Home > Εκδηλώσεις > Δράμα: Το 2ο Undercurrent Multiverse Festival με πολλές μουσικές, θεατρικές, λογοτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δράμα: Το 2ο Undercurrent Multiverse Festival με πολλές μουσικές, θεατρικές, λογοτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Από 25 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου Δράμα

Το 2ο Undercurrent Multiverse Festival

με πολλές μουσικές, θεατρικές,

λογοτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

 

 

 

 

ΓΙΑ δεύτερη χρονιά πραγματοποιείται φέτος σε διάφορους χώρους στη Δράμα, το Undercurrent Multiverse Festival με πολλές μουσικές, θεατρικές, λογοτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Στις εκδηλώσεις, αναμένεται να εμφανιστούν γνωστοί μουσικοί, ηθοποιοί καθώς και λογοτέχνες.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Κοιν.Σ.Επ. UNDERCURRENT, και πρόεδρός της είναι ο κ. Γιάννης Αναστασιάδης, ο οποίος μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο», μας δίνει το στίγμα της φετινής διοργάνωσης.

Όπως σημειώνει ο κ. Αναστασιάδης, «όπως ξέρετε το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) UNDERCURRENT και φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται το Undercurrent Multiverse Festival από 25 Αυγούστου έως και 4 Σεπτεμβρίου».

Γιάννης Αναστασιάδης- Πρόεδρος UNDERCURRENT ΚΟΙΝΣΕΠ

Ο κ. Αναστασιάδης, εξηγεί ότι «ο βασικός χώρος δράσεων είναι ο πολυχώρος ΡΕΜΑ, το πάρκο του Διοικητηρίου Δράμας, το Δημοτικό Ωδείο Δράμας καθώς και άλλα σημεία της πόλης».

Ο ίδιος μας λέει ότι, «το Undercurrent Multiverse Festival είναι ένα ετήσιο πολυμορφικό Φεστιβάλ, με μείγμα εμπειριών μουσικής, θεάτρου, εικαστικών τεχνών, λογοτεχνίας κτλ.»

Στην ερώτηση για το ποια ήταν η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα τέτοιο πολυμορφικό φεστιβάλ στη Δράμα, ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει ότι, «η ανάγκη ήταν η έλλειψη ανάλογων εκδηλώσεων, τόσο στην πόλη μας, στο Νομό αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια και ουσιαστικά το Φεστιβάλ δεν αρκείται σε εκδηλώσεις «μενού» όπως λέμε εμείς, αλλά αναδεικνύει τα είδη, τις επιρροές και ευκαιρίες για διαδραστικές εμπειρίες για το κοινό. Αυτό είναι το διαφορετικό από άλλα Φεστιβάλ».

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις και τους συμμετέχοντες ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει ότι από τις εκδηλώσεις αυτές, «σημαντικό είναι το Jazz Festival, όπου συμμετέχουν αξιόλογοι μουσικοί από το Μουσικό Ωδείο Φακανά στην Αθήνα ενώ θα έρθει και ο ίδιος ο Γιώργος Φακανάς διεθνούς φήμης τζαζίστας. Επίσης, θα δούμε μια θεατρική παράσταση από τον Δραμινό ηθοποιό και χορογράφο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Δημήτρη Σωτηρίου. Σημαντική θα είναι επίσης, μια ποιητική εκδήλωση με την κα. Καλλιόπη Εξάρχου, ο κ. Νάσος Βαγενάς, όπου θα γίνει αναφορά και στο μεγάλο Δραμινό αείμνηστο ζωγράφο Φαίδωνα Πατρικαλάκι οι οποίοι θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Θα υπάρχουν επίσης και μουσικά τοπικά συγκροτήματα και άλλα. Σημαντικό ακόμα το ρεσιτάλ πιάνου του κ. Λαπαρίδη».

festibal1

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Τετάρτη 25 Αυγούστου: 19:15 «Ιππόλυτος Καλυπτόμενος» – Μία μικρού μήκους παράσταση των Ξένια Πετμεζά και Μαίρη Κούστα.

20:30 Live Performances με τα συγκροτήματα της Modern Music Academy.

Πέμπτη 26 Αυγούστου: 17:30 Έναρξη έκθεσης φωτογραφίας «DramaNo Drama» του Κυριάκου Μιχαηλίδη και του Γιώργου Κασαπίδη – Διάρκεια μέχρι 2/9 (εκτός της ημέρας 28/8).

18:30 Δημιουργικό παιδικό παιχνίδι από το Ονειροτεχνείο – Παραμυθοαφηγήματα & Βιβλιοταξιδέματα (6+ ετών) 20:30 Παραστάσεις φωνητικής με την Ρωξάνη Κερανοπούλου & την Τία Μαστιχίδου.

Παρασκευή 27 Αυγούστου: 18:30 Δημιουργικό παιδικό παιχνίδι (Ονειροτεχνείο) «Φτιάχνω εγώ… για σένα» (6+ ετών).

18.30 Έκθεση φωτογραφίας «Exploring Nature» με τον Argy Valasiadi

20:30 Rock Scene – Grande Fox – Opening act by Pure Blue Band, Bill Kawskins Band ft. Akis Minos.

Σάββατο 28 Αυγούστου: 18:30 Science Workshop – Η μάχη των πειραμάτων Βιολογία vs Φυσική με τους Ελευθερία Τόσιου, Χρήστο Κυριακίδη, Χριστίνα Μπαλούρη και Χριστίνα Τσιλιγκάκη – για παιδιά 7 ετών και άνω (Αερολέσχη

ΑΙΟΛΟΣ – Περιφερειακός Κορυλόβου).

20.30 Βραδιά Κινηματογράφου

1) 20:30 Γλωσσοδέτες – Σίμος Κορεξενίδης

2) 21:30 ΑΦΤΕΡΛΩΒ – Στέργιος Πάσχος

(Αερολέσχη ΑΙΟΛΟΣ – Περιφ. Κορυλόβου)

Κυριακή 28 Αυγούστου: 11:00 Επίδειξη Διάθλου από τον ΕΟΣ Δράμας (Πάρκο Διοικητηρίου Δράμας).

11:00 Η τέχνη του Graffiti με θέμα το περιβάλλον (Πάρκο Διοικητηρίου Δράμας).

18:30 «The dance moves again» Μουσικοχορευτικό Εργαστήρι με τον Δημήτρη Σωτηρίου.

20:30 Ethnic & Balkan Fest.

Δευτέρα 30 Αυγούστου: 17:30 Η τέχνη του Graffiti με θέμα το περιβάλλον (Πάρκο Διοικητηρίου Δράμας).

18:30 Jazz Workshops

20:30 Jazz Sessions

Τρίτη 31 Αυγούστου: 18:30 Jazz Workshops

20:30 Jazz Sessions

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου: 19:30 Rap-Trap Διαγωνισμός

20:30 DJ’s Battle

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου: 17:30 1st Skate Marathon (Αφετηρία: Καρτ Καλλιφύτου, Τερματισμός: Skate Park Ανάπλασης).

20:30 Βραδιά Κινηματογράφου

1) 20:30 Ένας χορός ακόμη – Σίμος Κορεξενίδης

2) 20:45 Ανάπαυσις – Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος

3) 21:05 Το νόημα του Αυγούστου – Μάνος Παπαδάκης

4) 21:30 4 μέρες – Μιχάλης Γιαγκουνίδης

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου: 17:30 Συλλογικό Διαδραστικό Εικαστικό Παιχνίδι με τα φύλλα του Φθινοπώρου και το νερό με τον Γιώργο Καλτσίδη (Γρασίδια Αγίας Βαρβάρας).

20:30 «Προσκυνητές στη μουσική του Λιστ» με τον εξαίσιο πιανίστα Σταύρο Λαπαρίδη (Δημοτικό Ωδείο Δράμας).

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου: 17:30 Σεμινάριο μετεωρολογίας και πτήσεις στην Αερολέσχη ΑΙΟΛΟΣ (Μετά το σεμινάριο θα κληρωθούν 2 άτομα για πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς)

20:00 Ποιητική εκδήλωση «Άλμα Συνείδησης» για τρεις καλλιτέχνες-ποιητές της Δράμας: Νάσος Βαγενάς, Καλλιόπη Εξάρχου και Φαίδων Πατρικαλάκης

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ευφημία Ζάννη Σκηνοθετική επιμέλεια: Μαίρη Κούστα.

Σημειώνεται ότι όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδος. Σε όσες δεν αναφέρεται συγκεκριμένος χώρος, θα γίνουν στον πολυχώρο «ΡΕΜΑ».