Home > Πρώτο Θέμα > Εκπλήξεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα υπόσχεται ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας για το δρόμο Δράμας – Αμφίπολης

Εκπλήξεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα υπόσχεται ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας για το δρόμο Δράμας – Αμφίπολης

«Σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις και υπογραφές…»

Εκπλήξεις σε πολύ σύντομο χρονικό

διάστημα υπόσχεται ο αντιπεριφερειάρχης

Δράμας για το δρόμο Δράμας – Αμφίπολης

Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού και ο δρόμος Ε-65

που συνδέσει τη Λαμία με την Εγνατία οδό

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΚΟΠΟΣ μας δεν είναι να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενα του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ούτε και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή. Στόχος των ρεπορτάζ που σχετίζονται με την κατασκευή του νέου δρόμου Δράμας – Αμφίπολης, αλλά και του έργου της συντήρησης του υφιστάμενου δρόμου, είναι να πιέζουμε κι εμείς με τη σειρά μας, προς τη δημιουργία των έργων αυτών.

Λογικό είναι, η συχνή αναφορά στο σημαντικότερο για το Νομό Δράμας οδικό έργο, να κουράζει τους αναγνώστες. Παρ’ όλα αυτά, όλα αυτά τα δημοσιεύματα μέχρι σήμερα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουν ασκήσει έστω και μια μικρή πίεση για τη συνέχιση των έργων.

Μπορεί κάποιοι από εμάς να μην προλάβουμε ίσως να περπατήσουμε στον νέο δρόμο, παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι κάποια στιγμή θα ξεκινήσει σίγουρα. Και αν ξεκινήσει έστω και ένα μικρό πρώτο τμήμα, τότε σίγουρα θα ολοκληρωθεί. Δυστυχώς, έχουμε συνηθίσει πια σ’ αυτή τη χώρα, η κατασκευή μεγάλων δρόμων να είναι μια ιστορία που αφορά ολόκληρες γενιές.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Εγνατία οδός, η οποία μπορεί να έκανε χρόνια για να κατασκευαστεί, παρ’ όλα αυτά σήμερα όλοι καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντική ήταν η κατασκευή του.

ODIKOS AXONAS AMFIPOLH

Όλοι θυμόμαστε τις προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ενέτασσε την κατασκευή του οδικού δικτύου Δράμας – Μαυρολεύκης στα σημαντικότερα εθνικά έργα, καθώς μια ολόκληρη περιοχή, αυτή της Δράμας, θα βγει από την απομόνωση πολλών επιπέδων. Και ο ίδιος είχε υποσχεθεί ότι, μέσα σε 18 μήνες, θα μπορούσαμε να δούμε τις πρώτες δημοπρατήσεις.

Μέχρι σήμερα όμως, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη πληροφόρηση γύρω από το θέμα αυτό, όπως και για το θέμα της βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου.  Προ ημερών όμως είδαμε να ανακοινώνεται ένα άλλο σημαντικό έργο, αυτό της κατασκευής του Ε-65, της Κεντρικής Ελλάδας, ο οποίος μπαίνει πλέον σε τροχιά ολοκλήρωσης, καθώς δόθηκε λύση για το πολύπαθο βόρεια τμήμα του, μήκους 70,5 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 442 εκατ. ευρώ.

Ο Ε65 θα συνδέει την Αθήνα με τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και με την Ιταλία μέσω του Λιμένα της Ηγουμενίτσας, καθώς και με τα Δυτικά Βαλκάνια και από εκεί, με την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Με την ολοκλήρωσή του το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία θα διαρκεί μια ώρα και 30 λεπτά, αντί των δύο ωρών και 30 λεπτών, που απαιτούνται σήμερα.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το τμήμα Δράμας – Αμφίπολης, θα είναι τμήμα του ευρωπαϊκού δικτύου Ε-61, που θα συνδέσει τα σύνορα της χώρας από τη Βουλγαρία μέσω Σερρών μέχρι το λιμάνι της Καβάλας. Επίσης ένα ακόμα σημαντικότατο έργο στο Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο.

PAPADOPOULOS SYSKEPSH

Παπαδόπουλος: Σύντομα οι εξελίξεις…

Σε δηλώσεις χθες στον «Πρωινό Τύπο», ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος, προανήγγειλε εξελίξεις. Ερωτώμενος σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση αυτή και υπενθυμίζοντάς του την υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι σε 18 μήνες θα έχουμε ανακοινώσεις, σημείωσε ότι «είμαστε εντός χρονικών ορίων. Θα έχουμε σύντομα εξελίξεις και ανακοινώσεις. Όχι ανακοινώσεις με θεωρίες, αλλά πλέον πρακτικά αποτελέσματα. Ας λέει ο κόσμος ότι ανά την Ελλάδα ανακοινώνονται, θα ανακοινωθεί και το δικό μας».

Στην ερώτηση για το ζήτημα της βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αφού διασφαλίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο 450 εκατ. ευρώ που περίμενε να πάρει το Υπουργείο Υποδομών, σύντομα θα έχουμε νεώτερα επ’ αυτού. Όπως είχε πει ο υπουργός κ. Καραμανλής, το έργο συντήρησης του υφιστάμενου δρόμου εντάσσεται σ’ αυτό το πακέτο. Το έργο αγγίζει περίπου 4 εκατ. ευρώ με διάφορες παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Εδώ τελειώνει πλέον η θεωρία και είναι θέμα ίσως και μερικών ημερών, να έχουμε επίσημες ανακοινώσεις στο θέμα της βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου».

Όπως επισημαίνει, το έργο των παρεμβάσεων περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις, τόσο στον ασφαλτοτάπητα, στη διαγράμμιση και οδοσήμανση του δρόμου, όσο και του φωτισμού.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια σύσκεψη σ’ αυτό το θέμα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Σπυρόπουλο. «Και αυτός έχει την έννοια του δρόμου, το παρακολουθεί, έχει καλές σχέσεις με τον κ. Καραμανλή όπως και εγώ και με τους συνεργάτες του. Βλέπω ότι βήμα – βήμα είμαστε σε καλό δρόμο. Σας λέω ότι θα εκπλαγείτε το επόμενο διάστημα. Θα γίνουν ανακοινώσεις και θα δείτε υπογραφές. Αυτό είναι το ζητούμενο. Θα μπουν υπογραφές υπουργών και εμπλεκομένων και από εκεί και πέρα πλέον ξεκινάμε».