Home > νέα > Έντονη κριτική στη δημοτική αρχή από τις δυο μεγάλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο

Έντονη κριτική στη δημοτική αρχή από τις δυο μεγάλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο

Έντονη κριτική στη δημοτική αρχή

από τις δυο μεγάλες παρατάξεις

της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

 

ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ κριτικής τους προς τη δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου, ασκούν οι δύο μεγάλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας. Η «Πόλη+Ζωή» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι «Με συστηματική δουλειά θα πάει μπροστά ο Δήμος μας κ. Μαμσάκο, όχι με συχνά ταξίδια, ενώ η παράταξη «Project Δράμα 2020» χαρακτηρίζει τη διοίκηση του δημάρχου Δράμας ως «ανίκανη» και καταλογίζει «υποστηρικτική» τη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης.

Αναλυτικότερα, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Πόλη+Ζωή», κάνει αναφορά στα συχνά ταξίδια του κ. Μαμσάκου ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Μελισσινού, για ενημέρωση αποτελεσμάτων από αυτά τα ταξίδια.

Όπως τονίζει η «Πόλη+Ζωή», «ο κ. Μαμσάκος… με έκδηλη χαρά και υπερηφάνεια;;; (είπε) ότι οι συχνές απουσίες του από το Δήμο και τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω των τακτικών ταξιδιών που πραγματοποιεί, έφεραν αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Δράμας επιχορηγείται με 60.000 € για το Κυνοκομείο μας. Άραγε αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον επί του Τουρισμού αρμόδιο Δήμαρχό μας ;;; Δυστυχώς ΟΧΙ !!! Κατάφερε με τα συχνά ταξίδια του να μην πάρουμε τις 300.000 ευρώ + ΦΠΑ που δικαιούμασταν, όπως όλοι οι Δήμοι της χώρας, αλλά μόνο 60.000 ευρώ. Ο μικρότερος Δήμος του Νομού μας, ο Δήμος Παρανεστίου, χωρίς να ταξιδεύει συχνά ο Δήμαρχός τους, επιχορηγείται με 372.000 ευρώ και θα μπορέσει να πραγματοποιήσει έργα 497.000 ευρώ !!!»

Όπως επισημαίνει επίσης η ίδια παράταξη, «Στα συχνά ταξίδια του ο κ. Μαμσάκος δεν κατόρθωσε να πληροφορηθεί την επικείμενη (εκδόθηκε στις 29-9-2020) πρόσκληση για τη χρηματοδότηση (από το Πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’) έργων για «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ» και προχώρησε σε δέσμευση υπέρογκων ποσών από τον Προϋπολογισμό του Δήμου.

Κάθε Δήμος μπορεί να χρηματοδοτηθεί για: (α) Ένα υποέργο που αφορά σε «Συντήρηση και επισκευή δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων». Το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης ορίζεται σε 50.000 € (προ ΦΠΑ). (β) Δύο υποέργα που αφορούν σε «Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων». Το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης προκύπτει βάσει των ακόλουθων μοναδιαίων άνω ορίων (προ ΦΠΑ): 100 € / τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας κτιρίου, 10 € / τ.μ. συνολικής επιφάνειας αύλειου/ περιβάλλοντος χώρου».

Η παράταξη «Project Δράμα 2020», ασκεί έντονη κριτική και χαρακτηρίζει ως «ανίκανη διοίκηση» τη δημοτική αρχή Μαμσάκου παίρνοντας αφορμή από διάφορα θέματα που συζητήθηκαν στην τελευταία τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναφερόμενη στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν αποφάσεις για την παραχώρηση σε συλλόγους των δημοτικών γηπέδων, γυμναστηρίων και του κολυμβητηρίου, επισημαίνει: «Η ύπαρξη ή όχι των εκθέσεων καταλληλότητας και το περιεχόμενό τους ήταν μια πολύ σημαντική παράμετρος προκειμένου να ψηφίσει ή όχι το Project την παραχώρηση των δημοτικών γηπέδων. Θεωρούμε απαράδεκτο να παραχωρούνται δημοτικά γήπεδα, τα οποία όμως ενέχουν επικινδυνότητα για τους δημότες και ιδιαίτερα τα παιδιά που τα χρησιμοποιούν. Στις επίμονες ερωτήσεις του κυρίου Τσιαμπούση, αρχικά η δημοτική αρχή δεν απάντησε και η παράταξή μας επέλεξε να δηλώσει παρών στην ψηφοφορία της παραχώρησης του πρώτου γηπέδου. Στοιχεία όμως που αποκάλυψε αμέσως μετά η πρόεδρος της κοινότητας Δράμας, κυρία Αθανασιάδου, έδειξαν ότι η δημοτική αρχή είναι γνώστης εκθέσεων καταλληλότητας της τεχνικής υπηρεσίας για στάδια και γήπεδα του δήμου και, μάλιστα, κάποιες από αυτές είναι αρνητικές».

Τέλος, η παράταξη «Project Δράμα 2020», αναφέρεται στο θέμα της κατανομής της ΣΑΤΑ που συζητήθηκε για δεύτερη φορά, κατηγορώντας την μείζονα αντιπολίτευση «Πόλη+Ζωή», ότι «ψήφισαν την κατανομή στις κοινότητες, απορρίπτοντας την πρόταση του Project να δεσμευθούν όλες οι παρατάξεις και να συμφωνήσουμε να δοθούν οι εκπτώσεις από τα έργα των παρεμβάσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες υπολογίζονται περί των 400 χιλιάδων ευρώ, εξ ολοκλήρου στις κοινότητες, βάσει πληθυσμιακού ποσοστού. Με αυτόν τον τρόπο στέρησαν από την κοινότητα Δράμας περίπου 300 χιλιάδες ευρώ και από τις υπόλοιπες κοινότητες από 5 ως 20 χιλιάδες ευρώ επιπλέον αυτών που όριζε η κατανομή.  Είναι εμφανές ότι ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας των δύο παρατάξεων είναι κοινός και, τελικά, βλάπτει τα συμφέροντα των Δραμινών. Επιπλέον, αποδείχθηκε ότι η μείζονα αντιπολίτευση επιλέγει την στήριξη της δημοτικής αρχής έναντι των προτάσεων του Project. Το έχουμε πει άλλωστε, ότι ο ένας στηρίζει την ύπαρξή του στην ύπαρξη του άλλου, όταν πρόκειται για Μαμσάκο και Χαρακίδη».