Home > Νέα > Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας Έντονη κριτική στο δήμαρχο Δράμας για περιστατικό με ΑμεΑ στη ΔΕΥΑΔ

Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας Έντονη κριτική στο δήμαρχο Δράμας για περιστατικό με ΑμεΑ στη ΔΕΥΑΔ

Η συζήτηση στα προ ημερησίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Έντονη κριτική στο δήμαρχο Δράμας

για περιστατικό με ΑμεΑ στη ΔΕΥΑΔ

«Πολιτική σπέκουλα…» στο πρόσωπό του κατήγγειλε ο δήμαρχος Χρ. Μαμσάκος

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΧΩΡΙΣ πληθώρα θεμάτων κύλησε η προ ημερησίας θεμάτων συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, το βράδυ της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου, με έντονη όμως κριτική και εν μέρει προεκλογική χροιά, προς το πρόσωπο του κ. Μαμσάκου, για ένα ζήτημα που πήρε μια απρόσμενη τροπή.

Το ζήτημα έθεσε αρχικά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μλεκάνης και στη συνέχεια και οι κ.κ. Τσιαμπούσης και Στεφανίδης, σχολιάζοντας με το δικό τους σκληρό τρόπο. Στις απαντήσεις που έδωσε ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, μίλησε κατ’ αρχάς για «πολιτική σπέκουλα…» και υποστήριξε ότι δεν είναι «ούτε άνθρωπος των εντάσεων, ούτε των προστριβών».

 

Περιστατικό με υπάλληλο της ΔΕΥΑΔ

Αρχικά ο κ. Μλεκάνης, έθεσε στο σώμα ένα περιστατικό που δημιουργήθηκε με δημοτική υπάλληλο ΑμεΑ, που εργάζεται ως καθαρίστρια στην επιχείρηση Ύδρευσης του Δήμου, τη ΔΕΥΑΔ.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, το περιστατικό ξεκίνησε από ηλεκτρονική σελίδα του Facebook, όπου δικηγόρος της πόλης, είχε έρθει σε προσωπική διένεξη με τον κ. Μαμσάκο για συγγενικό του πρόσωπο. Η κουβέντα είχε ξεφύγει και ο πολίτης έβρισε με απρεπείς χαρακτηρισμούς τον κ. Μαμσάκο.

Στις αιτιάσεις του δικηγόρου προς το πρόσωπο του κ. Μαμσάκου, η δημοτική υπάλληλος της ΔΕΥΑΔ έπαιρνε θετική θέση με «like» υπέρ του πρώτου, γα τα σχόλιά του κατά του δημάρχου!

Το γεγονός αυτό, έκανε τον κ. Μαμσάκο να συναντηθεί με την ίδια και να υπάρξει μια έντονη συζήτηση μεταξύ των δύο, όπου φάνηκε να αντηλλάγησαν διάφοροι απρεπείς χαρακτηρισμοί. Εκείνος όμως που κατηγορήθηκε σε μεγάλο βαθμό, είναι ο δήμαρχος Δράμας. Για το περιστατικό, εκδόθηκε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΔ, αλλά και από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Δράμας. Όπως λέχθηκε μάλιστα, έγιναν και οι απαραίτητες καταγγελίες προς την Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία θα εξετάσει την όλη υπόθεση.

Όπως εξήγησε αρχικά ο κ. Μλεκάνης, το πρωί της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου, οι επικεφαλής καλέστηκαν σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Δράμας, όπου ενημερώθηκαν ότι «η συμπεριφορά του δημάρχου ήταν ιδιαίτερα απρεπής και με αχαρακτήριστες εκφράσεις», ενώ σημείωσε ότι ο δήμαρχος οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την υπάλληλο.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιαμπούσης, ζήτησε να γίνεται σεβαστός ο θεσμός του δημάρχου, ο οποίος δεν μπορεί να υβρίζεται και σημείωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει τόσο η φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε, αλλά κυρίως το γιατί και το πώς έφτασε σ’ αυτό το σημείο ο δήμαρχος. «Εικάζω ότι έχουμε έναν ανασφαλή δήμαρχο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Στεφανίδης, είπε ότι το περιστατικό είναι απαράδεκτο, έδωσε διαφορετική διάσταση, λέγοντας ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Χατζηγιάννης όφειλε να καλέσει την υπάλληλο και να της κάνει συστάσεις, επισημαίνοντας ότι η στάση του δημάρχου ήταν απαράδεκτη, καθώς είναι απλό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.

Απαντώντας αργότερα για το  θέμα αρχικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Χατζηγιάννης, είπε μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη κυρία έχει βοηθηθεί παλαιότερα και ότι το θέμα δημοσιοποιείται για «πολιτική εκμετάλλευση». Ενώ σε κάποιο σημείο, είπε ότι «ζήτησε προστασία για τον ίδιο και την οικογένειά του», καθώς κατά καιρούς ακούγονται διάφορα εις βάρος του και αναρωτήθηκε: «Εμάς ποιος θα μας προστατεύσει;»

 

Μαμσάκος: Πολιτική σπέκουλα

Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Μαμσάκος, σημείωσε αρχικά ότι γίνεται «πολιτική σπέκουλα» εναντίο του: «Τακτική συνηθισμένη. Και πριν από χρόνια και σήμερα που είναι αντιπολίτευση».

Όπως είπε, [Όταν κατά κόρον, διαδραματίζεται μια απαράδεκτη λασπολογία στο πρόσωπο ενός θεσμού, γιατί θεσμός είναι ο δήμαρχος, δεν είναι μόνο ο Χριστόδουλος Μαμσάκος, και δυστυχώς υπάρχουν υπάλληλοι αυτού του Δήμου, που συμμετέχουν έστω με τη διαδικασία της αποδοχής σε τέτοια σχόλια… τότε κάποια στιγμή και η υπομονή τελειώνει. Γιατί ούτε «πούστης» είναι ο Μαμσάκος, ούτε «πέθανες τσόγλανε». Όταν λοιπόν, μέσα σε ένα δίκτυο κοινωνικής ενημέρωσης χιλιάδων πολιτών υπάρχουν τέτοιες εκφράσεις και δεν είναι οι μόνες, κι αυτές υιοθετούνται από δημοτικούς υπαλλήλους, τότε οι πρώτοι που πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη, είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι όπου παίρνουν μέρος σε τέτοιες διαδικασίες. Και μάλιστα όταν το λάθος μου είναι ανθρώπινο λάθος συμπεριφοράς, μέσα από μια αγανάκτηση που προέρχεται από δεκάδες δημοσιεύματα που υιοθετούνται από υπαλλήλους, τότε ναι, ζητάω πρώτα συγγνώμη από τον κόσμο της Δράμας. Γιατί κάθονται και διαβάζονται τέτοια πράγματα, για ένα θεσμό που υιοθετούν πρώτα δημόσιοι υπάλληλοι του Δήμου Δράμας».