικές δράσεις. Η πόλη μας φημίζεται για την μοναδικότητα της φυσικής ομορφιάς της, αλλά συγχρόνως και για δυο προϊόντα που είναι μοναδικά, το κρασί και το μάρμαρο. Ήδη εγκαινιάζουμε το γραφείο συνεργασίας εμπορικών συναλλαγών, μεταξύ του Δήμου Δράμας και της Αγίας Πετρούπολης. Θεωρώ, ότι αυτό θα δώσει βοήθεια και ανάπτυξη στην επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, θα δώσει την δυνατότητα να γνωρίσουν μοναδικά σημεία της πόλης μας αλλά και τον προσκυνηματικό τουρισμό».

Ο κ. Γκαμπαερίδης, υποστήριξε ότι είναι σημαντική η ανάπτυξη σχέσεων των δυο πόλεων, καθώς και η μεταξύ τους αδελφοποίηση, μέσω των οποίων θα αναπτυχθεί επιχειρηματική και τουριστική συνεργασία.

«Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις με τον Δήμο Δράμας στην τουριστική και επιχειρηματική κατεύθυνση, και φυσικά προοδεύουμε με τον Δήμαρχο Δράμας για την υπογραφή αδελφοποίησης μεταξύ των δυο περιοχών, Αγίας Πετρούπολης και Δράμας. Ως πρώτο βήμα εγκαινιάζουμε εδώ αντιπροσωπεία του γραφείου ενημέρωσης και επιχειρηματικής, τουριστικής συνεργασίας της Αγίας Πετρούπολης με την Δράμα».

Ο κ. Πατακάκης, από την πλευρά του μίλησε κυρίως για την προώθηση του πρωτογενή τομέα της περιοχής μας, προκειμένου να δημιουργηθούν δυνατότητες απορρόφησής του στην Ρωσία.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας, και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στον θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό, αλλά και στις άλλες δραστηριότητες που έχουμε στον πρωτογενή τομέα, στα κρασιά και στα μάρμαρα. Άλλωστε η Ρωσία είναι μια πολύ μεγάλη χώρα η οποία έχει τεράστιες δυνατότητες και απορροφά πολύ μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων και όχι μόνο. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία μέσα από αυτή την προσπάθεια να δούμε τις δυνατότητες, τις επιλογές και τη συνεργασία η οποία θα έχει τεράστιες δυνατότητες».

Τέλος, ο κ. Καλλίας αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δυο πόλεων, προωθώντας τον εναλλακτικό, και θρησκευτικό τουρισμό της περιοχής μας.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την περιοχή της Δράμας να αναπτύξει και να ανοίξει γέφυρες επικοινωνίας σε ότι αφορά στο τουριστικό κομμάτι με την αγορά της Ρωσίας. Είναι κάτι που ετοιμάζουμε το τελευταίο διάστημα και ως Ένωση Ξενοδόχων και σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας, δουλεύουμε έτσι ώστε να ετοιμάσουμε όλα τα πακέτα και το πλάνο ανάπτυξης και προώθησης της Δράμας στην ρωσική αγορά.

Η σύνδεση του αεροδρομίου της Καβάλας με την Αγία Πετρούπολη, αλλά και γενικότερα με την Ρωσία είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι, με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθούμε για να αναδείξουμε την Δράμα. Ο εναλλακτικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός και η απόσταση μας από την θάλασσα που είναι τριάντα λεπτά, δίνουν συγκριτικά πλεονεκτήματα στην πόλη μας τα οποία θα πρέπει να αρχίσουμε να τα δουλεύουμε, να τα προωθούμε, και να τα γνωρίσουμε».