Home > Πρώτο Θέμα > Με εντολή εισαγγελέα θα καθαριστούν την Τετάρτη τα ιδιόκτητα οικόπεδα επί της οδού Μπουμπουλίνας Ο αντιδήμαρχος κ. Σταμάτης Ρεμόντης μιλάει στον «Π.Τ.»

Με εντολή εισαγγελέα θα καθαριστούν την Τετάρτη τα ιδιόκτητα οικόπεδα επί της οδού Μπουμπουλίνας Ο αντιδήμαρχος κ. Σταμάτης Ρεμόντης μιλάει στον «Π.Τ.»

 

Με εντολή εισαγγελέα θα καθαριστούν

την Τετάρτη τα ιδιόκτητα οικόπεδα

επί της οδού Μπουμπουλίνας

Ο αντιδήμαρχος κ. Σταμάτης Ρεμόντης μιλάει στον «Π.Τ.»

 Με ταχύτατους ρυθμούς οι παρεμβάσεις της υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου

του Δ. Δράμας σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Σημαντικές παρεμβάσεις καθαριότητας σε δημόσιους χώρους πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Δράμας. Με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σταμάτη Ρεμόντη, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας πραγματοποιούν παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, επιδιώκοντας την βελτίωση της εικόνας πρασίνου καθώς και την ουσιαστική αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας.

Με βάση τον σχεδιασμό της υπηρεσίας οι προγραμματισμένες εργασίες εκτελούνται κατά μήκος δημοτικών οδών, πάρκων, παιδικών χαρών, κοινοχρήστων χώρων και περιαστικών αλσυλλίων, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Δράμας.

odos mpoumpoulinas (2) copy

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Σταμάτης Ρεμόντης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Παντού κάνουμε παρεμβάσεις. Όπου υπάρχει κοινόχρηστος χώρος και πρέπει να καθαριστεί, καθαρίζεται. Έχουμε όμως ένα τεράστιο πρόβλημα με τα ιδιωτικά οικόπεδα. Όπως είχατε γράψει στην εφημερίδα σας για την οδό Μπουμπουλίνας. Πήγα σήμερα (σ.σ. χθες) στον εισαγγελέα, καθώς στο σημείο υπάρχουν δέκα ιδιόκτητα οικόπεδα, πήρα έγγραφη εντολή και από την ερχόμενη Τετάρτη θα παρέμβουμε και σε αυτά τα οικόπεδα. Όμως αν δεν έχουμε εντολή, δεν μπορούμε να παρέμβουμε καθώς είναι ιδιόκτητα».

Φέτος, όπως μας εξήγησε ο κ. Ρεμόντης το πρόβλημα έχει ενταθεί λόγω των βροχών και της ζέστης, καθώς τα χόρτα μεγαλώνουν με γρηγορότερους ρυθμούς, ενώ από την πλευρά της η υπηρεσία προσπαθεί να φροντίζει όλους τους χώρους.

Έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις στα περιαστικά δάση της περιοχής μας, τα οποία έχουν καθαριστεί από τις πευκοβελόνες, όπως είναι ο Κορύλοβος, το πάρκο στη δεύτερη πλατεία, το πάρκο στον Άγνωστο Στρατιώτη, η περιοχή απέναντι από το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας που φτάνει μέχρι το Εθνικό Στάδιο και την οδό Αντιγόνου κ.α.

 

Κακή νοοτροπία η αλόγιστη ρίψη απορριμμάτων

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση η αρμόδια υπηρεσία όπως αναφέρει ο κ. Ρεμόντης, έχει να αντιμετωπίσει και την κακή νοοτροπία ορισμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι πετούν δεξιά και αριστερά κλαδιά, σκουπίδια και άλλα άχρηστα αντικείμενα. «Ορισμένοι πετάνε τα σκουπίδια τους όπου βρουν αρκεί να είναι έξω από το σπίτι τους, και αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος. Εμείς μαζεύουμε, και κάποιοι στη συνέχεια πετάνε σκουπίδια και πάλι.

Ευτυχώς το δυναμικό μας λόγω των οκταμήνων που έχει προσληφθεί έχει αυξηθεί, και προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες που προκύπτουν».

odos mpoumpoulinas (1) copy

Αύριο ο καθαρισμός των ιδιόκτητων

οικοπέδων στην οδό Μπουμπουλίνας

Η κατάσταση που επικρατεί με την οδό Μπουμπουλίνας, είναι στάσιμη και διαχρονική τα τελευταία χρόνια. Όπως είχαμε αναφερθεί με ρεπορτάζ της εφημερίδας μας τόσο στις αρχές Αυγούστου, όσο και πέρυσι τον Μάρτιο, η οδός  Μπουμπουλίνας, η οποία τέμνεται διαγώνια με την οδό Σίνα, λίγα μέτρα πιο πάνω από την οδό 19ης Μαΐου στο χώρο της λαϊκής αγοράς, αποτελούσε έναν απέραντο σκουπιδότοπο με ανεξέλεγκτη βλάστηση.

Μάλιστα, στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτιστικής Προστασίας του Δήμου Δράμας, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, επεσήμανε την οδό Μπουμουλίνας, ως ένα από τα δύσκολα σημεία στον κεντρικό ιστό της πόλης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα, για το τι θα μπορούσε να συμβεί στην περιοχή, σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Ρεμόντης στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που υλοποιεί η υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Δράμας, οι δρόμοι στο σημείο έχουν καθαριστεί, και αύριο θα καθαριστούν τα ιδιόκτητα οικόπεδα που βρίσκονται στο σημείο με μηχανήματα.