Home > νέα > Επιστολή του Ι.Σ. Δράμας προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη- Την στήριξη του ιδιωτικού τομέα υγείας ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας

Επιστολή του Ι.Σ. Δράμας προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη- Την στήριξη του ιδιωτικού τομέα υγείας ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας

Επιστολή του Ι.Σ. Δράμας προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Την στήριξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, την οποία έχει κοινοποιήσει προς τους βουλευτές του Νομού, τον υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, τον υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Η επιστολή

[Αξιότιμε κ Πρωθυπουργέ.

Γνωρίζετε, όπως γνωρίζουμε, ότι την ώρα της  μάχης, αυτό που έχει ουσία και αξία, είναι η από κοινού συντονισμένη και ταυτόχρονη ενέργεια όλων των εμπλεκομένων τμημάτων προς επίτευξη του αντικειμενικού σκοπού. Από τα προαναφερόμενα γίνεται αντιληπτό ότι την ώρα της μάχης δεν επιλέγουμε αρχηγό, αλλά υπακούμε στις εντολές του υπάρχοντος αρχηγού. Προς τιμήν σας στην παρούσα μάχη κατά του κορωνοϊού πήρατε έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις, όπως ορίζονται από την ιατρική κοινότητα και δεοντολογία. Δυστυχώς μερικοί από τους επιτελείς σας δεν έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα. Παρακαλούμε να τους επιστήσετε την προσοχή προκειμένου να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε. Τι αποτέλεσμα θα περιμέναμε από ένα στράτευμα, αν ο εφοδιασμός έδινε μόνο σε μερικά συντάγματα πολεμοφόδια και τροφή και σε άλλα όχι; Απάντηση; Την γνωρίζεται.

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού έχει στρατευθεί όλη η ιατρική κοινότητα, δηλαδή και του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Σωστά είναι τα μέτρα για το δημόσιο τομέα. Γιατί όμως έχει εξαιρεθεί ο ιδιωτικός τομέας; Γνωρίζετε ότι στην πλειοψηφία της η Α’/θμια φροντίδα υγείας, η πρόληψη και ο εργαστηριακός έλεγχος διενεργείτε στα μικρά ιδιωτικά ιατρεία (κλινικών και εργαστηριακών συναδέλφων) και ότι πολλά από αυτά λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τα «βάρη» και υποχρεώσεις των προηγούμενων ετών, υπολειτουργούν και κινδυνεύουν να κλείσουν. Αντιθέτως, η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των ιατρών και των ασθενών τους, έχει πολλαπλασιασθεί με τελικό αποτέλεσμα τα μικρά ιατρεία να λειτουργούν σαν κυματοθραύστης της πανδημίας και με τον τρόπο αυτόν βοηθούν στο να μην επιβαρυνθούν οι δευτεροβάθμιες δομές, δηλαδή τα Νοσοκομεία, από τις επείγουσες και άσκοπες επισκέψεις.

Υπενθυμίζουμε ότι, εκτός από τον πόλεμο κατά του κορωνοϊού, συνεχίζεται ο πόλεμος και τα πολλών άλλων σοβαρών νοσημάτων, που χρήζουν κι αυτά επιτήρησης και αντιμετώπισης και ότι τα μικρά ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια έχουν, εκτός των άλλων υποχρεώσεων των λοιπών επιχειρήσεων, και επιπλέον υποχρεώσεις όπως ΕΦΚΑ, clawback και rebate κτλ.

Σαν Ιατρικός Σύλλογος Δράμας πάντοτε ενεργούσαμε στηριζόμενοι, αφ’ ενός στις παραδόσεις της φυλής μας (παιδεία – ορθοδοξία) και αφ’ ετέρου στον όρκο του Ιπποκράτη. Όταν π.χ. προ τετραετίας, κληθήκαμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του προσφυγικού, μετά από συνεννόηση με τους συναδέλφους των αντιστοίχων ειδικοτήτων ομόφωνα πήραμε την απόφαση για την εκ περιτροπής συμμετοχή όλων των ιατρών (κυρίως ειδικών παθολόγων, παιδιάτρων, Γεν. ιατρών κτλ.) στην εξυπηρέτηση των προσφύγων στον καταυλισμό της Δράμας, εθελοντικά επί 4 μήνες, μέχρις ότου δηλαδή να ανταποκριθεί ουσιαστικά η πολιτεία.

Σήμερα που οι συνθήκες είναι δυσκολότερες, ζητήσαμε και πήραμε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου, ούτως ώστε να πράξουμε το ίδιο και να υποστηρίξουμε την υγείας της περιοχής μας, σε όποιο «μετερίζι» κληθούμε να υπηρετήσουμε, εκ περιτροπής όλοι και κυρίως για τις ειδικότητες του ειδικού παθολόγου – πνευμονολόγου – Γεν. ιατρού – Παιδιάτρου – Ω.Ρ.Λ. – οφθαλμιάτρου κτλ.

Εμείς πράξαμε και πράττουμε αυτό που πρέπει στον μέγιστο βαθμό. Παρακαλούμε κι εσείς από την πλευρά σας να κάνετε το ίδιο και να στηρίξετε και το δημόσιο τομέα (το έχετε ήδη κάνει), αλλά και τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας (αναμένουμε άμεσες ενέργειές σας).]