Home > Αρθρα > Εσύ έχεις εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, την Ελληνική Πολιτεία και τους Έλληνες πολιτικούς; Γράφει ο Θανάσης Πολυμένης

Εσύ έχεις εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, την Ελληνική Πολιτεία και τους Έλληνες πολιτικούς; Γράφει ο Θανάσης Πολυμένης

Εσύ έχεις εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, την Ελληνική Πολιτεία και τους Έλληνες πολιτικούς;

Γράφει ο Θανάσης Πολυμένης

 

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ σήμερα στην Ελλάδα με την Ελληνική Δικαιοσύνη; Πάρα πολλά… και το σπουδαιότερο είναι ότι αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Ο περίφημος νόμος Παρασκευόπουλου, προκαλεί πλέον μεγάλες αναταράξεις στην ελληνική κοινωνία. Κατάδικοι που κάνουν χρήση των ευεργεσιών του νόμου αυτού, απολύονται πολύ νωρίτερα από τη φυλακή και προβαίνουν σε νέες εγκληματικές πράξεις.  Ο ίδιος ο κ. Παρασκευόπουλος (ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της ΣΥΡΙΖΑ), είπε ότι θα πρέπει να αλλάξει. Και προφανώς θα περάσει μεγάλο διάστημα για να γίνει αυτό, γιατί δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Το άρθρο 12 προβλέπει τη δυνατότητα απόλυσης υπό όρο (σε περίπτωση που υποπέσουν σε αδίκημα εντός 5 ετών από την αποφυλάκιση τους, θα εκτίσουν και το σύνολο της προηγούμενης ποινής) κρατουμένων οι οποίοι έχουν εκτίσει το ένα δέκατο της ποινής, όταν αυτή είναι μικρότερη από τρία έτη (3,5 μήνες), το ένα πέμπτο της ποινής εάν η ποινή είναι έως 5 έτη (ένας χρόνος το πολύ), τα δύο πέμπτα για ποινές έως δέκα έτη (το πολύ τέσσερα από δέκα χρόνια).

Αρκετοί είναι οι αποφυλακισμένοι που μόλις βγήκαν από τη φυλακή, προέβησαν άμεσα στα πλέον ειδεχθή εγκλήματα. Κάποιοι απ’ αυτούς εισέβαλαν στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στο Φάληρο και τους κατάκλεψαν. Τον Δεκαπενταύγουστο του 2015, μια ομάδα εγκληματιών, αφήνει νεκρό έναν επιχειρηματία στην Ύδρα, από εσωτερική αιμορραγία, έμφραγμα και ασφυξία. Προ ημερών, συλλαμβάνουν οι Γεωργιανοί, οι οποίοι σιδέρωσαν κυριολεκτικά μια ηλικιωμένη γυναίκα, για να την ληστέψουν μέσα στο σπίτι τους. Εγκλήματα σοβαρά, όχι απλές διαρρήξεις και κλοπές, που συνοδεύονται από βασανιστήρια. Και πολλά άλλα.

Ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη δεν είναι αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου όμως και αποδείχτηκε ότι ήταν μια ψευδής είδηση που μεταδόθηκε κατά κόρον.

Πέρα απ’ αυτό όμως, υπάρχουν και κάποιοι  που προβαίνουν σε διάφορες πράξεις, καλυμμένοι πίσω από διάφορες αναρχοαυτόνομες ομάδες για διάφορα ζητήματα, ακόμα και υπέρ των ζώων. Σπάνε, καίνε, ρημάζουν. Εισβάλουν σε Νοσοκομεία απειλούν γιατρούς, σπάνε κρεοπωλεία, ρημάζουν πανεπιστήμια. Και το μυστήριο είναι ότι, κανένας δεν συλλαμβάνεται, ελάχιστοι οι οποίοι βγαίνουν την επόμενη μέρα. Το Σωφρονιστικό Σύστημα στην Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Έχει καταρρεύσει πλήρως. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να επιβάλει ποινές σοβαρές. Είναι ολοφάνερο πια, ότι δέχεται την πολιτική επίθεση αυτής της κυβέρνησης, η οποία στήνει ένα από τα πλέον απίστευτα κομματικά κράτη. Ενώ ταυτόχρονα στήνει ακόμα και κομματικό παρακράτος.

Δεν είναι τυχαίο ότι με την μέχρι σήμερα τρίχρονη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, οι διάφορες αναρχοαυτόνομες ομάδες, όχι απλώς έχουν αυξηθεί και δρουν πλέον ελεύθερα προς πάσα κατεύθυνση, αλλά αιτιολογούνται και με διάφορους σχολιασμούς από πολιτικούς που βρίσκονται εκλεγμένοι στη Βουλή και κάποιοι κρατούν και χαρτοφυλάκια. Πολλές φορές, ακόμα και η σιωπή ορισμένων κυβερνητικών πολιτικών και βουλευτών, ορίζεται το πλαίσιο μιας ακόμα μεγαλύτερης ανοχής, μέσα στο οποίο δρουν όλες αυτές οι ομάδες. Με κεντρικό σημείο το λεγόμενο άβατο των Εξαρχείων. Η πολιτική τακτική και πρακτική ανοχή και όχι μόνο, της τρίχρονης κυβέρνησης Τσίπρα, εδραίωσε ακόμα περισσότερο το λεγόμενο άβατο των Εξαρχείων και έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στις αναρχοαυτόνομες ομάδες.

Το άλλο που συμβαίνει σ’ αυτή τη βρώμικη – ηθικά, πολιτικά και νομικά – χώρα, είναι ότι όλοι, μα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΛΟΙ, βλέπουν τα πάντα μόνο από τη δική τους πλευρά και ζυγίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σ’ αυτή τη χώρα, ξέρουμε μόνο να μετράμε νεκρούς από διάφορες πράξεις βίας και τρομοκρατίας. Και για να μην χαρακτηριστώ ότι κακολογώ κανέναν εν ζωή, αλλά πολύ περισσότερο ότι κακολογώ νεκρούς ανθρώπους, έχω μια εικόνα στο μυαλό μου: Βλέπω μερικούς νεκρούς ανθρώπους, να κάθονται ψηλά στον ουρανό και να μας κοιτάζουν να πλακωνόμαστε για το δίκαιο που μας πνίγει και το άδικο που μας κυκλώνει. Και ξέρετε ποια είναι τα ονόματά τους; Γρηγόρης Λαμπράκης, Σωτήρης Πέτρουλας, Παύλος Μπακογιάννης, Νίκος Τεμπονέρας, Αλέξης Γρηγορόπουλος, Παύλος Φύσσας και πολλοί άλλοι.