Home > Πρώτο Θέμα > Έπιασαν δουλειά τα δύο νέα πληρώματα ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Κ. Νευροκοπίου Δηλώσεις του δημάρχου Κ. Νευροκοπίου κ. Ταμπουρίδη στον «Π.Τ.»

Έπιασαν δουλειά τα δύο νέα πληρώματα ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Κ. Νευροκοπίου Δηλώσεις του δημάρχου Κ. Νευροκοπίου κ. Ταμπουρίδη στον «Π.Τ.»

Ευχάριστα νέα από το Δήμο Κ. Νευροκοπίου

Έπιασαν δουλειά τα δύο νέα

πληρώματα ασθενοφόρων

στο Κέντρο Υγείας Κ. Νευροκοπίου

Δηλώσεις του δημάρχου Κ. Νευροκοπίου κ. Ταμπουρίδη στον «Π.Τ.»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ νέα έρχονται από το Νευροκόπι, καθώς από την περασμένη Δευτέρα 1 Ιουλίου, έχουν πλέον ξεκινήσει να εργάζονται τα δύο νέο πληρώματα οδηγών ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κ. Νευροκοπίου.

Η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κ. Νευροκοπίου, αποτελεί ένα μόνιμο πρόβλημα εδώ και αρκετά χρόνια, το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί ο Δήμος και να βρει λύσεις. Κατά καιρούς, οι προσπάθειες που έχουν γίνει έχουν φέρει αποτελέσματα, όχι όμως μόνιμα.

Η παρουσία της Συντονίστριας του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα κας Έλενας Σώκου στις 20 Ιουνίου στο Νευροκόπι, φαίνεται ότι τελικά έφερε αποτελέσματα και μάλιστα αρκετά γρήγορα.

Συγκεκριμένα, η κα. Σώκου, συνοδευόμενη από τον κυβερνητικό βουλευτή Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, είχε επισκεφτεί το Νευροκόπι και περιόδευσε σε όλη την περιοχή του λεκανοπεδίου, ώστε να γνωρίσει από κοντά τα προβλήματα που χρήζουν λύσεων. Φεύγοντας, η ίδια είχε υποσχεθεί ότι μπορούσε να λύσει το ζήτημα με τους οδηγούς ασθενοφόρου.

Αυτό που τελικά έγινε γνωστό από το Δήμο την Τετάρτη, είναι ότι από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, εργάζονται πλέον δύο οδηγοί ασθενοφόρων, οι οποίοι είναι στρατιωτικοί. Η υπόσχεση προς το παρόν είναι ότι οι δύο θα παραμείνουν στη θέση αυτή,  μέχρις ότου αναπληρωθούν από κανονικό προσωπικό. Ταυτόχρονα, ο Δήμος Νευροκοπίου έχει ξεκινήσει και σχετικές ενέργειες, ώστε να μπορέσει να διαθέσει από την υπηρεσία του Δήμου δύο οδηγούς, ώστε να συνδράμουν στο δύσκολο αυτό έργο.

Ο δήμαρχος Νευροκοπίου κ. Ταμπουρίδης (τρίτος από δεξιά) με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κ. Νευροκοπίου κ. Ζιστέν Ίσσε Μπαλινγκά και τα πληρώματα ασθενοφόρου.

Ταμπουρίδης:  Συνεχής αγώνας

Μιλώντας στον «Π.Τ.», ο δήμαρχος Νευροκοπίου κ. Ταμπουρίδης, αναφέρει ότι από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, «προβήκαμε σε ορισμένες κινήσεις ώστε να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας στον τομέα της Υγείας. Εδώ και αρκετά χρόνια, ο Δήμος μας είχε πρόβλημα με την έλλειψη σε πληρώματα οδηγών ασθενοφόρων. Από την πρώτη μέρα, κάναμε ένα μεγάλο αγώνα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι πλέον από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, έχουμε συν δύο ακόμα πληρώματα ασθενοφόρου και συνεχίζουμε ώστε να πετύχουμε να πάρουμε άλλα δύο πληρώματα».

Αυτό που ιδιαίτερα επισημαίνει ο δήμαρχος κ. Ταμπουρίδης, είναι ότι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια, «ώστε να μπορέσουμε να πετύχουν μια αλλαγή στη νομοθεσία, που θα δίνει το δικαίωμα στο Δήμο να διαθέσει και όχι να αποσπάσει, άλλα δύο άτομα οδηγούς, εκ των οποίων οι δύο μπορεί να είναι και διασώστες. Ο Δήμος μάλιστα με την συνδρομή του ΕΚΑΒ, είχε εκπαιδεύσει μέσω σχετικών σεμιναρίων, 100 άτομα για τον τομέα των διασωστών».

Αυτό που επισημαίνει ο κ. Ταμπουρίδης, είναι ότι, «στόχος μας είναι να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της παρεχόμενης υγείας, τουλάχιστον ό,τι αντιστοιχεί σ’ εμάς στο σύστημα διακομιδών που έχουμε από το Κέντρο Υγείας προς το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας ή όπου αλλού χρειαστεί. Σκοπός μας είναι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, να υποβάλουμε ένα τεχνικό δελτίο προς την Περιφέρεια, ώστε να αναβαθμίσουμε και να εμπλουτίσουμε το «Βοήθεια στο Σπίτι». Από εκεί και πέρα μπορεί να δημιουργηθεί και ένα μικρό δημοτικό ιατρείο με όλα τα πλεονεκτήματα που έχει αυτό».

Επιστολή δημάρχου

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου απέστειλε χθες επιστολή προς τον  Αρχηγό του Γ.Ε.Σ, Αν/γο κ. Κωστίδη Γεώργιο, τον Βουλευτή Δράμας, κ. Κυριαζίδη Δημήτριο, τον Δ/τή της 4ης Υ.Π.Ε., κ. Τσαλικάκη Δημήτριο, τον Διευθυντή της 6ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ, κ. Χαρίλαο Λώτη, τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κάτω Νευροκοπίου, κ. Ζιστέν Ίσσα Μπαλινγκά και τον Δκτή του 518 Μ/Μ ΤΠ, Ανχη κ. Τσιτάκη Δημήτριο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του.

Στην επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Διερμηνεύοντας τα συναισθήματα της κοινωνίας του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια την ικανοποίηση μας και τις ευχαριστίες μας, προς όλους  όσους συνετέλεσαν στη διάθεση δύο οδηγών για την επάνδρωση των ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Κάτω Νευροκοπίου».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει επίσης, «η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες μας και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας της παρεχόμενης δημόσιας υγείας και της αδιάλειπτης λειτουργίας του συστήματος διακομιδών στην υπηρεσία των πολιτών μας και των διερχομένων από τον τόπο μας.

Δράττομαι επίσης την ευκαιρία, να συγχαρώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κάτω Νευροκοπίου για το υψηλό επίπεδο της ιατρικής  και νοσηλευτικής  φροντίδας προς τους συμπολίτες μας».