Επικινδυνότητα και ανυπαρξία
διαγράμμισης επί της οδού
Λεωφόρου Στρατού στη Δράμα
ΑΝ ΚΑΙ έχουμε αναφερθεί ήδη πολλές φορές στο ζήτημα των διαγραμμίσεων και των διαβάσεων στην πόλη της Δράμας, σήμερα θα εστιάσουμε στην οδό Λεωφόρου Στρατού.
Όπως είναι γνωστό και πολλάκις έχουμε αναφερθεί στον «Π.Τ.», το πρόβλημα με τις διαβάσεις στην πόλη της Δράμας, είναι ιδιαίτερα έντονο. Και αυτό, διότι – η αλήθεια είναι – ότι πολύ γρήγορα μετά από το βάψιμό τους, ξεβάφουν. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Δράμας, προχώρησε ήδη στο διαγωνισμό του έργου για τις διαγραμμίσεις και πλέον η σχετική επιτροπή του διαγωνισμού, κατέληξε στην ανάδοχο εταιρεία που θα αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, με προσφερόμενη τιμή 44.040,88 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ.
Απ’ όσο φαίνεται από το έργο, ζητούνται ενισχυμένες ειδικές προδιαγραφές για τα χρώματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν, όπως και σε όποια σημεία ξεβάψουν εντός διαστήματος 12 μηνών, ο ανάδοχος εργολάβος θα είναι υποχρεωμένος να τα βάψει και πάλι.
Πέρα όμως απ’ όλα αυτά, ένας από τους πλέον δύσκολους δρόμους, είναι η οδός της Λεωφόρου Στρατού. Πρόκειται για έναν δρόμο, ο οποίος οδηγεί σε ένα Νηπιαγωγείο, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και στο 5ο Γυμνάσιο Δράμας.
Η Λεωφόρος Στρατού, μπορεί να είναι ένας κεντρικός δρόμος της πόλης, όμως ενώνει και διασχίζει πολλές γειτονιές. Οι ταχύτητες που αναπτύσσουν οι οδηγοί με τα οχήματα κάθε είδους, πολλές φορές είναι υπερβολικές και θα πρέπει να γίνει κάτι ώστε να μειωθούν. Είτε η Τροχαία θα πρέπει εκεί να αναλάβει άμεση δράση, είτε ο Δήμος θα πρέπει να εφαρμόσει κάποιες πρακτικές για μείωση της ταχύτητας.
Εκτός όμως αυτού, η οδός όχι μόνο έχει διαβάσεις που ξεθωριάζουν πολύ γρήγορα, αν και σε ορισμένα σημεία δεν υπάρχουν καθόλου, όμως από τα πλέον χαρακτηριστικά, είναι ότι δεν έχει καθόλου κεντρική γραμμή διαγράμμισης. Ένας τόσο μεγάλος κεντρικός δρόμος, με τόσο υψηλό φόρτο κυκλοφορίας και μερικές φορές με βαριά οχήματα, αλλά και λόγω των ταχυτήτων που αναπτύσσονται, θα έπρεπε να περιλαμβάνει κεντρική διαγράμμιση της οδού.
Τα προβλήματα και οι δυσκολίες μετακίνησης και ορατότητας, επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο τις βραδινές ώρες, καθώς ο φωτισμός της οδού είναι ιδιαίτερα χαμηλός, για να μην πούμε σχεδόν ανύπαρκτος. Αν και ο Δήμος έχει κάνει σχετικές ενέργειες ώστε να ενταχθεί σε σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα για την προμήθεια λαμπτήρων ικανών να φωτίσουν κεντρικούς και δύσκολους δρόμους της πόλης, παρ’ όλα αυτά πρόκειται για διαδικασίες που δυστυχώς αργούν πάρα πολύ.
Σαφώς και δεν είναι ο μόνος δρόμος της πόλης που έχει τέτοιο πρόβλημα. Είναι και άλλοι δρόμοι. Όμως, τα παράπονα των συμπολιτών μας είναι ιδιαίτερα έντονα προς την εφημερίδα και οφείλουμε να το μεταφέρουμε.

