Home > Αρθρα > Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό Γράφει ο Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό Γράφει ο Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

Γράφει ο  Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Οι Σλάβοι των Σκοπίων (Βούλγαροι και Σέρβοι) που αποτελούν τον μισό περίπου πληθυσμό τού κρατιδίου τους ισχυρίζονται ότι είναι Μακεδόνες. Μετονόμασαν την γλώσσα τους μακεδονική, ενώ στην πραγματικότητα είναι βουλγαρική με σερβικές προσμίξεις. Πήραν τον ήλιο τής Βεργίνας και τον έβαλαν στην σημαία τους. Και όταν αντέδρασε η Ελλάδα, δέχθηκαν να την αλλάξουν…αντιστρέφοντας τις ακτίνες τού ήλιου! Ονόμασαν το αεροδρόμιό τους «Μέγας Αλέξανδρος» και έστησαν άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Πριν από χρόνια είχαν επιχειρήσει να περάσουν τα σύνορά μας με ένα αρχαίο άρμα συρόμενο από τέσσερα άσπρα άλογα, για να ακολουθήσουν – όπως είπαν – την πορεία τού Μ. Αλεξάνδρου από την Μακεδονία μέχρι τις Ινδίες!

Θα έλεγε κανείς ότι τέτοια τρέλα δεν έχει εμφανισθεί ποτέ στον κόσμο. Είναι όμως πράγματι τρέλα; Προφανώς όχι. Πρόκειται για σχέδιο μελετημένο, πονηρό και υστερόβουλο. Διότι ενώ έκαναν όλα αυτά τα «τρελά», ταυτόχρονα τροφοδοτούσαν επί δεκαετίες τις εγκυκλοπαίδειες όλου τού κόσμου με πλαστά ιστορικά στοιχεία, για να πείσουν τους ισχυρούς ότι αυτοί είναι γνήσιοι Μακεδόνες, απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων· ότι εμείς οι κάτοικοι της Ελληνικής Μακεδονίας είμαστε υπόδουλοι των Ελλήνων και πρέπει να μας απελευθερώσουν· ότι το «συνταγματικό όνομα» του κράτους τους είναι Μακεδονία. Λες και είναι δύσκολο π.χ. στην Τσεχία να καταρτίσει ένα Σύνταγμα και να μετονομάσει την περιοχή της Γερμανία.

Οι Σκοπιανοί από τον πρώτο χρόνο τής διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας έδωσαν στους Αμερικανούς «γην και ύδωρ», για να εξασφαλίσουν την υποστήριξη τους στις αισχρές επιδιώξεις τους. «Σου δίνω ότι θέλεις μπαρμα-Σαμ, αρκεί να με υποστηρίξεις». Και ο μπαρμπα-Σαμ τι είχε να χάσει; Εγκατέστησε τις στρατιωτικές του βάσεις, για να μπορεί να ελέγχει όλη την Βαλκανική Χερσόνησο. Και έπειτα τους είπε: «Αναγνωρίζω το κράτος σας ως Μακεδονία». Και χάρηκαν οι Σκοπιανοί, που «έγιναν» Μακεδόνες με αμερικανική βούλα.

Γνωρίζουν οι Αμερικανοί πόσο μας πληγώνουν, αλλά τους είναι αδιάφορο. Ίσως μάλιστα και να χαίρονται για την ταπείνωση της χώρας μας, που ευεργέτησε όλον τον κόσμο και αυτούς τους ίδιους μέσω των Ευρωπαίων. Γνωρίζουν ασφαλώς ότι η γλώσσα τους αποτελείται κατά 29,24% από ελληνικές λέξεις, άλλες τόσες  -ίσως και περισσότερες- λατινικές και λιγότερες κελτικές (γνήσιες αγγλικές). Οι Αμερικανοί έχουν άριστους ιστορικούς, γλωσσολόγους και αρχαιολόγους. Συνεπώς γνωρίζουν την ιστορική αλήθεια. Αλλά αδιαφορούν για την αλήθεια, διότι ενδιαφέρονται μόνο για τα στρατηγικά συμφέροντά τους.

Και δυστυχώς δεν είναι μόνον οι Αμερικανοί. Όλος ο κόσμος, από την Αλάσκα μέχρι την Ιαπωνία και από την Νορβηγία μέχρι το Κέιπ Τάουν, γνωρίζει ότι κεφαλή τής Ελλάδας είναι η Αθήνα και καρδιά της η Μακεδονία. Και όμως αδιαφορεί στην πράξη αναγνωρίζοντας ως Μακεδονία μια μικρή σλαβική χώρα! Αλλά η Ελλάδα μπορεί να ζήσει χωρίς καρδιά;

Έτσι εμείς στριμωχτήκαμε από τους γελοίους και αναίσχυντους ανθρώπους των Σκοπίων. Και δυστυχώς φαίνεται ότι οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να αντιδράσουν. Φαίνεται ότι οι Σκοπιανοί είναι πιο πειστικοί από μας. Ίσως διότι οι άρχοντές μας δεν μελέτησαν ποτέ την πολιτική τού Φιλίππου, την οποίαν εφαρμόζουν σήμερα πολλά κράτη τού κόσμου. Ούτε μεταξύ αυτών υπάρχει ένας Αλέξανδρος, για να λύσει οριστικά το πρόβλημά μας!

Καταλαβαίνω την νοοτροπία των Αμερικανών. Δεν έχουν εθνική συνείδηση, δεν έχουν ιστορία, είναι ένας κυκεώνας λαών, φυλών, χρωμάτων, νοοτροπιών, «πολιτισμών». Αλλά λυπούμαι για την στάση των Ρώσσων στο ζήτημα των Σκοπίων· λυπούμαι, επειδή τους θαυμάζω για την επιστήμη τους, την λογοτεχνία τους, τις καλές τους τέχνες, την περήφανη «σλαβική ψυχή» τους,  όπως λέει ο Ντοστογιέφσκι. Δεν βλέπουν ότι οι ομόφυλοί τους εξευτελίζουν την σλαβική φυλή με την αναξιοπρέπειά τους; Δεν ξέρουν ποια είναι η Μακεδονία και ποιοι είναι οι Μακεδόνες; Δεν γνωρίζουν Ιστορία; Δεν έχουν διαβάσει την περίφημη ιστορία τού συμπατριώτη τους Αλεξάντερ Βασίλιεφ;

Οι  κυβερνήσεις μας εδώ και 15 χρόνια δεν τολμούν να πουν ξεκάθαρα: Για μας υπάρχει μία και μόνη Μακεδονία, αυτή των 3000 ετών. Οι Σκοπιανοί μπορούν να πάρουν όποιο όνομα θέλουν εκτός από το όνομα της Μακεδονίας. Αν επιμένουν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, να ονομάζουν την χώρα τους Μακεδονία, την γλώσσα τους μακεδονική και να συνεχίζουν τις προκλήσεις, εμείς διακόπτουμε τις σχέσεις μας με τους ψευτομακεδόνες  Σλάβους των Σκοπίων και δηλώνουμε ότι και αν ακόμα αναγνωρισθούν από όλα τα κράτη τού κόσμου με το ψευδώνυμό τους, εμείς δεν θα τους αναγνωρίσουμε ΠΟΤΕ. Οφείλουν να καταλάβουν ότι ο σφετερισμός ξένης ιστορίας είναι  αναισχυντία και ατιμία και ότι με την ανεύθυνη στάση τους αποκτούν έναν αιώνιο εχθρό.

Επειδή οι κυβερνήσεις μας φοβούνται τους Αμερικανούς και την αποτυχία τους στις επόμενες εκλογές, τους προτείνουμε: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ. Οφείλουν να το δεχθούν. Έτσι απαλλάσσονται από την ευθύνη.

Αυτό που κάνουν οι πολιτικοί μας από το 1992 μέχρι σήμερα είναι απαράδεκτο. Και πρέπει να γνωρίζουν ότι όποιος λάβει απόφαση αντίθετη με την θέληση του λαού και χαρίσει στους Σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας θα καταποντίζεται συνεχώς στις βουλευτικές εκλογές και θα στιγματισθεί από τον ελληνικό λαό και από την Ιστορία για πάντα.

 

                                                         Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος