Home > Αρθρα > Δημοτικές εκλογές Δράμας 2019 Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στο καλύτερο Του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Πόλη + Ζωή», Δημήτρη Κυριαζίδη

Δημοτικές εκλογές Δράμας 2019 Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στο καλύτερο Του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Πόλη + Ζωή», Δημήτρη Κυριαζίδη

Δημοτικές εκλογές  Δράμας 2019

Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στο καλύτερο

Του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου

με την παράταξη «Πόλη + Ζωή», Δημήτρη Κυριαζίδη*

 

Για την πλειοψηφία των  πολιτών του Δήμου μας η χαρακτηριστική εικόνα της Δράμας σήμερα είναι η θέση του ουραγού, της στασιμότητας και των χαμένων ευκαιριών. Η υστέρηση είναι συνολική και ιδιαίτερα σαφής στον τομέα των υποδομών, είτε πρόκειται για υποδομές εθνικής εμβέλειας, είτε για υποδομές τοπικής η περιφερειακής εμβέλειας. Αν η κατάσταση αυτή δεν αναστραφεί άμεσα η εικόνα της πόλης μας κινδυνεύει να καταστεί ανεπίστρεπτη.

Υπάρχουσες υποδομές και εμβληματικοί δημόσιοι χώροι και κτίρια της πόλης μας υφίστανται την παλαίωση και την φθορά του χρόνου χωρίς την αναγκαία φροντίδα και παρέμβαση, ενώ άλλες υποδομές τίθενται σε αχρηστία είτε λειτουργούν στα όρια του επιτρεπτού με προβλήματα χωρίς επαρκή συντήρηση και χωρίς τις επιβαλλόμενες σύγχρονες παρεμβάσεις.

Ταυτόχρονα ήδη ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ έχουν απενταχθεί, άλλα όπως το ΣΒΑΑ καθυστερούν αδικαιολόγητα στην υλοποίηση, ενώ αναιμική και κατώτερη των περιστάσεων είναι η αξιοποίηση άλλων ενεργών χρηματοδοτικών εργαλείων. Καθαριότητα, απορρίμματα, συγκοινωνιακό-κυκλοφοριακό πόλης, πεζοδρομήσεις και χώροι στάθμευσης, συνδέσεις κοινοτήτων, δημόσιοι χώροι, ιστορικά διατηρητέα κτίρια, ιστορικό και εμπορικό κέντρο και μεγάλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, δηλαδή σημαντικά θέματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης και ανασχεδιασμού, βρίσκονται σχεδόν στις καλένδες, ενώ και για τα νέα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος μας το τοπίο είναι θολό.

Είχα την ευκαιρία κατά την επαγγελματική μου σταδιοδρομία αλλά και ως Πρόεδρος επί πέντε σχεδόν έτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας, να συμβάλω στην ανάληψη πολλών πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και αναγνώριση του μεγάλου δυναμικού που αντιστοιχεί στο ανθρωπογενές και στο φυσικό περιβάλλον του νομού και της πόλης μας και να διαπιστώσω ότι αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας  μπορούν να στηρίξουν την βιώσιμη ανάπτυξη, την ευημερία και την πρόοδο και να φέρνουν πόρους και απασχόληση στον τόπο μας, αρκεί να εφαρμόζονται οι κατάλληλες πολιτικές.

photo dimitris kyriazidis

Για το λόγο αυτό η Δράμα σήμερα χρειάζεται επειγόντως μία μεγάλη συστράτευση υγιών δημιουργικών δυνάμεων που διαθέτουν την γνώση, την εμπειρία και την ικανότητα να αναλάβουν άμεσα δράση ευθύνης, στο στόχο της ανάκαμψης του Δήμου μας, είτε αφορά την τεκμηριωμένη διεκδίκηση από τα κέντρα της εξουσίας και χρηματοδότησης, είτε αφορά τον σχεδιασμό, προγραμματισμό και υλοποίηση αναγκαίων έργων, δράσεων και υποδομών.

Η αλλαγή κατεύθυνσης και εικόνας του Δήμου μας είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο έργο που απαιτεί ισχυρή και ευρύτερα αποδεκτή ηγεσία, έμπνευση, όραμα και ορμή, βούληση και αποφασιστικότητα, εμπειρία και δύναμη διεκδίκησης, αποδεδειγμένη ικανότητα διοίκησης και συγκρότησης συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα και σκληρή παραγωγική και συλλογική εργασία.

Επειδή η Δράμα βρίσκεται σε ανάγκη επιβίωσης οι προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες και οι παραταξιακές και κομματικές σκοπιμότητες δεν πρέπει να καθορίζουν πλέον το μέλλον μας.

Η μοναδική μας επιδίωξη πρέπει να είναι το καλό και η πρόοδος της Δράμας και ότι παλιό, ιδιοτελές και οπισθοδρομικό, με οποιαδήποτε μορφή και αν εμφανίζεται, δεν πρέπει να μας έλκει με κούφια λόγια και υποσχέσεις, κραυγές αποπροσανατολισμού, προσωπεία και εικονική πραγματικότητα.

Η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να μπορεί να θέσει ψηλά τον πήχη για την πόλη μας και να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δημοτική Αρχή, ότι αυτή μπορεί να σχεδιάζει και να εφαρμόζει πολιτικές σε όλα τα πεδία αρμοδιότητας του Δήμου, να συνεργάζεται, να διεκδικεί και να υλοποιεί γρήγορα, σωστά και αποτελεσματικά τις αναγκαίες παρεμβάσεις για τον Δήμο μας.

Προτείνω στους συμπολίτες μας, σε όσους δεν το έχουν ήδη κάνει, να στρέψουν την προσοχή τους στο πρόγραμμα της παράταξής μας ΠΟΛΗ+ΖΩΗ και στην άξια και ικανή ομάδα που απαρτίζει τα ψηφοδέλτια μας με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Δράμας τον Κυριάκο Χαρακίδη.

Επειδή με την ψήφο μας θα επιλέξουμε την σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο και θα αποφασίσουμε στην ουσία ποιοι θα διαχειριστούν το μέλλον και την πορεία της πόλης μας για εμάς και τα παιδιά μας σε μία πολύ δύσκολη καμπή, πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία να μας διοικήσει ότι είναι αποδεδειγμένα καλύτερο και αξιότερο, δηλαδή αυτούς που μπορούν να εργαστούν μαζί και αποτελεσματικά στο σύνθετο έργο της δημιουργίας και λειτουργίας ενός σύγχρονου Δήμου και μιας πόλης πρότυπο σε όλους τους τομείς.

 Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα και αποφοίτησε απο τη Σχολή Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, το 1979. Τα τελευταία 35 χρόνια μέχρι και σήμερα ο Δημήτρης Κυριαζίδης, υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στη σημερινή Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας της ΠΑΜΘ, έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στις διαδικασίες προγραμματισμού, σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων και δημοσίων συμβάσεων τεχνικού αντικειμένου κάθε τύπου και μεγέθους, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και με άλλα τεχνικά αντικείμενα όπως ο έλεγχος ιδιωτικών επενδύσεων αναπτυξιακών νόμων. Επί μία δεκαπενταετία μέχρι και σήμερα ασχολείται με τα κοινά των Διπλωματούχων Μηχανικών όπου και συμμετείχε εκλεγμένος σε όργανα διοίκησης των φορέων τους. Το διάστημα 2014-2018 για δύο συνεχόμενες θητείες και πέντε σχεδόν έτη, διετέλεσε Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας. Στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Πόλη+Ζωή.