Home > Πρώτο Θέμα > Δημόσια διαβούλευση στη Δράμα: «Εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων» Κ. Τάτσιος: «Εσχάτη προδοσία η παραχώρηση του ονόματος που σημαίνει και παραχώρηση εδάφους»

Δημόσια διαβούλευση στη Δράμα: «Εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων» Κ. Τάτσιος: «Εσχάτη προδοσία η παραχώρηση του ονόματος που σημαίνει και παραχώρηση εδάφους»

Δημόσια διαβούλευση στη Δράμα: «Εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων»

Κ. Τάτσιος: «Εσχάτη προδοσία

η παραχώρηση του ονόματος

που σημαίνει και παραχώρηση εδάφους»

«Δεν δίνουν καμιά σημασία στη βούληση του ελληνικού λαού»

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΒΡΑΔΥ της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Δραμινών Πολιτών» της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας,  δημόσια διαβούλευση με θέμα: «Εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».

Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και κύριος ομιλητής ο πρόεδρός της κ. Τάτσιος. Επίσης, το παρών έδωσαν, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης, οι δήμαρχοι Δράμας κ. Μαμσάκος, Παρανεστίου κα. Σωτηριάδου και Προσοτσάνης κ. Λύσσελης. Παρόντες στην πρώτη σειρά, ήταν και δύο Κρητικοί, οι οποίοι συνηθίζουν να παραβρίσκονται σε παρόμοιες εκδηλώσεις για τη Μακεδονία.

Επίσης, στο πάνελ της εκδήλωσης ήταν ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Παπαδόπουλος (και πρόεδρος του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «Μέγας Αλέξανδρος») και η γραμματέας κα. Κωστίκα.

Tatsios

Ο κ. Τάτσιος στο βήμα.

«Πολιτική αλητεία…»

Στον «Πρωινό Τύπο» μίλησε πριν από την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Τάτσιος, ο οποίος είπε ότι πρόκειται «για πολιτική αλητεία, άνευ προηγουμένου», ενώ τόνισε ιδιαίτερα την βούληση του ελληνικού λαού που εκφράστηκε μέσα από τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια:

«Μετά τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια και την προσπάθεια που έγινε να υποβαθμιστούν από υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, βλέπουμε ότι – αν εξαιρέσουμε την υπόθεση της Novartis την οποία σκοπίμως επέλεξαν να αναμοχλεύσουν αυτή την περίοδο – οι δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, υποδεικνύουν μια πολιτική αλητεία, η οποία είναι άνευ προηγουμένου.

Δείχνουν να μη δίνουν καμιά απολύτως σημασία στη βούληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού, ο οποίος κατά εκατοντάδες χιλιάδες, συνέρευσε, εκτός από τα δύο συλλαλητήρια, συρρέει επίσης και σε όλες τις δημόσιες διαβουλεύσεις, σε όλη τη Μακεδονία την οποία οργώνουμε και βρισκόμαστε στη Δράμα, όπου όλοι οι κοινωνικοί φορείς ανεξαιρέτως, εκφράζουν την αντίθεσή τους με την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Kostika Papadopoylos

Από αρ. η κα. Κωστίκα και ο κ. Παπαδόπουλος.

Εμείς οι μακεδονικές οργανώσεις, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, λέμε ότι η παραχώρηση ονόματος, σημαίνει παραχώρηση εδάφους στο εγγύς ή στο μακρύτερο μέλλον. Αυτό, σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, θεωρείται εσχάτη προδοσία και τιμωρείται με θανατική ποινή.

Το εξώδικο προς τον πρωθυπουργό και προς όλους τους βουλευτές, με το οποίο τους προειδοποιούμε για τις νομικές κυρώσεις, θα πάει τις επόμενες ημέρες και θα ακολουθήσουν και αγωγές από πάρα πολλούς μακεδονικούς συλλόγους εντός και εκτός της Ελλάδος για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, διότι η θέληση του ελληνικού λαού, είναι να μην παραχωρηθεί το όνομα, για το οποίο οι πρόγονοι έδωσαν πραγματικά τη ζωή τους για την υπεράσπισή του και αυτό το όνομα και αυτή τη γη, οφείλουμε να την παραδώσουμε μόνο στα παιδιά μας και σε κανέναν άλλον».

Απαντώντας στην ερώτηση για το ότι οι εξελίξεις είναι δυσοίωνες για την Ελλάδα στο ζήτημα αυτό, ο κ. Τάτσιος σημείωσε:

«Την τελευταία λέξη θα την πει ο ελληνικός λαός. Και ο ελληνικός λαός έχει αποκρυσταλλωμένη και σαφή άποψη. Εμείς τους προκαλούμε, αφού δεν ακούν τον ελληνικό λαό, να προκηρύξουν δημοψήφισμα. Εφόσον θεωρούν ότι έχουν δίκιο, τους καλούμε να το πράξουν».

 

Η ελληνικότητα των Ιμίων

«Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή», είπε απαντώντας στην ερώτηση, αν η Ομοσπονδία Πολιτικών Συλλόγων Μακεδόνων, θα έμπαινε συνδιοργανωτής σε ένα πιθανό συλλαλητήριο για την ελληνικότητα των Ιμίων, ενώ παράλληλα τόνισε:

«Κατ’ αρχάς, η Ομοσπονδία μας δεν είναι επαγγελματίας, όσον αφορά την οργάνωση συλλαλητηρίων. Στο καταστατικό της Ομοσπονδίας προβλέπεται η προάσπιση του ονόματός μας ως Μακεδόνες από οποιοδήποτε απροκάλυπτο σφετερισμού αυτού. Από εκεί και πέρα, ως Έλληνες, οφείλουμε να δίνουμε το βροντερό παρών σε οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται κατά της πατρίδας μας, είτε αυτά είναι τα Ίμια, είτε είναι η Θράκη, είτε είναι η Βόρεια Ήπειρος. Και φυσικά θα είμαστε στην πρώτη γραμμή».