Home > Πρώτο Θέμα > Εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα κατά

των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας πέρασε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, κατά τη διάρκεια της πρώτης για το 2018 τακτικής συνεδρίασης του σώματος.

Οι μόνες αντιρρήσεις που έφερε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, ήταν διαδικαστικές και έμελλε να αναδείξουν ένα ζήτημα προσυνεννόησης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων. Όπως είπε ο κ. Μλεκάνης, έπρεπε να υπάρξει συνάντηση των επικεφαλής, ώστε να καθορίσουν το τελικό κείμενο και να ψηφιστεί άμεσα από το σώμα.

Το συγκεκριμένο σχέδιο που κατέθεσε η δημοτική αρχή δια του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σολάκη, ήταν ένα κείμενο που έχει εγκρίνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στο οποίο όμως υπήρχαν κάποιες φράσεις που έπρεπε να αφαιρεθούν. Επί της ουσίας συμφώνησαν όλοι και το ψήφισαν ομόφωνα, όμως χθες Πέμπτη θα συναντιόντουσαν οι επικεφαλής για να καταλήξουν στο τελικό κείμενο.

 

Το ψήφισμα

Το τελικό κείμενο του ψηφίσματος, σύμφωνα με το πρωτότυπο που εξέδωσε η ΚΕΔΕ, είναι το παρακάτω, χωρίς ιδιαίτερες αποκλείσεις από το τελικό κείμενο:

[Σήμερα, σε αυτή τη δύσκολη, για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας συγκυρία, οφείλουμε να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας, όπως κάνουμε άλλωστε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Μέσα από τη θεσμική μας δυναμική ως Α΄ Βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είμαστε σε άμεση επαφή με τον πολίτη και την καθημερινότητά του και μια από τις βασικές / θεμελιακές αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η ποιότητα ζωής του πολίτη με την προάσπιση και την προστασία των δικαιωμάτων του καθώς και η άσκηση καλών πρακτικών για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Με την πεποίθηση αυτή και τη συνεχή διερεύνηση τρόπων στήριξης των πολιτών μέσω των δομών μας και τη συνδρομή των  υπηρεσιών μας, με την προσδοκία εύρεσης τρόπου μιας δίκαιης διαχώρισης όσων έχουν αντικειμενική δυσκολία ανταπόκρισης στις δανειακές τους υποχρεώσεις, ταχθήκαμε υπέρ της άποψης ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα σπίτι συμπολίτη μας που βρέθηκα πραγματικά τη δύσκολη θέση να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το δάνειό του.

Η διαχείριση του ζητήματος των κόκκινων δανείων να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα, όπως και για εμάς, διότι ο κίνδυνος, χιλιάδες οφειλέτες να χάσουν τα σπίτια τους μέσα στο 2018 είναι πραγματικός και εκφράζουμε επιπλέον τη γνώμη ότι αυτό δεν θα προσφέρει στη χώρα, στους Έλληνες τίποτα περισσότερο από ολοσχερή εξουθένωση και αφανισμό και δεν θα συμβάλει παραγωγικά και αποτελεσματικά στην παρεξηγημένη πραγματική οικονομία.

Ζητούμε καταρχάς και εμείς με τη σειρά μας, χωρίς λαϊκισμούς και καλλιέργεια νέων ψεύτικων προσδοκιών την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από την κυβέρνηση με την οποία θα προστατεύεται ρητά η πρώτη κατοικία λόγω οφειλών σε Δήμους ή Εφορία.]