Home > Πρώτο Θέμα > Δωρεά σύγχρονου μόνιτορ ελέγχου ζωτικών οργάνων στο Νοσοκομείο Δράμας

Δωρεά σύγχρονου μόνιτορ ελέγχου ζωτικών οργάνων στο Νοσοκομείο Δράμας

 

Δωρεά σύγχρονου μόνιτορ

ελέγχου ζωτικών οργάνων στο Νοσοκομείο Δράμας

Με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από συναυλία της ΔΕΚΠΟΤΑ

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

 

Τελετή για τη δωρεά ενός σύγχρονου μόνιτορ ελέγχου οργάνων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, από τη ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας.

Στην τελετή παράδοσης, παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, κ. Νικόλαος Λιάτσης, ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής, κ. Ανέστης Χατζηγεωργιάδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Ιατρός και δημοτικός σύμβουλος, κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας, κ. Αναστάσιος Χατζηκυριακίδης, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Klinikum, κ. Πρόδρομος Καϊκονίδης, και η Υπεύθυνη Πωλήσεων και Επικοινωνίας της εταιρείας Klinikum, κα. Φρόσω Σπανού.

Τα χρήματα ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η δωρεά, συγκεντρώθηκαν τον Ιανουαρίου, από Δραμινούς πολίτες και όχι μόνο, σε συναυλία κοινωνικής προσφοράς που έδωσε στην πόλη μας στο πλαίσιο της Ονειρούπολης, ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης, αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Λιάτσης, ο οποίος μίλησε για τη δωρεά η οποία ουσιαστικά πραγματοποιήθηκε από την προσφορά των Δραμινών πολιτών, για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείο Δράμας. Παράλληλα, ο κ. Λιάτσης αναφέρθηκε στο νέο μηχάνημα το οποίο θα βρίσκεται στον εξοπλισμό της Χειρουργικής Κλινικής, ενώ σχολίασε και την στελέχωση του Νοσοκομείου της πόλης μας.

«Είναι ένα μηχάνημα το οποίο θα τοποθετηθεί στη Χειρουργική Κλινική, και θα βοηθήσει την καθημερινή λειτουργία της Κλινικής, και κυρίως ασθενείς που χρειάζονται αυξημένη φροντίδα. Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι το Νοσοκομείο μας είναι ένα Νοσοκομείο το οποίο δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Είναι ένα ίδρυμα, το οποίο στέκεται πολύ καλά στα πόδιά του. Αυτή τη στιγμή, ήδη είμαστε μπροστά και σε υγειονομικό υλικό και σε φάρμακα. Δεν χρειαζόμαστε τίποτα. Αυτή τη στιγμή, έχει μπει σε πλήρη κανονικότητα, και αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι καθημερινά στελεχώνεται. Ήδη έχει έρθει νευρολόγος, και νεφρολόγος. Περιμένουμε και άλλους τέσσερις ιατρούς, και συνεχώς καταβάλουμε προσπάθειες στελέχωσης του Νοσοκομείου μας. Ήρθαν και οι 25 νοσηλευτές, και προχωράμε και σε νέες προσλήψεις. Εύχομαι ότι αυτό το εργαλείο ουσιαστικά – γιατί βλέπω ότι είναι ένα σύγχρονο εργαλείο – θα βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο τη Χειρουργική μας».

DSC02414

Επιπλέον, ο κ. Λιάτσης μίλησε για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, και την ένταξη του Νοσοκομείου της Δράμας για την υλοποίηση έργων που αφορούν σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Το ΕΣΠΑ, έχει «κλειδώσει» για το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, από τον Σεπτέμβριο. Τα έργα του ΕΣΠΑ, τα οποία αφορούν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό είναι 3,8 εκ. ευρώ. Ήδη, έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και από την Υγειονομική Περιφέρεια. Έχουν οδηγηθεί οι προτάσεις μας στο Υπουργείο, και περιμένουμε τις σχετικές εγκρίσεις».

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηκυρακίδης μίλησε για την υλοποίηση αυτής της δωρεάς, και την τεράστια προσφορά των Δραμινών πολιτών ώστε να αποκτηθεί αυτό το σύγχρονο μηχάνημα. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε αυτό το σύγχρονο μηχάνημα, χάρη στην συναυλία που πραγματοποιήθηκε με τη λήξη της φετινής Ονειρούπολης, με τον κ. Μαργαρίτη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές, και  τους συμπολίτες που παραβρέθηκαν σε αυτή την εκδήλωση. Υπήρχε μια προσυνεννόηση με τον κ. Διοικητή, και με την Κλινική για το συγκεκριμένο μηχάνημα. Νομίζω ότι όλα πήγαν καλά. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Καϊκονίδη, ο οποίος είναι Δραμινής καταγωγής, και την προμηθεύτρια εταιρεία. Θεωρώ ότι μέσα από την Ονειρούπολη μπορούμε και είναι μια καλή ευκαιρία να προβαίνουμε, σε τέτοιες πράξεις και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και όλους τους συμπολίτες μας Δραμινούς».

Ο κ. Χατζηγεωργιάδης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο σύγχρονο μόνιτορ ζωτικών οργάνων το οποίο θα βελτιώσει τον εξοπλισμό της Χειρουργικής Κλινικής, ώστε να μπορεί και το ιατρικό προσωπικό να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο απέναντι στους ασθενείς.

«Τέτοια δώρα, που αφορούν στον ιατροτεχνικό εξοπλισμό είναι καλοδεχούμενα στην κλινική μας, γιατί μας βοηθούνε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας ανάγκες. Επίσης, βοηθούν να έχουμε έναν πιο ολοκληρωμένο εξοπλισμό ώστε να λειτουργούμε καλύτερα. Υπάρχουν αιτήματά μας, τα οποία φαντάζομαι ότι θα ικανοποιηθούν με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά προς το παρόν με τα κενά που έχουμε τέτοιου είδους δωρεές μπορούν να μας βοηθήσουν μέχρι να φτάσουμε στην ολοκληρωτική λύση του πλήρους εξοπλισμού της Κλινικής μας. Αυτό προφανώς είναι για το καλό των Δραμινών πολιτών που εξυπηρετούνται στο Νοσοκομείο μας. Εύχομαι και άλλοι φορείς να είναι σε θέση, εφόσον θέλουν και μπορούν, να έρθουν σε επαφή μαζί μας, να τους εκθέσουμε τις αναγκαιότητες που έχουμε και εφόσον μπορούν να βοηθήσουν, να καλύψουν τα κενά, μέχρι να μπορέσουμε να τα καλύψουμε με τα βασικά κρατικά προγράμματα».

DSC_1857

Από αριστερά ο κ. Μπλούχος, ο κ. Λιάτσης, ο κ. Χατζηκυριακίδης, ο κ. Χατζηγεωργιάδης, ο κ. Καϊκονίδης, η κα. Σπανού, και ο κ. Παναγιωτίδης.

Ακολούθως, ο κ. Μπλούχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε ο Δήμος Δράμας ώστε να υλοποιηθεί αυτή η δωρεά, ενώ παράλληλα μίλησε και για τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Δράμας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Έγινε μια προσπάθεια συστηματική, από την αρχή που ξεκινήσαμε στο Δήμο με τη δημοτική μας παράταξη όπως μπορούμε να βοηθήσουμε το Νοσοκομείο Δράμας. Ξέρετε ότι μέχρι πρότινος καμία Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ ή Β’ βαθμού δεν μπλεκόταν σε ξένα χωράφια υποτίθεται. Ήταν το άλλοθι που χρησιμοποιούσε. Εμπλακήκαμε εμείς σθεναρά, ενεργά, το γνωρίζει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, το γνωρίζουν όλοι. Ένα από αυτά που πετύχαμε και με την προσπάθεια και τη συμβολή του Πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Χατζηκυριακίδη, ήταν και η συγκεκριμένη προσφορά.

Μιλάμε για εκσυγχρονισμό πλέον. Εμείς δεν μπορούμε, όσο και αν θέλω να συμφωνήσω με το Διοικητή μας, να περιμένουμε το ΕΣΠΑ, πότε θα κλειδώσει. Οι αναγκαιότητες αυτές, είναι πραγματικές. Και είναι σε πραγματικό χρόνο. Δεν είναι για τα δύο χρόνια, τα τρία, τα πέντε τα μελλοντικά. Οπότε η αμεσότητα αυτή εμάς μας βοηθάει, μας λύνει τα χέρια, είναι προς όφελος των ασθενών μας και αυτό κάνουμε. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή. Πιστεύω ότι αυτό, κ. Διοικητά, δεν προσβάλλει κανέναν. Θέλω να πω ότι οι ανάγκες είναι δεδομένες. Όσο και να λέμε ότι έχουμε την πληρότητά μας και τον εκσυγχρονισμό μας, οι ανάγκες πάντα είναι δεδομένες.

Υπάρχουν άνθρωποι, που δεν το βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίοι προσφέρουν πλέον. Υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι έρχονται, είναι δίπλα στο Νοσοκομείο. Να συνεχίσουν να είναι δίπλα, γιατί η προσφορά που γίνεται, η πραγματική προσφορά δηλαδή, η περίθαλψη, αυτό που προσφέρουμε ως έργο εμείς, είναι σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα. Όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό».

Τέλος, ο κ. Καϊκονίδης, αναφέρθηκε στην εταιρεία Klinikum την οποία και εκπροσωπεί, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ιδρύθηκε το 1988, και έχει μια πορεία με βάση την ποιότητα των οργάνων. «Αυτά ήταν τα πιστεύω μας από την αρχή γι’ αυτό και διαχρονικά υπάρχουν συσκευές από το 1990, όπως είδαμε και στην Χειρουργική Κλινική, οι οποίες λειτουργούν ακόμη και αυτό εκπλήσσει και εμάς, και μας κάνει να αισθανόμαστε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και αυτή ήταν πάντα η αρχή μας…».

Για το μόνιτορ το οποίο θα εξοπλίσει την Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, υποστήριξε ότι το μηχάνημα καλύπτει τις περιπτώσεις των ασθενών που εισέρχονται στο χειρουργείο, ελέγχοντας το καρδιογράφημα, την πίεση, την οξυγόνωση του αίματος, και την θερμοκρασία κατά την διάρκεια μιας επέμβασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *