Home > Αθλητικά > Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του «Π.Τ.» – Η Δόξα «αλλάζει» χέρια- Σύντομο ιστορικό

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του «Π.Τ.» – Η Δόξα «αλλάζει» χέρια- Σύντομο ιστορικό

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του «Π.Τ.»

Η Δόξα «αλλάζει» χέρια

Σύντομο ιστορικό

 

Ο «Π.Τ.» από τις αρχές του τρέχοντος μήνα ανέφερε σε ρεπορτάζ του το ενδιαφέρον της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Δόξα Δράμας από επενδυτική εταιρία. Η εν λόγω εταιρία αφού συγκέντρωσε και εξέτασε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, οικονομικά κ.α. συμφώνησε να προχωρήσει στην αγορά των μετοχών της Δόξας. Ως εκ τούτου το περασμένο Σαββατοκύριακο, εκπρόσωποι της εταιρείας βρέθηκαν στη Δράμα, προκειμένου να «σφραγίσουν» τη συμφωνία και να δώσουν το «πράσινο φως» για τη δρομολόγηση των διαδικασιών που απαιτούνται.

Το Σάββατο, η ΠΑΕ Δόξα Δράμας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Η ΠΑΕ Δόξα Δράμας ανακοινώνει ότι επήλθε καταρχήν συμφωνία με κυπριακή εταιρεία για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Εκπρόσωπός της ήδη βρίσκεται στη Δράμα και πραγματοποιεί επαφές με τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές, ώστε να σχηματιστεί άμεσα το νέο ρόστερ της ομάδας.

Στο νομικό επιτελείο των δυο πλευρών ανατέθηκε η άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών της μεταβίβασης.

Σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τους νέους επενδυτές σε όλους τους Δραμινούς φιλάθλους για το αγωνιστικό και επενδυτικό τους πλάνο».

Σύντομο ιστορικό

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πρώτη επαφή έγινε προ μηνός περίπου, μέσω του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ Δόξας Θωμά Μαργαρίτη και των επενδυτών, Νικολάου Τσορέκη, γνωστού δικηγόρου της Δράμας, οι οποίοι τήρησαν απόλυτη μυστικότητα. Ο εκπρόσωπος των επενδυτών ήλθε στην συνέχεια στην Δράμα και ζητήθηκαν όλα τα στοιχεία που αφορούν την ΠΑΕ ώστε να ελεγχθούν από τους επενδυτές.

Ο Κύπριος εκπρόσωπος της επίσης Κυπριακών συμφερόντων επενδυτικής εταιρίας συναντήθηκε την Παρασκευή το βράδυ με την Διοίκηση της ΠΑΕ και τους νομικούς συμβούλους και προήλθε η κατ’ αρχή συμφωνία για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου. Μαζί του ήρθε από την Κύπρο και ο νέος προπονητής της απόλυτης επιλογής των επενδυτών, Άκης Ιωακείμ.

Ακολούθως, το Σάββατο 25-7-2020 ο εκπρόσωπος των επενδυτών ξεκίνησε τις επαφές του με όλο το διοικητικό προσωπικό, τους εκπροσώπους των ακαδημιών, το τεχνικό τιμ, ενώ την Κυριακή 26-7-2020 συναντήθηκε με τους ποδοσφαιριστές, αφού επιθυμία τους είναι να διατηρηθεί ο βασικός κορμός των παικτών της περσινής χρονιάς, ενισχυμένος από νεαρούς παίκτες προερχόμενους από τα «σπλάχνα» της Δόξας, που θα ενισχυθεί από νέους ποδοσφαιριστές και οι οποίοι θα πλαισιώσουν την ομάδα. Μέχρι τις 5 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις, ενώ θα προηγηθούν οι εργομετρικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών. Οι συναντήσεις του εκπροσώπου της εταιρείας το τριήμερο ήταν πολλές και στοχευμένες που αποδεικνύουν την γνώση του για όλα όσα αφορούν την Δόξα και την ανθρωπογεωγραφία της. Υπόψιν, όπως πληροφορηθήκαμε, έγινε συνάντηση ακόμα και με εκπροσώπους των οργανωμένων φιλάθλων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται ότι θα δοθεί στις ακαδημίες και στις υποδομές, πράγμα που σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, φαίνεται από τις επισκέψεις και τους σχεδιασμούς αναβάθμισης του προπονητικού κέντρου της ΕΠΣ στον Νικοτσάρα.

Στο Νομικό τμήμα των δυο πλευρών ανατέθηκε η άμεση (από την πλευρά της ΠΑΕ Δόξα ο δικηγόρος Θωμάς Μαργαρίτης και από την πλευρά των επενδυτών ο δικηγόρος Νικόλαος Τσορέκης) δρομολόγηση των διαδικασιών μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, με την τήρηση όλων των νομίμων διαδικασιών. Ανεξάρτητα όμως από την ολοκλήρωσή τους που μπορεί να καθυστερήσει κάποιες μέρες, η οργάνωση της ομάδας στο διοικητικό, τεχνικό και ποδοσφαιρικό επίπεδο έχει ήδη ξεκινήσει πράγμα που αποδεικνύει την ένθερμη και έμπρακτη βούληση των νέων επενδυτών να προχωρήσουν και χωρίς να έχουν στα χέρια τους το πλειοψηφικό πακέτο, βασιζόμενοι στο κλίμα εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δυο πλευρών.

Γενικώς πληροφορούμαστε ότι τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά.

Εντύπωση προκαλεί η σοβαρότητα και υπευθυνότητα που επιδεικνύουν και οι δυο πλευρές, καθώς και η μυστικότητα των μέχρι τώρα επαφών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κατά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ο εκπρόσωπος των επενδυτών, δημόσια σε ανοικτή συγκέντρωση όλων των 100 μικρομετόχων στους οποίους ο κ. Μπύρος δώρισε τις μετοχές, αλλά και σε όλους τους Δραμινούς φιλάθλους θα αναπτύξει το επενδυτικό και ποδοσφαιρικό του πλάνο που μαθαίνουμε ότι θα είναι τριετές.

Γενικά βλέπουμε να αποφεύγεται η άσκοπη δημοσιότητα και να γίνονται κινήσεις ουσίας, αφού στόχος των επενδυτών είναι η Δόξα να στήσει μια καλή ομάδα, να κάνει ένα σοβαρό άνοιγμα στην κοινωνία και στα νέα παιδιά του Νομού, ώστε να στηριχθεί από όλους η ομάδα και να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος.

Ειδικά ο εκπρόσωπος των επενδυτών που θα εγκατασταθεί στην Δράμα και θα κινεί τα νήματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι απόλυτος γνώστης του ποδοσφαίρου με άριστες διοικητικές και επικοινωνιακές δυνατότητες.

Η εφημερίδα μας εύχεται όλα να εξελιχθούν ομαλά και η επενδυτική εταιρία να σταθεί με σεβασμό και στην Δράμα και στην Δόξα όπως ταιριάζει στην ιστορία της.

Ποιος είναι ο νέος προπονητής

της Δόξας Άκης Ιωακείμ

ioakim-makareio-2

Ο Άκης Ιωακείμ θα είναι ο «εκλεκτός» των επενδυτών για τον πάγκο της Δόξας Δράμας. Ο νέος τεχνικός της Δόξας, το 2014 είχε αναλάβει τη θέση του βοηθού προπονητή στην κυπριακή ομάδα «Ομόνοια» όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015-16. Τη σεζόν 2016-17 ανέλαβε τη θέση του προπονητή στην ομάδα U21. Λίγους μήνες αργότερα και ενώ διατηρούσε στην πρώτη θέση την ομάδα των U21, ανέλαβε ως υπηρεσιακός προπονητής στην πρώτη ομάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Γεννήθηκε στις 16/09/1975 στη Λευκωσία.