Home > νέα > Ένα έργο που ξεκίνησε πριν από χρόνια… Εγκαινιάστηκε το Πολυδύναμο Ιατρείο Δοξάτου

Ένα έργο που ξεκίνησε πριν από χρόνια… Εγκαινιάστηκε το Πολυδύναμο Ιατρείο Δοξάτου

Ένα έργο που ξεκίνησε πριν από χρόνια…

Εγκαινιάστηκε το Πολυδύναμο Ιατρείο Δοξάτου

Μετεγκατάσταση του σταθμού ΕΚΑΒ στο Δοξάτου στον ίδιο χώρο

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ χθες το μεσημέρι, στη Δημοτική Κοινότητα Δοξάτου, το Πολυδύναμο Ιατρείο Δοξάτου. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ξεκίνησε με προσπάθειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Χατζηλαζάρου, κτίστηκε καινούριο κτίριο, ολοκληρώθηκε και ήδη άνοιξε χθες τις πύλες του για να δεχτεί τους ασθενείς όλης της περιοχής.

Την εποχή της δημιουργίας του, περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης ήταν ο κ. Γιαννακίδης και υφυπουργοί Υγείας ο τότε βουλευτής Καβάλας κ. Τιμοσίδης και ο Δραμινός βουλευτής κ. Αηδόνης. Ο κ. Δαλακάκης τους κάλεσε για τα εγκαίνια, μπόρεσε όμως να παραβρεθεί μόνο ο κ. Τιμοσίδης.

Αναλυτικότερα, τα εγκαίνια έγιναν χθες από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρό και το δήμαρχο Δοξάτου κ. Δαλακάκη, ενώ παραβρέθηκε και πλήθος κόσμου. Τον κ. Βαρδαρό συνόδευε επίσης και ο υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκης

polydynamo iatreio

Το δυναμικό του Ιατρείου αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από μια νοσηλεύτρια και έναν ιατρό, ενώ τις επόμενες ημέρες θα σταθμεύσει εκεί και το ΕΚΑΒ, το οποίο είχε αρχικά ως σταθμός το παλιό ιστορικό δημαρχείο Δοξάτου. Στην πλήρη ανάπτυξη της λειτουργίας του, το Πολυδύναμο Ιατρείου Δοξάτου, θα έχει ως δυναμικό 20 άτομα, ιατρούς και νοσηλευτές. Χαρακτηριστικό είναι πάντως, ότι, ήδη περιλαμβάνει ένα μικρό Μικροβιολογικό εργαστήριο.

Στον «Πρωινό Τύπο» μίλησε ο υπεύθυνος ιατρός του Πολυδύναμου Ιατρείου Δοξάτου κ. Βήτας, Ειδικός ιατρός Επιμελητής Α΄, τονίζοντας ότι «τέτοιες μονάδες σκοπό έχουν την προαγωγή της φροντίδας των ασθενών σε όλη την τοπική κοινωνία. Είναι κάτι νέο, το οποίο θα έχει μόνο θετικές επιδράσεις για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και περισσότερο στον τομέα της πρόληψης».

Το Πολυδύναμο Ιατρείο θα καλύπτει ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, «θα καλύπτουμε την ευρύτερη περιοχή». Όπως είπε ο κ. Βήτας, «το ωράριο του Ιατρείου ειδικά την χειμερινή περίοδο, θα είναι διπλάσιο πια, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των κατοίκων».

 

Δαλακάκης: Η αλήθεια και η πραγματικότητα

Σε δηλώσεις του στον «Πρωινό Τύπο», ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Δαλακάκης, τόνισε ιδιαίτερα ότι «η πραγματικότητα εμπεριέχει την αλήθεια», επισημαίνοντας ότι, «ενώ κάποιοι έλεγαν ότι αυτό το κτίριο θα γίνει αποθήκη και περιστερώνας, διαψεύδονται σήμερα, παρά τον πόλεμο που προσπάθησαν να κάνουν για να μην λειτουργήσει ποτέ».

Όπως είπε ο δήμαρχος Δοξάτου, το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ επί περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιαννακίδης, μετά από πρόταση του τότε δημάρχου Δοξάτου κ. Χατζηλαζάρου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πρόβλημα με την ολοκλήρωση του κτιρίου, ήταν η λειτουργία του Ιατρείου, καθώς δεν υπήρχε προσωπικό, ενώ σημαντική βοήθεια προσέφεραν σ’ αυτό, τόσο ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Πλωμαρίτης, όσο και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπ. Υγείας κ. Βαρδαρός.

egkainia 222

Συμπλήρωσε επίσης ο κ. Δαλακάκης, ότι τις επόμενες μέρες από τα εγκαίνια, ο σταθμός ΕΚΑΒ Δοξάτου θα στεγαστεί και αυτός στο Πολυδύναμο Ιατρείο «και έτσι θα έχουμε μια δομή  υγείας στο Δοξάτο, ο οποίος θα περιλαμβάνει τόσο την πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας, όσο και την κατεπείγουσα περίθαλψη υπό τη μορφή ΕΚΑΒ».

Ο κ. Δαλακάκης, διαβεβαίωσε ότι «τον επόμενο χρόνο θα έχουμε προσλήψεις δύο ιατρών και άλλης μίας νοσηλεύτριας, επομένως θα λειτουργεί σε καλύτερες βάσεις. Αυτό που αναμένεται επίσης, είναι να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός όλου του προσωπικού, που θα είναι 24 άτομα. Προβλέπεται ότι το Πολυδύναμο Ιατρείο Δοξάτου θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση όπως και το ΕΚΑΒ. Ο διαγωνισμός αναμένεται να βγει στο τέλος του 2019. Η δομή θα μπορέσει επίσης να αποσυμφορήσει και το Νοσοκομείο της Δράμας, το οποίο δέχεται μεγάλο φόρτο».

Καταλήγοντας ο κ. Δαλακάκης, είπε ότι ο Δήμος Δοξάτου είναι σε αναμονή για τη δημιουργία της Τοπικής Μονάδας Υγείας, καθώς λείπουν ορισμένες ειδικότητες, το οποίο θα λειτουργήσει στο δημαρχείο στο Καλαμπάκι.

 

Βαρδαρός: Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες για υγειονομική περίθαλψη

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Βαρδαρός, τόνισε ότι «τελείωσε και εγκαινιάζεται επιτυχώς μια χρόνια προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή έχει υπάρξει μια αρχική στελέχωση, η οποία στη συνέχεια θα ενισχυθεί, ενώ αναμένεται και η δημιουργία μιας Τοπικής Μονάδας Υγείας στο Δήμο, η οποία πρόκειται να λειτουργήσει τους επόμενους μήνες. Γίνεται μια προσπάθεια ενίσχυσης των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ώστε να αποσυμφορήσουμε και τα μεγάλα αστικά κέντρα. Μια αξιοπρεπή παρουσία μονάδας υγείας του ΕΣΥ, θα βοηθήσει σημαντικά την περιοχή. Πρόκειται για μια εξαιρετική δομή και πρόκειται για μια ουσιαστικά αναβάθμιση. Είναι σημαντικό, ότι μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σταδιακά, στις ανάγκες των πολιτών για υγειονομική περίθαλψη».