Εννέα μήνες χωρίς ποδόσφαιρο στη Super League 2 - Πρωινός Τύπος
Home > Αθλητικά > Εννέα μήνες χωρίς ποδόσφαιρο στη Super League 2

Εννέα μήνες χωρίς ποδόσφαιρο στη Super League 2

Εννέα μήνες χωρίς ποδόσφαιρο

στη Super League 2

 

Μπορεί στη Super League 2 να υπήρχε αισιοδοξία πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όμως κάτι τέτοιο δεν μοιάζει ορατό ακόμα. Όπως όλα δείχνουν, το τοπίο πρόκειται να ξεκαθαρίσει σήμερα, όμως οι λοιμωξιολόγοι είναι αρνητικοί για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, η διοργανώτρια έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, έχοντας πάρει μάλιστα προφορικά το «ok» από την Πολιτεία και περιμένουν πλέον την υπουργική απόφαση (αναμενόταν εντός της χθεσινής ημέρας) για να προχωρήσουν στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Αυτές είναι οι διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί και στις ομάδες της SL 2, οι οποίες έχουν δεσμευτεί ότι θα τηρήσουν το πρωτόκολλο της SL 1, με εβδομαδιαία μοριακά τεστ κορωνοϊού.

Όλα αυτά ενώ αναμένεται να επικυρωθεί και η συμφωνία με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος. Η κρατική τηλεόραση προσφέρει συνολικά 4 εκατ. ευρώ για τις δύο κατηγορίες, 2,8 εκατ. για την SL 2 τα οποία θα μοιραστούν στις 12 ομάδες, δηλαδή σχεδόν 230 χιλιάδες για κάθε ομάδα και 1,2 εκατ. για την Football League.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε φτάσει στα μέσα Νοεμβρίου και το πρωτάθλημα της SL2 δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και βέβαια μιλάμε για το μοναδικό πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, το οποίο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στις 12 Μαρτίου ανεστάλη το πρωτάθλημα της κατηγορίας και εννέα μήνες μετά δεν υπάρχει πρωτάθλημα. Μετά τον Μάρτιο, κανείς δεν γνώριζε αν το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί ή θα διακοπεί ή αν θα υπάρξουν πλέι οφ και πλέι άουτ.

Το πρωτάθλημα της SL2, ήταν να ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου και από τότε έχει πάρει τρεις φορές παράταση για να φτάσουμε τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και κανείς να μην γνωρίζει αν υπάρχει πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο σε περίπτωση έναρξης θα είναι αυστηρό και ένα μοριακό τέστ κοστίζει 50 ευρώ και επί 25 άτομα ισούται με 1250 ευρώ, όπου αυτομάτως σημαίνει ότι κάθε ομάδα θα θέλει τον μήνα συν 5.000 έξοδα με όλα τα έξοδα από τις αρχές του Οκτώβρη να «τρέχουν» κανονικά.

Επίσης, λίγες ημέρες πριν την έναρξη εκκρεμούν ακόμα οι αδειοδοτήσεις καθώς μόλις τέσσερις ομάδες (Λεβαδειακός, Ιωνικός, Απόλλων Λάρισας, Χανιά) από τις 12 ΠΑΕ έχουν λάβει το πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και οι άλλες οκτώ είναι σε αναμονή. Η επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ είναι προγραμματισμένη για σήμερα και θα ασχοληθεί με τους φακέλους των οκτώ ΠΑΕ της SL2, μεταξύ αυτών και της Δόξας Δράμας.

Ο σύμβουλος της ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Απόστολος Πετράκης, με ανάρτησή του στα social media, τονίζει: «Ή ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ.

Εννιά μήνες χωρίς ένα επίσημο ματς.

Εννιά μήνες χωρίς να μπαίνει ένα ευρώ στα ταμεία.

Εννιά μήνες που η πολιτεία δεν δείχνει κανένα σεβασμό στην Σούπερ Λίγκ 2.

Εννιά μήνες που τα έξοδα τρέχουν

Παράβολα, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκ, ΙΚΑ, Εφορία, μισθοί, ενοίκια, φαγητά, αθλητικό υλικό, κλπ.

Η επιστροφή στην κανονικότατα τώρα, με την έναρξη την Κυριακή του πρωταθλήματος.

Ή αλλιώς οι ομάδες και η σούπερ Λίγκ 2 βάζουν λουκέτο.

Οι ομάδες έδειξαν έμπρακτα ότι θέλουν να παίξουν και δέχτηκαν να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο της Σούπερ Λίγκ 1

Με κόστος στην καλύτερη 15.000 το μήνα.

Γι’ αυτό κύριοι άλλες δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ή πρωτάθλημα τώρα Ή οι ομάδες θα καταθέσουν δελτία και σφραγίδες..

Η απόφαση δικιά σας…».

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com