Home > Νέα > Επιστολή του ιδρυτή του Κοινοφελούς Ιδρύματος Αιμίλιος Θεοχ. Καλαϊτζίδης προς τους συγχωριανούς του

Επιστολή του ιδρυτή του Κοινοφελούς Ιδρύματος Αιμίλιος Θεοχ. Καλαϊτζίδης προς τους συγχωριανούς του

Επιστολή του ιδρυτή του Κοινοφελούς

Ιδρύματος Αιμίλιος Θεοχ. Καλαϊτζίδης

προς τους συγχωριανούς του

 

Αγαπητοί συγχωριανοί.

Όπως γνωρίζετε στις 26/6/2016 έγιναν τα εγκαίνια του Ιδρύματος που δημιουργήθηκε από εμένα, διαθέτοντας ένα σημαντικό ποσό από την περιουσία μου.

Οι σκοποί  του ιδρύματος είναι βεβαίως πολιτιστικοί, αλλά  αφορούν επίσης  την ενίσχυση άπορων οικογενειών και φοιτητών της Καλλιφύτου.

Μετά την πραγματοποίηση των εγκαινίων, παραιτήθηκα από πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. προκειμένου να συμμετάσχουν νέοι άνθρωποι που διαμένουν στην Καλλίφυτο.

Δυστυχώς όμως, η νέα πλειοψηφία του ΔΣ αγνόησε  όλους τους σκοπούς για τους οποίους έγινε το Ίδρυμα και ασχολούνται μόνον με εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων για προσωπική τους προβολή. Αδιαφόρησαν  ακόμα και για στοιχειώδη θέματα λειτουργίας του Ιδρύματος. Επίσης παρά τις επανειλημμένες μου οχλήσεις το 2016 δεν δόθηκε κανένα βοήθημα σε άπορες οικογένειες και το 2017 δόθηκαν βοηθήματα μόνον σε δέκα οικογένειες και μάλιστα αξίας μόλις 60.

Βλέποντας αυτήν την κατάσταση, τον Ιανουάριο του 2017, επανήλθα ως πρόεδρος στο Ίδρυμα, πιστεύοντας ότι θα βοηθήσω, ώστε να λειτουργήσει το Ίδρυμα στη σωστή του κατεύθυνση. Τότε όμως διαπιστώθηκε το εξής παράλογο: συσπειρώθηκαν όλοι (εκτός από τον Κ. Σαχανίδη) εναντίον μου και με αγνόησαν παντελώς σε όποια πρόταση κι αν έκανα, λέγοντας εμείς είμαστε η πλειοψηφία και εμείς αποφασίζουμε. Τότε ζήτησα, αφού δεν συμφωνούν με εμένα που διέθεσα μετρητά και περιουσία περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ για να γίνει το Ίδρυμα αλλά και να μην υποβαθμίζουν τους σκοπούς αυτού, ας παραιτηθούν. Στην λογική αυτή απαίτησή μου, απαντούν με νομικισμούς, και συμπεριφέρονται ως εάν το ίδρυμα είναι περιουσία τους, και εγώ δεν έχω κανένα λόγο. Φτάσανε μάλιστα στο σημείο, την τελευταία φορά που ήρθα στο χωριό κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. να απευθυνθούν σ’ εμένα και τον Κ. Σαχανίδη και να πουν : ΑΝΤΕ ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ!!!  Ειπώθηκε δε δημόσια και από μέλος του Δ.Σ. : ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΙ ΟΛΑΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ!!!

Αυτά είναι ένα μικρό δείγμα σφετερισμού εξουσίας που δεν τους ανήκει. Απευθύνθηκα στην προϊσταμένη υπηρεσία που ελέγχει τα Ιδρύματα, αλλά αυτοί ως συνήθως, γραφειοκράτες και ευθυνόφοβοι μου συνέστησαν να προσφύγω στα δικαστήρια. Η ηλικία μου, και η ταλαιπωρημένη μου υγεία δεν μου επιτρέπουν να κάνω κάτι τέτοιο. Άλλωστε εγώ ήθελα και θέλω να προσφέρω την περιουσία στο χωριό μου, με την ψυχή μου και όχι με δικαστική απόφαση.

Με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας του Ιδρύματος με μέλη του Δ.Σ. τους : Ιωάννη Μυστακίδη, Αικατερίνη Ιωαννίδου, Μαρία Χατζίδου, Παναγιώτη Διαμαντίδη, Μαρία Παπουτσιδάκη, Κοσμά (Μάκη) Ευθυμιάδη, εγώ δεν πρόκειται να διαθέσω την υπόλοιπη περιουσία μου στο Ίδρυμα, που είναι μεγαλύτερη απ’ όσα διέθεσα μέχρι σήμερα και θα εξασφάλιζε για πάντα τη λειτουργία του.

Τα λίγα μετρητά που απέμειναν στο ταμείο του Ιδρύματος σύντομα θα τελειώσουν. Όταν δημόσια ρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος Ι. Μυστακίδης τι θα κάνουν αν δεν διαθέσει ο Αιμίλιος την υπόλοιπη περιουσία του, η απάντηση ήταν : έχουμε λεφτά για 4-5 χρόνια ακόμα!!! Και μετά τι; Το εγκαταλείπουμε να ρημάξει; Ή κατηγορούμε τον Αιμίλιο που δεν μας άφησε και άλλα χρήματα να ξοδεύουμε για την προβολή μας;

Μου είναι αδιανόητο να κατανοήσω το εξής : αφού δεν συμφωνούν όπως λένε με τον τρόπο που θέλω εγώ να λειτουργήσει το Ίδρυμα, αλλά και με τους σκοπούς για τους οποίους αναφέρονται στο καταστατικό ίδρυσης αυτού, γιατί δεν παραιτούνται; Γιατί γαντζώθηκαν στη καρέκλα που τους έδωσα να καθίσουν και δεν φεύγουν; Μήπως νομίζουν ότι διαχειρίζονται την κληρονομιά του πατέρα τους;

Εάν παραιτούντο τα παραπάνω μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστως θα διέθετα την υπόλοιπη περιουσία μου στο Ίδρυμα που θα του εξασφάλιζε για πάντα μια πλούσια και δημιουργική λειτουργία προς όφελος της Καλλιφύτου και των ανθρώπων της.

Αγαπητοί μου συγχωριανοί, λυπάμαι πολύ, το θέλω πολύ να βοηθήσω αυτούς κυρίως που έχουν ανάγκη, αλλά και γενικότερα τον τόπο που γεννήθηκα, αλλά με την παρούσα πλειοψηφία στη Διοίκηση του Ιδρύματος δεν μπορώ να το κάνω.

Εγώ είχα και έχω τη διάθεση να προσφέρω και την υπόλοιπη περιουσία μου στο Ίδρυμα, για το καλό του τόπου που γεννήθηκα και μεγάλωσα και των συγχωριανών μου, αλλά όχι για την προσωπική προβολή κάποιων ανθρώπων.

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΘΕΟΧ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ

Ιδρυτής και Μοναδικός Δωρητής του

ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΘΕΟΧ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ