Home > νέα > Ευλαβική η τήρηση των κανόνων με μάσκες και απολύμανση εργαλείων στα κομμωτήρια της Δράμας

Ευλαβική η τήρηση των κανόνων με μάσκες και απολύμανση εργαλείων στα κομμωτήρια της Δράμας

Δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου Κουρέων Κομμωτών Ν. Δράμας στον «Π.Τ.»

Ευλαβική η τήρηση των κανόνων

με μάσκες και απολύμανση εργαλείων

στα κομμωτήρια της Δράμας

Πού είναι και που όχι υποχρεωτική η μάσκα

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΗΔΗ, από χθες, η χώρα έχει περάσει σε μια «νέα κανονικότητα», όπως έμεινε τελικά να λέγεται. Μετά από 42 ημέρες καραντίνας, η Ελλάδα προσπαθεί να επιστρέψει σε ένα διαφορετικό κόσμο, ο οποίος αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολος από αυτόν που μέχρι χθες γνωρίζαμε.

Και ο λόγος, φυσικά, της απαραίτητης τήρησης των μέτρων, όπως η σχολαστική καθαριότητα, το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι, την τοποθέτηση στο πρόσωπό μας της μάσκας και ότι άλλο επιβάλλεται, προκειμένου να προστατευτούμε όλοι από τον κορωνοϊό και την πιθανότητα της εξάπλωσής του.

Το στοίχημα είναι μεγάλο και είναι αναγκαίο να το κερδίσουμε, και όλοι, ο καθένας από εμάς προσωπικά να βγει νικητής, και η χώρα με τις όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες σε επίπεδο υγείας του πληθυσμού.

Ήδη, όπως είναι γνωστό, από χθες επαναλειτουργούν τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα με γραφική ύλη, καταστήματα υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικών ειδών, ανθέων, ΚΤΕΟ, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, καταστήματα για γυάλισμα υποδημάτων, οπτικά.

Πρόκειται για μια δύσκολη φάση που επιβάλλει ιδιαίτερη προσοχή. Όπλο μας η ευλαβική τήρηση των κανόνων ατομικής προστασίας, υγιεινής, αλλά και ευθύνης. Χέρια πλένουμε, αποστάσεις κρατάμε, μάσκες φοράμε, είτε όπου είναι απαραίτητο, είτε όπου αυτό συνιστάται. Τηρούμε τους κανόνες μετακίνησης και κοινωνικής επαφής.

Δεν μετακινούμαστε άσκοπα, δεν φεύγουμε εκτός του Νομού και των ορίων που επιτρέπονται, δεν συγχρωτιζόμαστε με παρέες άνω των 10 ατόμων. Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί ο ιός είναι εδώ και το στοίχημα των επόμενων εβδομάδων είναι πιο δύσκολο, πιο σύνθετο και εξαιρετικά σημαντικό. «Να μείνουμε ασφαλείς, να μην δώσουμε χρόνο και τρόπο στον ιό να μεταδοθεί».

Κουρείς και κομμωτήρια

Η νέα πραγματικότητα της επόμενης ημέρας, είναι διαφορετική για όλους. Από τη μια στιγμή στην άλλη, θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι στις νέες συνθήκες. Από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, είναι τα κουρεία και τα κομμωτήρια, τα οποία θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού με τους πελάτες τους και να τηρούν αυστηρούς κανόνες για τα μέτρα προστασίας.

Στον «Πρωινό Τύπο» δέχθηκε να μιλήσει η πρόεδρος του Συλλόγου Κουρέων Κομμωτών Ν. Δράμας κα. Σοφία Κελετζή, η οποία σημείωσε αρχικά ότι, ήδη από την πρώτη μέρα ο κόσμος έκλεισε τα ραντεβού του στα κομμωτήρια, τονίζει όμως ότι «είναι δύσκολες οι συνθήκες εργασίες με τις μάσκες και τις αποστειρώσεις που πρέπει να κάνουμε».

Στην ερώτηση για το πώς αντιμετωπίζουν οι πελάτες την όλη κατάσταση, μας λέει ότι βασικά ευχάριστο δεν είναι για κανέναν, ενώ ο πελάτης δεν είναι υποχρεωμένος να φοράει μάσκα.

Όπως η ίδια σημειώνει, «κάθε λίγο πρέπει να αλλάζουμε μάσκα και μετά από κάθε πελάτη θα πρέπει να απολυμαίνονται τα εργαλεία και τα ραντεβού να μην είναι αρκετά κοντά το ένα με το άλλο, ώστε να μην υπάρχει συγκέντρωση κόσμου στα μαγαζιά».

Υποχρεωτική η μάσκα

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για  τους πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα ΤΑΧΙ, στα ασανσέρ, στα Νοσοκομεία, στα ιατρεία και στα διαγωνιστικά κέντρα.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους, στα ΜΜΜ, ΤΑΧΙ, στα super market, καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους, γραφεία, επισκέπτες κομμωτηρίων κ.λ.π. δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου εφόσον είναι εφικτό.