Home > Αρθρα > ΔΡΑΜΑ αγάπη μου, αδικημένη και καταφρονημένη! Γράφει ο Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

ΔΡΑΜΑ αγάπη μου, αδικημένη και καταφρονημένη! Γράφει ο Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

 

 ΔΡΑΜΑ αγάπη μου,

αδικημένη και καταφρονημένη!

  Γράφει ο   Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

 

    Αν κυκλοφορείς στους δρόμους τής Δράμας ή επισκέπτεσαι δημόσιες υπηρεσίες ή συχνάζεις στα καφενεία, ακούς κάθε μέρα αρνητικά σχόλια για την κυβέρνηση – όχι μόνον την σημερινή, αλλά και όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών – παράπονα και οργίλες εκφράσεις για την εγκατάλειψη του Νομού μας. Τα τελευταία τρία χρόνια η οργή των Δραμινών ξεχείλισε και οι φράσεις που ακούγονται είναι χυδαίες ύβρεις, που δεν γράφονται λόγω ευπρέπειας και ποινικών συνεπειών. Υπάρχει, ως γνωστόν, και ο νόμος που τιμωρεί την «λόγω εξύβριση».

Οι Δραμινοί παρακαλούν τους κυβερνώντες για ένα δρόμο, για ένα τμήμα ΤΕΙ, για ένα εφετείο, για ένα εργοστάσιο, αλλά κανείς δεν τους δίνει σημασία. Οι άρχοντες των Αθηνών που κατάγονται από την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, την Κρήτη… τα δίνουν όλα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους: Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κλειστούς αυτοκινητόδρομους, σήραγγες, γέφυρες, εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες, θέατρα, μέγαρα μουσικής, ερευνητικά κέντρα … Όλα δικά τους! Για μας μένουν μόνον οι φόροι και η αδιαφορία! Οι «μορφωμένοι» των Αθηνών, που δεν ξέρουν καλά ελληνικά, πιστεύουν ότι εμείς είμαστε άνθρωποι των σπηλαίων και δεν αξίζουμε μια καλύτερη ζωή.

Φαίνεται ότι τα συναισθήματα κακίας, υποτίμησης των Μακεδόνων και δικής τους ανωτερότητας τα διατηρούν από την αρχαία εποχή, τότε που χαρακτήριζαν τον Φίλιππο βάρβαρο και τους Μακεδόνες αγροίκους. Και το παράδοξο είναι ότι την νοοτροπία αυτήν δεν την έχουν μόνον οι ελάχιστοι γηγενείς Αθηναίοι, αλλά και οι έποικοι. Φαίνεται ότι και αυτοί εμβολιάζονται με το μικρόβιο του αντιμακεδονισμού. Υποτιμούν τους Μακεδόνες, αλλά από μας προμηθεύονται τα κρέατα, τα τυριά, το γάλα, τα κηπευτικά, τα μάρμαρα, τους μεγάλους αθλητές, τους μεγάλους επιστήμονες, τους … γνήσιους άντρες.

Και οι Δραμινοί ανέχονται αυτήν την άδικη και απαράδεκτη κατάσταση, ενώ μπορούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά και να την ανατρέψουν. Η ανοχή μας δεν έχει όρια. Μας υπόσχονται προεκλογικά τα πάντα και τηρούν απόλυτη σιγή μετά τις εκλογές, όχι επειδή ξεχνούν, αλλά επειδή πιστεύουν ότι εύκολα μπορούν να μας ξεγελάσουν και πάλι. Πρόκειται για ολοφάνερη κοροϊδία. Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση διαρκεί εδώ και πολλές δεκαετίες με δεξιές και αριστερές κυβερνήσεις.

Ας μην επαναλάβω γνωστά και χιλιοειπωμένα πράγματα: δημόσιες υπηρεσίες, ΤΕΙ, εφετείο, φυλακές Νικηφόρου, πανεπιστημιακή σχολή, δρόμος Δράμας – Αμφίπολης, το «καλντιρίμι» Δράμας – Σερρών. Οι Δραμινοί φεύγουν από τον τόπο τους και οι κυβερνώντες μάς φέρνουν Ασιάτες και Αφρικανούς. Και δεν ντρέπονται για την αντεθνική πολιτική τους!

Ως πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση; Αν δεν υπάρξει αντίδραση των Δραμινών, θα συνεχίζεται και θα επιδεινώνεται συνεχώς. Υπάρχει τρόπος να αλλάξει άρδην και να ζήσουμε ανθρωπινότερα; Ποια πρέπει να είναι η αντίδρασή μας; Δοκιμάσαμε τις παρακλήσεις και τα ευγενικά αιτήματα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Τώρα είναι ανάγκη να αλλάξουμε συμπεριφορά. Λύση αποτελεσματική είναι η διακοπή «των διπλωματικών σχέσεων» των Δραμινών με τους πολιτικούς κάθε χρώματος. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει: 1) Διακοπή κάθε επαφής με τους πολιτικούς (πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές). 2) Στις εισόδους τής πόλης να τοποθετήσουμε πινακίδες που να προειδοποιούν ότι οι πολιτικοί είναι ανεπιθύμητοι στην Δράμα. 3) Αποχή από τις βουλευτικές εκλογές. 4) Οι πολιτικοί τής Δράμας που κατέχουν οποιοδήποτε αξίωμα να παραιτηθούν. Και 5) Διακοπή επισκέψεων σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Αγαπητοί συμπατριώτες μου, δοκιμάστε αυτούς τους τρόπους αντίδρασης στην αδικία, αν θέλετε να σας σέβονται οι πολιτικοί ως γνήσια τέκνα τής Ελλάδας και όχι να σας βλέπουν σαν παραπαίδια.