Home > νέα > Επιστολή εργαζομένων στην Καθαριότητα για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο ! Καταγγέλλουν έντονα προβλήματα και τρικοσμικές συνθήκες εργασίας!

Επιστολή εργαζομένων στην Καθαριότητα για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο ! Καταγγέλλουν έντονα προβλήματα και τρικοσμικές συνθήκες εργασίας!

Επιστολή εργαζομένων στην Καθαριότητα για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο!

Καταγγέλλουν έντονα προβλήματα

και τρικοσμικές συνθήκες εργασίας!

Κυριακίδης: «…στα καθήκοντά τους είναι όταν τελειώνουν την εργασία τους, να πλένουν τα οχήματα και να καθαρίζουν τον χώρο».

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ Σάββατο σε δημοσίευμα του «Πρωινού Τύπου» και υπό τον κεντρικό τίτλο: «Δεν πέρασε το θέμα της συντήρησης απορριμματοφόρων του Δ. Δράμας», είχαμε αναφερθεί στην σχετική συζήτηση που είχε γίνει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης.

Στο θέμα αυτό, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη+Ζωή» κ. Μιχάλης Μλεκάνης, έφερε στη δημοσιότητα μια επιστολή των εργαζομένων στον τομέα της Καθαριότητας. Η επιστολή αυτή, την οποία υπογράφουν με τα ονόματά τους, οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα καταγγέλλουν άσχημες και τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας κυρίως στον προαύλιο χώρο του αμαξοστασίου, ενώ μιλάνε ακόμα και για τον κίνδυνο μεταδοτικών ασθενειών, που θα μπορούσαν να μεταδοθούν ακόμα και στις οικογένειές τους.

Ο «Π.Τ.» έχει στα χέρια του αυτή την επιστολή, την οποία αρχικά δημοσιεύει παρακάτω και η οποία πρωτοκολλήθηκε για τρίτη φορά στις 18 Σεπτεμβρίου 2019:

[Προς κ. Δήμαρχο Δράμας, κ. Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κ. Γενικό Γραμματέα, κ. Διευθυντή Καθαριότητας, κ. Προϊσταμένους Καθαριότητας.

Κύριοι  εμπλεκόμενοι της καθαριότητας.

Παρά την συνάντηση με τον σύλλογό μας και με μια ομάδα εργαζομένων τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο παραμένουν τα ίδια. Τα 3 τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως για τη διευθέτησή τους.

amaxostasio (1)

Απεναντίας τα προβλήματα των εργαζομένων διογκώθηκαν. Τριτοκοσμικές συνθήκες επικρατούν στις τουαλέτες, στα μπάνια και στον περιβάλλοντα χώρο του αμαξοστασίου.

Κατεστραμμένοι κάδοι και ογκώδη αντικείμενα πεταμένα μέσα στον προαύλιο χώρο του αμαξοστασίου. Υπάρχουν πολλά ζουμιά από τα απορριμματοφόρα μέσα το αμαξοστάσιο κι από αυτό εγκυμονούν κίνδυνοι για μεταδοτικές ασθένειες όπως π.χ. ηπατίτιδα που μπορεί να μεταδοθεί στις οικογένειες των εργαζομένων.

Επίσης, υπάρχουν φορτηγά και απορριμματοφόρα παροπλισμένα στα υπόστεγα. Ο στόλος παραμένει απαξιωμένος παρά τις δεσμεύσεις ότι υπάρχουν χρήματα σε κωδικούς για την επισκευή του.

Για όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα περιμένουμε απαντήσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι της καθαριότητας σε συνεργασία με τον σύλλογο δημοτικών υπαλλήλων, θα λάβουν δραστικότερα μέτρα και θα κινηθούν εγγράφως προς τη Διεύθυνση Υγείας και προς την Επιθεώρηση Εργασίας.

Παρακαλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που αποδίδονται προς επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

Φτάνει πια, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές.]

 

Κυριακίδης: Έχουν δίκιο…

Ο «Π.Τ.» επικοινώνησε χθες με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Χρήστο Κυριακίδη, προκειμένου να μας πει τι ακριβώς συμβαίνει στον χώρο του αμαξοστασίου.

Όπως είπε, «σίγουρα ο καθένας όταν γράφει κάτι, πάντα θέλει να πει και κάτι παραπάνω για να κερδίσει κάτι ακόμα. Σε ένα μεγάλο βαθμό, οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο. Όντως, υπήρχαν προβλήματα. Αλλά όταν αναφερόμαστε στο θέμα της καθαριότητας του χώρου, γιατί εκείνο είναι το βασικό, αυτοί οι ίδιοι είναι αρμόδιοι για την καθαριότητα και τη συντήρηση του χώρου όπου εργάζονται! Δεν θα πάρω εγώ κάποιον από την Τεχνική Υπηρεσία για να καθαρίζει το αμαξοστάσιο. Άρα αυτά είναι αλληλένδετα».

Όπως τονίζει ο κ. Κυριακίδης, «από εκεί και πέρα δρομολογήσαμε να δοθεί λύση άμεσα για τις τουαλέτες, ενώ όσον αφορά τα οχήματα όντως έχουμε προβλήματα και προσπαθούμε να συντηρήσουμε με διάφορα έργα.  Όπως για παράδειγμα με την υπερκατασκευή, είτε μέσω του ΦιλόΔημος για να αγοράσουμε δύο νέα απορριμματοφόρα και τα οποία θα βελτιώσουν και τον στόλο και τη δική τους εργασία».

Σε ερώτηση για το αν καθαρίζεται αυτός ο χώρος ή όχι, επισημαίνει ο κ. Κυριακίδης ότι, «στα καθήκοντά τους είναι όταν τελειώνουν την εργασία τους, να πλένουν τα οχήματα και να καθαρίζουν τον χώρο. Όταν πρώτη μέρα πήγα στο αμαξοστάσιο, όντως η κατάσταση ήταν άσχημη. Με κάποιες διαδικασίες καθαρίσαμε τον χώρο και σήμερα η εικόνα δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν που ήταν πριν ένα μήνα. Από εκεί και πέρα και κάποιες άλλες παρεμβάσεις που θα χρειαστούν, θα τις δρομολογήσουμε για να ολοκληρωθούν».