Home > νέα > Οι Δραμινοί έχουν να επιλέξουν μεταξύ δύο δημάρχων για πρώτη φορά! Ζαχαριάδης: «Επιδιώκουμε τη συνεργασία…»

Οι Δραμινοί έχουν να επιλέξουν μεταξύ δύο δημάρχων για πρώτη φορά! Ζαχαριάδης: «Επιδιώκουμε τη συνεργασία…»

Πρώτες δηλώσεις από την παράταξη «Πόλη+Ζωή» για τη δεύτερη Κυριακή

Οι Δραμινοί έχουν να επιλέξουν

μεταξύ δύο δημάρχων για πρώτη φορά!

Ζαχαριάδης: «Επιδιώκουμε τη συνεργασία…»

– Δεν θα αλλάξει τίποτα με τη προσφυγή στο Πρωτοδικείο για την ερχόμενη Κυριακή

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ επίσημες δηλώσεις έκανε χθες η παράταξη «Πόλη+Ζωή» του κ. Χαρακίδη, μέσω του εκπροσώπου Τύπου κ. Παύλου Ζαχαριάδη.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Ζαχαριάδης, σημείωσε ότι «η δεύτερη εβδομάδα των εκλογών είναι μια εντελώς διαφορετική εκλογική αναμέτρηση» και ότι «η επιλογή που έχει να κάνει ο κάθε Δραμινός, είναι πιο ξεκάθαρη. Το διακύβευμα είναι συγκεκριμένο. Έχει λοιπόν μπροστά του, να αποφασίσει και να επιλέξει μεταξύ δύο προσώπων και μεταξύ δύο παρατάξεων».

Στα λεγόμενά του, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι πλέον, οι Δραμινοί, είναι «απαλλαγμένοι όλοι από τους συναισθηματισμούς της πρώτης Κυριακής, για ενδεχόμενες στηρίξεις σε συγκεκριμένους ανθρώπους, δημοτικούς συμβούλους. Σήμερα αποφασίζουμε για τον τόπο μας, σήμερα αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας. Στόχος μας, είναι, με επιχειρήματα και με έναν τίμιο αγώνα, να πείσουμε τους Δραμινούς για τη διαφορετικότητα των δύο προσώπων και των δύο παρατάξεων, να κάνουμε συγκρίση σε διάφορους άξονες».

ZAXARIADHS (2)

Στάθηκε επίσης σε ένα σημείο ο κ. Ζαχαριάδης, λέγοντας ότι, «για πρώτη φορά στην ιστορία των εκλογών του Δήμου Δράμας, έχουμε απέναντί μας έχουμε δύο ανθρώπους, δύο άτομα, οι οποίοι έχουν διατελέσει δήμαρχοι· τον νυν δήμαρχο και τον πρώην δήμαρχο. Εδώ λοιπόν είναι ξεκάθαρο στους Δραμινούς αυτό το οποίο είδαν και αυτό το οποίο βλέπουν. Το αποτέλεσμα το οποίο παρήχθηκε τα προηγούμενα χρόνια και το αποτέλεσμα το σημερινό. Συνεπώς, δεν χρειάζονται πολλά λόγια, γιατί πλέον οι Δραμινοί έχουν βιώσει, το τι ακριβώς αποτελέσματα έχει κατορθώσει κάθε παράταξη, όπου φυσικά η διαφορά  ήταν ότι η παράταξη «Πόλη+Ζωή» η οποία διοίκησε για τρεισήμισι χρόνια μέσα σε ένα νέο πλαίσιο του «Καλλικράτη», και μία παράταξη η οποία διοίκηση μια καθαρή πενταετία».

Αναφερόμενος στους στόχους της παράταξης, σημείωσε: «Ο στόχος μας είναι, με επιχειρήματα και με ένα τίμιο αγώνα που θα κάνουμε τη δεύτερη Κυριακή, να πείσουμε τους Δραμινούς για τη διαφορετικότητα των δύο παρατάξεων, για τη διαφορετικότητα των δύο προσώπων, αλλά και να κάνουμε διάφορες συγκρίσεις σε αρκετούς άξονες» και σημείωσε ότι, «η σημερινή δημοτική αρχή, είναι η χειρότερη δημοτική αρχή που έχει περάσει από το Δήμο Δράμας. Άλλωστε, αυτό έχει αποτυπωθεί και στην κάλπη. Ποτέ στα χρονικά, νυν δημοτική αρχή, δεν έχει συγκεντρώσει αυτό το ποσοστό της τάξης του 33%».

 

Συνεργασία

Αναφερόμενος στο ζήτημα των συνεργασιών, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι «η συνεργασία είναι το μέλλον. Και λόγω της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, αλλά και λόγω αυτών που ο πολίτης περιμένει από τους ανθρώπους που τον εκπροσωπούν.

Η παράταξη «Πόλη+Ζωή», κατά τη διάρκεια της θητείας της, παρ’  όλα που είχε ισχυρή πλειοψηφία 20 δημοτικών συμβούλων, επεδίωξε ευρύτερες συνεργασίες και συνέργειες, όπου διατυπώθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία ομόφωνα αποφάσεων. Σε αντίθεση με τη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία πορεύθηκε μόνη της, η οποία δημιούργησε μέτωπο ενάντια στις αντιπολιτεύσεις.

Το δεύτερο, σ’ αυτή τη θητεία των πέντε χρόνων, η παράταξή μας ένωσε την αντιπολίτευση και φάνηκε αυτό με τα κοινά δελτία Τύπου, με τις κοινές παρουσιάσεις, με τις κοινές αποφάσεις, όπως επίσης και με την πρωτοβουλία για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για σωρεία θεμάτων.

Έτσι λοιπόν δείξαμε, ότι ακόμα και σε μια μειονεκτική θέση, ή ακόμα και από το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, το οποίο δημιούργησε πληγές, εμείς το αφήσαμε πίσω και αυτό που μας ενδιέφερε, είναι το πώς θα συνεργαστούμε επ’ ωφελεία των Δραμινών».

Παραμένοντας στο θέμα των συνεργασιών, ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε για την παράταξη του κ. Μαμσάκου, ότι, «η σημερινή δημοτική αρχή, τα πέντε χρόνια, είχε 20 δημοτικούς συμβούλους. Δεν υπάρχει στην ιστορία ξανά, δημοτική αρχή να πηγαίνει σε εκλογές, όπου το μισό της ψηφοδέλτιο, όπου οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι, αποχωρούν απ’ αυτή την παράταξη. Γι’ αυτό και είδαμε πολλές αποφάσεις, οι οποίες δεν μπορούσαν να περάσουν. Πώς είναι δυνατόν να μιλάει για μια συνεργασία σε μια δύσκολη συγκυρία με την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου, όταν δεν μπορεί, την ίδια την παράταξή του να ενώσει».

 

Η προσφυγή του κ. Τσιαμπούση

Ο «Πρωινός Τύπος», ζήτησε από τον κ. Ζαχαριάδη να σχολιάσει την απόφαση του επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020», να καταθέσει προσφυγή στο Πρωτοδικείο Δράμας, για το αποτέλεσμα, ο οποίος απάντησε σχετικά:

«Είναι λογικό, μέσα σ’ αυτή τη διαφορά η οποία υπήρχε, ο καθένας να επιδιώξει το καλύτερο για την παράταξή του. Βεβαίως, ενδεχόμενα και σε αντίστοιχη περίπτωση και η δική μας παράταξη, να κινούνταν μ’ αυτόν τον τρόπο. Μόνο που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτή η θολή κατάσταση που υπάρχει σήμερα, ότι, οτιδήποτε και αν συμβεί, οποιαδήποτε επανακαταμέτρηση – ένσταση ή οτιδήποτε είναι αυτό, θα εξεταστεί σε πολύ μακρινό χρόνο και είναι δεδομένο ότι, οι δύο παρατάξεις οι οποίες στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν, ότι και να γίνει, ξεκάθαρο και δεδομένο είναι η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» με τον Χριστόδουλο Μαμσάκο και η παράταξη «Πόλη+Ζωή» με τον κ. Χαρακίδη».