Home > Αθλητικά > Ένσταση κατά του Απόλλωνα υπέβαλε η Δόξα Δράμας

Ένσταση κατά του Απόλλωνα υπέβαλε η Δόξα Δράμας

Ένσταση κατά του Απόλλωνα υπέβαλε η Δόξα Δράμας

 

Νέο επεισόδιο σημειώνεται στην κόντρα της Δόξας Δράμας με τον Απόλλωνα Πόντου. Οι Μαυραετοί κατέθεσαν ένσταση κατά των Ποντίων, κατά του κύρους του μεταξύ τους αγώνα, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση δεν έχει ασφαλίσει τους ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ Εθνικής Κατηγορίας καλεί σε απολογία:

3) την Τετάρτη 7/2/2018 και ώρα 9:00 τις ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ και ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ προκειμένου να συζητηθεί η ένσταση που υπέβαλε η ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, κατά του κύρους του αποτελέσματος του μεταξύ τους αγώνα της 11ης αγωνιστικής.

 

Η ανακοίνωση  που εξέδωσε η ΠΑΕ Απόλλλων Πόντου με αφορμή την ένσταση της Δόξας Δράμας :«Με την παραδοσιακή και προσήκουσα μικροψυχία και ιταμότητα η ΠΑΕ Δόξας Δράμας, διά του προέδρου και διευθύνοντος σύμβουλού της Ιωάννη (με δύο νί) Μπύρου, επιχειρεί, για άλλη μια φορά, να αποκομίσει βαθμολογικά ωφέλη, που αδυνατεί να κατακτήσει αγωνιζόμενη εντός γηπέδου. Καταθέτοντας ένσταση εναντίον του κύρους του μεταξύ μας αγώνα, που διεξήχθη την 13η Ιανουαρίου 2018 στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Football League, απαιτεί την κατοχύρωση της νίκης υπέρ της με σκορ 3-0, καθώς και τον μηδενισμό της ΠΑΕ Απόλλωνα Πόντου και την αφαίρεση τριών βαθμών από την ομάδα μας.

Επιπλέον, ο αδαής (κατά ομολογίαν του) περί του ποδοσφαίρου Ιωάννης (πάντα με δύο νί) Μπύρος, εν πλήρη απληστία ευρισκόμενος, απαιτεί την οριστική αποβολή του Απόλλωνα Πόντου από το πρωτάθλημα της Football League, επειδή πιστεύει ότι η ΠΑΕ Απόλλωνας του Πόντου δεν έχει ασφαλίσει τους ποδοσφαιριστές που εργάζονται στην ομάδα μας, oύτε συνταξιοδοτικά ούτε ιατροφαρμακευτικά!

Για την ομάδα μας ήταν αναμενόμενη η εχθρική ενέργεια του ιταμού Μπύρου και δεν εξέπληξε κανένα μας. Επειδή γνωρίζουμε ότι το ποδοσφαιρικό «παρασύστημα» που παράτυπα προβίβασε την ομαδούλα του ιταμού Μπύρου στην Football League, θα επιχειρούσε να μας πλήξει, ύστερα από τις πρόσφατες και γνωστές καταγγελίες του προπονητή μας εναντίον τους.

Η ΠΑΕ Απόλλωνας Πόντου δηλώνει με ειλικρίνεια και παρησσία ότι σέβεται, υπολήπτεται και υποκλίνεται στην ιστορική και μεγάλη ομάδα της Δόξας Δράμας. Που πρόσκαιρα ανήκει σε ανάξιο της ιστορίας της ομάδας ιδιοκτήτη, κατά σύστημα μετερχόμενου εξωαγωνιστικών μεθόδων στυγνού συμφέροντος και ιταμούς ιδιοτέλειας, που δεν συνάδουν με την ηθική και την υπερηφάνεια των απλών και αγνών Δραμινών φιλάθλων.

Τακτική που υποτιμά την αναμφισβήτητη αξία της Δόξας και την υποβιβάζει, ως δολία, στις συνειδήσεις των φίλων του ποδοσφαίρου, για την πλειοψηφία των οποίων οι αγώνες κρίνονται θεμιτά, μόνο εντός γηπέδου. Κι αυτό είναι γεγονός πολύ λυπηρό.

Το κομπλεξικό μένος του Μπύρου εναντίον της ομάδας μας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στον πρόσφατο αγώνα της ομάδας του, εναντίον της ΠΑΕ ΑΕ Καραϊσκάκης, δεν προέβη σε καμία ένσταση, μολονότι είναι γνωστό ότι εκκρεμεί ένσταση της ΠΑΕ Καλλιθέας εναντίον της ΠΑΕ ΑΕ Καραϊσκάκης για τον ίδιο λόγο.

Ο Ιωάννης (με δύο νί) Μπύρος θα λάβει τις απαντήσεις του και θα ταπεινωθεί για μία ακόμη φορά, όπως συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν. Επειδή το μόνο πρωτάθλημα που ίσως θα μπορέσει να κερδίσει είναι αυτό το οποίο παίζεται “εν ου παικτοίς”, δηλαδή των πρωτάθλημα των ατελέσφορων ενστάσεων.

Για την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΟΝΤΟΥ

Γ.Ε. Γιακουμίδης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ».

Άμεση ήταν η απάντηση της Δόξας Δράμας στη ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ Δόξα Δράμας είναι από τις καθαρότερες και οικονομικά εύρωστες ομάδες της Football League. Βασικό της μέλημα ήταν, είναι και θα είναι η ευκρινής εικόνα της στο φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας, χωρίς περιστροφές, υπεκφυγές και υπονοούμενα. Αυτή, εξάλλου, είναι η γραμμή που έχει χαράξει ο ιδιοκτήτης της Γιάννης Μπύρος. Και μάλιστα οι εντολές του προς τα στελέχη μας είναι σαφείς και δεν επιδέχονται εναντιώσης.

Με περίσσιο θράσος, λοιπόν, η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου προέβη σε ανήθικους χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου μας, ενός ανθρώπου που δείχνει καθημερινά ότι βασικό του μέλημα είναι η αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Άλλωστε, το ήθος και η ταπεινότητα που τον διακρίνει είναι γνωστά σε όλους τους φιλάθλους.

Εάν η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου είναι νομότυπη, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ανεχθούμε πράξεις και τακτικές με ιδιοτέλεια, που προσβλέπουν σε καταστρατήγηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, την οποία έχει υπογράψει.

Δεν νοείται ομάδες των οποίων την ασφάλεια προσβάλλει το αθλητικό πνεύμα στη φυσούνα, να εμφανίζονται τιμητές των πάντων και να μιλούν για ηθική και υπερηφάνεια.

Η ΠΑΕ Δόξα Δράμας θέλει να υπάρχει απόλυτη ισονομία απέναντι σε αυτά που έχουμε προσυπογράψει όλες οι ομάδες, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη διοργανώτρια αρχή και την ελληνική δικαιοσύνη, ενώ όπως πράττουμε έναν αιώνα τώρα, θα διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν…».