Home > νέα > «Εκκωφαντική στασιμότητα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη Δράμα»-Δηλώσεις του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου

«Εκκωφαντική στασιμότητα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη Δράμα»-Δηλώσεις του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου

Δηλώσεις του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου

«Εκκωφαντική στασιμότητα σε όλα

τα ζητήματα που αφορούν τη Δράμα»

Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Κολυμβητήριο, Φυλακές,

δρόμος Δράμας – Αμφίπολης και Σιδηροδρομική Εγνατία

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου παραχώρησε χθες το πρωί, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε πανελλαδικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, αλλά και σε τοπικά θέματα, τα οποία όπως ανέφερε, βαλτώνουν εδώ και αρκετό καιρό. Χαρακτηριστική είναι η φράση του για τα μεγάλα ζητήματα του Ν. Δράμας, ότι κυριαρχεί «εκκωφαντική στασιμότητα σε όλα τα ζητήματα».

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Ξεκινώντας από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι η φετινή διοργάνωση «που διεξήχθη κάτω από τις συνθήκες του κορωνοϊού, κρίθηκε πετυχημένη», ενώ κάνοντας αναφορά στη Σχολή Κινηματογράφου που ανακοινώθηκε εκ νέου σημείωσε: «δεν ξέρω τι καινούριο είχε να προσθέσει σ’ αυτό που έχουμε πει ως ΣΥΡΙΖΑ εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο».

Τόνισε επίσης ότι «ως κοινωνία, τώρα που είμαστε σε νεκρό χρόνο, να κάνουμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του Φεστιβάλ, για τις υποδομές του, για τις δυνατότητες που πρέπει να αποκτήσει το Φεστιβάλ και να μην αρκούμαστε σε μια διαχειριστικού τύπου λογική της μιας εβδομάδας του Σεπτεμβρίου.

Theofilos Xanthopoylos

Το Φεστιβάλ είναι σε ένα οριακό σημείο, είχα την ευκαιρία να θέσω το θέμα στον δήμαρχο Δράμας όταν τον επισκεφθήκαμε πριν από λίγο καιρό. Εάν δεν εξελιχθεί όπως του αρμόζει μετά από 43 χρόνια, η στασιμότητα αυτή θα το καταστρέψει. Είναι πια ο καιρός να πάρουμε πολύ ουσιαστικές αποφάσεις. Και πρέπει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση τώρα, που έχουμε το χρόνο να συζητήσουμε και κυρίως να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις μας».

Κολυμβητήριο

Αναφερόμενος στο Δημοτικό Κολυμβητήριο που έκλεισε, ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι, «μας ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου. Νομίζω είναι μια παταγώδης αποτυχία όλων μας. Δεν μπορεί ένας εμβληματικός αθλητικός χώρος όπου αθλούνται εκατοντάδες παιδιά με μια παράδοση δεκαετιών – κι εγώ στα νιάτα μου ήμουν αθλητής του ΚΟΔ για ελάχιστο χρονικό διάστημα – δεν μπορεί αυτό να είναι στον αέρα. Και ειλικρινά δεν έχω διαβάσει μια πειστική απάντηση από αυτούς που διοίκησαν το Δήμο, πώς φτάσαμε εδώ.

Θεωρώ ότι πρέπει να ανασκουμπώσουμε τα χέρια, να κάνουμε μια συζήτηση ποιος φταίει και σε τι φταίει, κυρίως όμως να δούμε και να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα. Γιατί ήταν γνωστό το πρόβλημα και πετούσαμε την μπάλα στην εξέδρα».

Φυλακές Νικηφόρου Δράμας

Αναφερόμενος στο θέμα των προσλήψεων των Φυλακών Νικηφόρου Δράμας, τόνισε ιδιαίτερα ότι «βλέπουμε μια στασιμότητα. Υπενθυμίζω στους πολίτες, ότι εμείς τον Ιούλιο, παραδίδοντας την κυβέρνηση είχαμε ετοιμάσει και το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τον είχαμε ξεχωρίσει, τον είχαμε αυτονομήσει από την υπόλοιπη Ελλάδα και τον είχαμε προετοιμάσει αποκλειστικά για τις Φυλακές της Δράμας. 17-18 μήνες μετά, δεν έχει προχωρήσει καθόλου αυτή η ιστορία. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί, πώς θα προχωρήσει ο διαγωνισμός.
Παρ’ όλες τις κοινοβουλευτικές μου προσπάθειες, και τον έλεγχο και τις συζητήσεις, δεν υπάρχει μία σαφής δέσμευση από πλευράς κυβέρνησης. Έχει ευθύνες η Νέα Δημοκρατία και πανελλαδικά, κυρίως όμως έχει τοπικά γι’ αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση, η οποία πηγαίνει από μήνα σε μήνα και ακόμα δεν έχουμε απτά αποτελέσματα».

Δρόμος Δράμας – Αμφίπολη

Όσον αφορά το δρόμο Δράμας – Αμφίπολης, είπε ότι και εκεί τον «κατακλύζουν ανάλογα συναισθήματα. Αν θυμάστε ήταν δέσμευση του πρωθυπουργού, ότι τα έργα σε 18 μήνες θα ξεκινήσουν.  Το 18μηνο ολοκληρώνεται μεθαύριο, δεν φαίνεται κανενός είδους εξέλιξη στο κομμάτι αυτό. Και όχι απλώς δεν φαίνεται εξέλιξη, άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει.

Δεν ξέρω τι απεργάζονται και τι συζητούν στη Νέα Δημοκρατία. Ξέρω ότι είναι ένα πανδραμινό αίτημα, ξέρω ότι εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ το ξεκολλήσαμε και το φέραμε στο παρά πέντε, απέμεινε μια χρηματοδότηση της τάξης των 150.000 ευρώ αν θυμάμαι καλά για τη μελέτη της οδοσήμανσης και ήταν πλέον έτοιμο το έργο. Έχουν κολλήσει και γι’ αυτό κάποιοι έχουν ευθύνες».

PROSLHPSEIS OSE

Σιδηροδρομική Εγνατία

Τέλος, αναφορά έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας κ. Ξανθόπουλος και στο ζήτημα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, σημειώνοντας ότι, «αυτό που ανοίγει ως πολύ σοβαρό θέμα για την προοπτική της περιοχής μας, είναι η αλλαγή της χάραξης της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, ώστε να περιλάβει τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, τις Σέρρες και τη Δράμα. Είναι ένα ζήτημα το οποίο το έχουμε θέσει μετ’ επιτάσεως στην κοινωνία, έγινε μια πολύ σοβαρή εκδήλωση από την παράταξη που υποστηρίξαμε στην Περιφέρεια ΑΜΘ και με πολύ τεκμηριωμένο τρόπο τέθηκε η αναγκαιότητα της αλλαγής της χάραξης. Ο κ. Καραμανλής ως αρμόδιος υπουργός, είπε κάτι που αγγίζει τα όρια του ανέκδοτου, ότι θα γίνει μια ξεχωριστή σύνδεση της Δράμας με το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας «Φίλιππος» και θα κλείσει το θέμα έτσι».

Ο κ. Ξανθόπουλος εξήγησε ότι, «δεν αντέχει σε καμιά κριτική αυτή η συζήτηση και είναι στάχτη στα μάτια των πολιτών.  Εγώ έχω στο μυαλό μου μια διαδικασία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να υπάρξει και απόφαση στο κομμάτι αυτό για την αλλαγή της όδευσης. Η ευθύνη είναι όμως πρωτίστως στην κυβερνητική πλειοψηφία και στους τοπικούς παράγοντες της περιοχής ευρύτερα της Ανατολικής Μακεδονίας. Δεν είναι μόνο ούτε της Δράμας, ούτε των Σερρών. Είναι θέμα που αφορά όλη την Περιφέρεια με μια σύνδεση μέσω Σερρών, Δράμας και του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας».