Home > νέα > «Εδώ τα παιδιά κυριολεκτικά μετρούν τα αστέρια…» Στο αστρονομικό παρατηρητήριο Νικηφόρου Δράμας ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης

«Εδώ τα παιδιά κυριολεκτικά μετρούν τα αστέρια…» Στο αστρονομικό παρατηρητήριο Νικηφόρου Δράμας ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο αστρονομικό παρατηρητήριο

Νικηφόρου Δράμας ο Πρωθυπουργός

της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης

«Εδώ τα παιδιά κυριολεκτικά μετρούν τα αστέρια…»

 

  Της Στέλλας  Σταυρίδου

Μετά την ξενάγηση στο «μαρμάρινο σπίτι», ο Πρωθυπουργός της Χώρας αναχώρησε για τον Νικηφόρο, όπου επισκέφθηκε το αστρονομικό παρατηρητήριο και εργαστήριο φυσικής που λειτουργεί στο γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις. Στο χώρο τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου, ο οποίος τον καλωσόρισε και τον ξενάγησε στο χώρο. «Είναι τιμή μας και χαρά μας ταυτόχροναμ που έχουμε για πρώτη φορά στο Δήμο μας τον κ. Πρωθυπουργό…». Στο Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Νικηφόρου, υποδέχθηκαν επίσης τον πρωθυπουργό ο καθηγητής του σχολείου και πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «Ο Πήγασος» κ.  Μιχάλης Δογραματζίδης και η διευθύντρια του σχολείου, κα. Πατσιάβρα Υπερμαχία.

εικόνα_Viber_2021-07-01_14-32-08

Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ξενάγηση, ενώ εξήγησε πως είχε λάβει κατά το παρελθόν ενημερωτική επιστολή για τη λειτουργία του αστρονομικού παρατηρητηρίου από τον κ. Δογραματζίδη και είχε δεσμευτεί ότι την επόμενη φορά που θα βρισκόταν στη Δράμα θα επισκέπτονταν το σχολείο του Νικηφόρου. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη το σχολείο, τον κ. Δογραματζίδη, ο οποίος – όπως χαρακτηριστικά τόνισε – με πάρα πολύ μεράκι έφτιαξε την μοναδική αυτή υποδομή, κινητοποιώντας την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, πηγαίνοντας πέρα και πάνω από τα τυπικά του καθήκοντα. «Ανοίγει στην κυριολεξία ένα παράθυρο στον κόσμο μέσα από αυτή την καταπληκτική εγκατάσταση. Τα παιδιά όντως μετρούν τα αστέρια, για να θυμηθούμε και το ομώνυμο έργο της λογοτεχνίας μας…».

2222

Ο κ. Πρωθυπουργός με την ευκαιρία της παρουσίας του στο ξεχωριστό αυτό σχολείο του Νικηφόρου Δράμας, θέλησε να αναφερθεί στη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για την εκπαίδευση. «Θέλω με αυτή την ευκαιρία να πω ότι όλη η μεταρρύθμισή μας γύρω από το δημόσιο σχολείο, θέλει ακριβώς να δώσει περισσότερες δυνατότητες στους διευθυντές μας, στους καθηγητές˙ να μπορούν να ξεφύγουν από έναν ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου του υπουργείου Παιδείας και να καινοτομήσουν. Να τολμήσουν να κάνουν καινούργια πράγματα, να διδάξουν το αντικείμενο που αγαπούν με ξεχωριστό τρόπο, κάτι που έχετε πετύχει εδώ. Στο πρόσωπό σας, πραγματικά θέλω να χαιρετίσω όλους τους δασκάλους και όλους τους καθηγητές, οι οποίοι πηγαίνουν πέρα και πάνω από τα αναμενόμενα και προβλέψιμα και καταθέτουν την ψυχή τους για να μορφώσουν τα παιδιά μας και σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

μητσο

Από την πλευρά του ο κ. Δογραματζίδης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και αναφέρθηκε στο σχολείο λέγοντας μεταξύ άλλων: «…Σήμερα είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που σας έχουμε κοντά μας. Όλο αυτό που έχουμε δημιουργήσει στο σχολείο είναι αποτέλεσμα της πολύτιμης συνεισφοράς των παιδιών, της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τον χορηγών μας, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δε θα μπορούσαμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το έργο αυτό λειτουργεί προς όφελος όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Άλλωστε, μας επισκέπτονται σχολεία απ’ όλη τη χώρα˙ περισσότερους από 1.000 μαθητές ξεναγούμε κάθε χρόνο. Ευχόμαστε πολύ σύντομα μετά την πανδημία να επιστρέψουμε δριμύτεροι».

Ακολούθως, το λόγο πήρε η διευθύντρια του γυμνασίου Νικηφόρου με λυκειακές τάξεις, κα. Πατσιάβρα Υπερμαχία, η οποία αφού καλωσόρισε τον πρωθυπουργό, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Το σχολείο μας είναι πηγή γνώσης. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ήμουν παρούσα σε όλη τη διαδικασία της δημιουργίας αυτού του έργου. Ο ρόλος μου ήταν να στηρίζω και να εμψυχώνω τον κ. Δογραματζίδη στην όλη του προσπάθεια. Ευχόμαστε το σχολείο μας να παραμείνει έτσι, διότι δε θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας, αλλά απεναντίας θα συνεχίσουμε. Άλλωστε υπάρχει το όραμα να γίνουν ακόμα περισσότερα…».