Home > Αθλητικά > Δόξα Δράμας: «Άδικο μια ομάδα που δεν έχει κανένα χρέος με πεντακάθαρα οικονομικά στοιχεία να μην μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα..»

Δόξα Δράμας: «Άδικο μια ομάδα που δεν έχει κανένα χρέος με πεντακάθαρα οικονομικά στοιχεία να μην μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα..»

Δόξα Δράμας: «Άδικο μια ομάδα που δεν έχει

κανένα χρέος με πεντακάθαρα οικονομικά

στοιχεία να μην μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα..»

 

Σε ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά στο πιστοποιητικό συμμετοχής της ομάδας για το πρωτάθλημα, προχώρησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Αναστάσιος Καραγιαννίδης και ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Ξανθόπουλος.

Να θυμίσουμε πως οι «Μαυραετοί» έχουν προσφύγει κατά της ΕΕΑ στα διοικητικά δικαστήρια, και τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται στις 21 Ιανουαρίου. Από την ΠΑΕ, λίγο πριν τη συνέντευξη τύπου, ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου ότι «καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να καταλάβει ολόκληρο το Πανελλήνιο τι είναι ΔΙΚΑΙΟ και τι ΟΧΙ θα θέλαμε με κάθε ειλικρίνεια να θέσουμε 2 βασικά ερωτήματα σε κάθε αρμόδια αρχή και κυριότερα προς τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

1ο Είναι ΔΙΚΑΙΟ ή ΑΔΙΚΟ μια ομάδα που δεν έχει κανένα χρέος με πεντακάθαρα οικονομικά στοιχεία να μην μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα;

2ο Είναι ΔΙΚΑΙΟ ή ΑΔΙΚΟ μια ομάδα που δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή σε στημένα παιχνίδια και δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα στην ελληνική πολιτεία να μην μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα;».

Στην ενημέρωση, η οποία έγινε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τονίστηκε πως ο Απόστολος Πετράκης δεν υπάρχει πλέον στην ομάδα και στόχος της ΠΑΕ είναι να πάρει καταρχήν αδειοδότηση από την ΕΠΟ για να μπορέσει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στη Σούπερ Λιγκ 2, ελπίζοντας στη συνέχεια πως το θέμα θα ξαναπάει στην ΕΕΑ και η Δόξα Δράμας θα λάβει με κάθε επισημότητα το σχετικό πιστοποιητικό.

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Ξανθόπουλος, ξεκίνησε την ενημέρωση όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως ήρθε στην ομάδα το καλοκαίρι με σκοπό να οργανώσει το αγωνιστικό της κομμάτι με γνώμονα το χαμηλό μπάτζετ, καθώς δεν υπήρχε μεγάλος επενδυτής ο οποίος θα στήριζε την προσπάθεια.

Για τον κ. Πετράκη, ο αντιπρόεδρος της Δόξας, τόνισε: «Σε κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο κ. Πετράκης, λέγοντάς μας ότι θα φέρει κάποιους επενδυτές. Με την πάροδο του χρόνου δεν ήρθε κάποιος επενδυτής από αυτούς που μας είχε τάξει ο κ. Πετράκης. Περνούσε ο χρόνος, υπήρχαν ανησυχητικά μηνύματα, όπως μεταξύ άλλων η μη αδειοδότηση της ομάδας.

Το «δεύτερο χαστούκι» ήρθε με την δεύτερη άρνηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να πάρουμε αδειοδότηση και γι’ αυτό υπήρχε μετά μεγάλος προβληματισμός στη διοίκηση της ομάδας. Κινητοποιηθήκαμε όλοι μετά το «δεύτερο χαστούκι» και αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει ο κ. Πετράκης να υπάρχει στην ομάδα. Πράγματι, οριστικοποιήθηκε η αποχώρηση του και πλέον η ομάδα μας συνεχίζει».

Σε ότι αφορά στις εξελίξεις που αφορούν την αδειοδότησή της ομάδας, ο Γιάννης Ξανθόπουλος, δήλωσε: «Έχουμε ένα κρίσιμο δικαστήριο την προσεχή Πέμπτη, ένα διοικητικό εφετείο στην ΕΠΟ, όπου εκεί βέβαια δεν θα παρθεί οριστική απόφαση, αλλά θα μας δοθεί, ελπίζουμε, μία προσωρινή άδεια να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια θα μας καλέσει πάλι η ΕΕΑ. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Ο φάκελος της Δόξας όπως γνωρίζουμε από την ΕΠΟ, είναι άρτιος. Είμαστε από τις λίγες ομάδες που δεν έχουν χρέη προς το Δημόσιο.

Η ομάδα μας ποτέ δεν αναφέρθηκε σε στημένα παιχνίδια και νομίζω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε. Νιώθουμε την αδικία. Πιστεύω ότι την Πέμπτη θα έχουμε μια θετική εξέλιξη για την ομάδα μας για να μας φύγει όλο αυτό το άγχος που υπάρχει».

Καταγραφή

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Τάσος Καραγιαννίδης, δήλωσε: «Μετά την αποχώρηση του κ. Ηλία Χατζηελευθερίου από τη Δόξα, η ομάδα βρέθηκε ξαφνικά στο γκρεμό. Κάποιοι άνθρωποι έπρεπε ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας και επειδή έτσι αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή, αν και δεν είμαι κάποιος μεγάλος επιχειρηματίας, ούτε κάποιος βιομήχανος, έβαλα πλάτη για την ιστορία μας και την ομάδα μας μαζί με κάποια άλλα παιδιά μέσα από το χώρο των μετόχων.

Πήραμε την ομάδα στην πλάτη μας, έχοντας δίπλα μας βέβαια και τον Γιάννη Ξανθόπουλο, ο οποίος ήταν ήδη στη διοίκηση και είπαμε να τραβήξουμε αυτό το άρμα και να το βγάλουμε απ’ αυτό το βάλτο».

Σε ότι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι και τις οικονομικές υποχρεώσεις τις ομάδας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, τόνισε: «Αυτός ο οργανισμός διαθέτει πάνω από 50 οικογένειες. Έχουμε ένα αξιόλογο ρόστερ με μία ποιότητα ανθρώπων – ποδοσφαιριστών που μας στάθηκαν δίπλα, στο πλευρό μας, δε μας δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα, αν και είχαμε προβλήματα. Αυτά τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα μας είναι διαμάντια. Σαν πρόεδρος αυτή τη στιγμή της ομάδας θα ήθελα από την κοινωνία να πάρει θέση, να στηρίξει την ομάδα μας, τους θέλουμε δίπλα μας. Αυτή τη στιγμή παλεύουμε για την ιστορία μας. Αυτό που έχει απομείνει πλέον στην πόλη της Δράμας, είναι η ομάδα της Δόξας, τίποτε άλλο. Πιστεύω ότι στη διάρκεια του χρόνου θα είναι πιο έντονη η παρουσία των επιχειρηματιών δίπλα μας. Όλοι έχουμε την ιερή υποχρέωση να βγάλουμε αυτή την ομάδα από το βάλτο». Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, τόνισε πως θα ήθελε μια συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη και την επιτροπή ΕΕΑ, ώστε να αποδείξει η ομάδα ότι άδικα κατηγορείται.

Επίσης, τονίστηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματία στην περίπτωση που η Δόξα Δράμας πάρει αδειοδότηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Υπάρχει ενδιαφέρον. Αυτά θα τα συζητήσουμε κατόπιν».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, τόνισε ότι: «Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών. Όταν υπήρχε θέμα ευθύνης νομίζω ότι σταθήκαμε δίπλα στην ομάδα. Αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή είναι το ότι εμείς σταθήκαμε τότε, γιατί αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχε Δόξα Δράμας».

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα                                                    

Στις 9 Μαρτίου 2020, έπαιξε για τελευταία φορά η Δόξα στο πρωτάθλημα της Super League 2 πριν την διακοπή του λόγω κορωνοϊού. Το Σαββατοκύριακο, έγινε η σέντρα στο πρωτάθλημα με την πρεμιέρα να είναι εντυπωσιακή χωρίς όμως την παρουσία της δραμινής ομάδας.

Με αυτογκόλ του Μάθιου Γιούρμαν ο Απόλλων Λάρισας ισοφάρισε σε 1-1 στις καθυστερήσεις του αγώνα κι έτσι μοιράστηκε τον βαθμό της ισοπαλίας με την Ξάνθη, ενώ ο Ιωνικός κατάφερε να ξεφύγει με το διπλό από το Παγκρήτιο, χάρη στο γκολ του Κάστρο. Άτυχος ο Εργοτέλης με δύο δοκάρια στο ματς, ενώ ο Λεβαδειακός είχε εύκολο έργο απέναντι στον Καραϊσκάκη επικρατώντας στην Άρτα με 0-2 (Μυτίδης, Μύγας), μπαίνοντας με το δεξί στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Σούπερ Λιγκ 2 :

1η αγωνιστική

Καραϊσκάκης Άρτας – Λεβαδειακός 0-2

ΟΦ Ιεράπετρας – Διαγόρας Ρόδου 1-1

Παναχαϊκή – Τρίκαλα 1-1

Χανιά – Δόξα Δράμας (αναβλήθηκε)

Εργοτέλης – Ιωνικός 0-1

Απόλλων Λάρισας – Ξάνθη 1-1

Η βαθμολογία

Λεβαδειακός 3

Ιωνικός 3

Παναχαϊκή 1

Τρίκαλα 1

ΟΦ Ιεράπετρας 1

Απόλλων Λάρισας 1

Ξάνθη 1

Διαγόρας 1

Εργοτέλης 0

ΑΕ Καραϊσκάκης 0

Χανιά -αγ.

Δόξα Δράμας- αγ.

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Τετάρτη 20/01

ΟΦ Ιεράπετρας-Καραϊσκάκης

Λεβαδειακός-Χανιά (15:30 – ΕΡΤ3)

Διαγόρας-Παναχαϊκή

Δόξα Δράμας-Εργοτέλης (αναβολή)

Τρίκαλα-Απόλλων Λάρισας

Ξάνθη-Ιωνικός