Home > Αθλητικά > Εξαιρετική εμφάνιση των αθλητών του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κατηγοριών

Εξαιρετική εμφάνιση των αθλητών του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κατηγοριών

Εξαιρετική εμφάνιση των αθλητών

του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας

στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κατηγοριών

 

 

Από τις 14 έως 19 Ιουλίου 2021 διεξήχθησαν σε δύο φάσεις στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α & Β, Παίδων – Κορασίδων και Εφήβων – Νεανίδων. Ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας συμμετείχε συνολικά με 30 αθλητές και αθλήτριες.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες μετά από μεγάλη αποχή από αγωνιστική δράση λόγω του κορωνοϊού, ξαναβρέθηκαν στις πισίνες όμως οι αθλητές του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας είχαν να αντιμετωπίσουν επιπλέον ένα τεράστιο εμπόδιο που δυσκόλευε ακόμα περισσότερο την προσπάθειά τους.

Αυτό είναι η μη ύπαρξη κολυμβητηρίου στην πόλη της Δράμας, με αποτέλεσμα οι αθλητές μας να μετακινούνται καθημερινά στην Καβάλα προκειμένου να προπονηθούν.

Οι άνθρωποι της ομάδας, τονίζουν: «Αυτά τα υπέροχα παιδιά δεν το έβαλαν κάτω ούτε στιγμή και παρόλες τις δυσμενείς συνθήκες προετοιμάσθηκαν με την καθοδήγηση των προπονητών τους με πάθος, συνέπεια και απίστευτη υπομονή και επιμονή. Αυτά τα υπέροχα παιδιά αξίζουν το χειροκρότημά μας, το σεβασμό και την εκτίμησή μας.

Αυτά τα υπέροχα παιδιά κάνουν έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, το κολυμβητήριό μας να ανακατασκευασθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα αφενός για να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να φιλοδοξούν γιατί έχουν ακόμα πολλά να δώσουν για την κολύμβηση που τόσο αγαπούν, αλλά αφετέρου και για ακόμα έναν πολύ σημαντικό λόγο, αυτά τα παιδιά ενσαρκώνουν τους συνεχιστές της κολυμβητικής κουλτούρας της πόλης, αυτά τα παιδιά θα φέρουν ακόμα περισσότερα παιδιά τα οποία θα στελεχώσουν τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου για μελλοντικές ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες».

Στο αγωνιστικό κομμάτι των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων η παρουσία του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας ήταν εντυπωσιακή κατακτώντας συνολικά 11 μετάλλια, 3 χρυσά, 7 αργυρά και 1 χάλκινο, ενώ υπήρξαν και πολλές παρουσίες αθλητών μας στις βαθμολογούμενες θέσεις.

Τα «χρυσά αγόρια του ΚΟΔ» της κατηγορίας Παίδων κατέκτησαν πανάξια τη 2η θέση στη γενική βαθμολογία, ενώ στην κατηγορία Παίδων, Παμπαίδων Α & Β κατέκτησαν την 4η θέση πανελληνίως ανάμεσα σε 102 συλλόγους και ταυτόχρονα αναδείχθηκαν 1η επαρχιακή δύναμη συγκεντρώνοντας 425,5 βαθμούς. Στη συνολική βαθμολογία των Age groups (σε αγόρια και κορίτσια) ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας κατέλαβε την 10η θέση ανάμεσα σε 113 συλλόγους από όλη την Ελλάδα  συγκεντρώνοντας 588,5 βαθμούς, ενώ ανακηρύχθηκε και 2η επαρχιακή δύναμη.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α & Β που διεξήχθη από τις 14 έως 16 Ιουλίου, ο σύλλογός του ΚΟΔ εκπροσωπήθηκε από τους παρακάτω αθλητές και αθλήτριες: Αλαγκιοζίδου Ραφαηλία, Ασημάκη Μαρία, Μήτρου Χρυσούλα, Σούσκα Κωνσταντίνα, Κομπόλια Σωτήρη, Παρωτίδη Κωνσταντίνο, Σιαμίδη Ηρακλή, Κωνσταντινίδου Ξένια, Περσίδου Μαρία-Ευαγγελία, Τικοζίδου Χρύσα, Μυλωνά Βασίλη, Τερνεκτσή Θανάση, Τοκμακίδη Ανέστη και Χατζηπαναγιώτου Βαγγέλη ενώ τις βαθμολογούμενες θέσεις κατέλαβαν:

 • Ο Τερνεκτσής Θανάσης κατέλαβε την 1η θέση στα 200μ. πρόσθιο και την 2η θέση στα 200 και 400μ. Μ.Α Παμπαίδων Β.
 • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο Παμπαίδων Β κατέλαβε την 4η θέση αποτελούμενη από τους Τοκμακίδη Ανέστη, Μυλωνά Βασίλη, Τερνεκτσή Θανάση και Χατζηπαναγιώτου Βαγγέλη.
 • Ο Χατζηπαναγιώτου Βαγγέλης κατέλαβε την 6η θέση στα 400μ. Μ.Α και στα 200μ. πεταλούδα και την 8η θέση στα 400μ. ελεύθερο Παμπαίδων Β.
 • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 Μ.Ο Mixed Παμπαίδων-Παγκορασίδων Β κατέλαβε την 6η θέση αποτελούμενη από τους Τικοζίδου Χρύσα, Τερνεκτσή Θανάση, Περσίδου Μαρία-Ευαγγελία και Τοκμακίδη Ανέστη.
 • Η Περσίδου Μαρία-Ευαγγελία κατέλαβε την 7η θέση στα 50μ. πεταλούδα, την 9η θέση στα 200μ. πεταλούδα και την 12η θέση στα 100μ. πεταλούδα Παγκορασίδων Β.
 • Η Τικοζίδου Χρύσα κατέλαβε την 7η θέση στα 100μ. πρόσθιο και την 10η θέση στα 200μ. πρόσθιο Παγκορασίδων Β.
 • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο Μixed κατέλαβε την 11η θέση αποτελούμενη από τους Χατζηπαναγιώτου Βαγγέλη, Τικοζίδου Χρύσα, Τερνεκτσή Θανάση και Περσίδου Μαρία-Ευαγγελία.
 • Ο Παρωτίδης Κωνσταντίνος κατέλαβε την 13η θέση στα 1500μ. ελεύθερο και την 14η θέση στα 800μ. ελεύθερο Παμπαίδων Α.
 • Ο Τοκμακίδης Ανέστης κατέλαβε την 14η θέση στα 50μ. ελεύθερο και την 16η θέση στα 50μ. πεταλούδα Παμπαίδων Β.
 • Η Αλαγκιοζίδου Ραφαηλία κατέλαβε την 15η θέση στα 50μ. ελεύθερο Παγκορασίδων Α.
 • Η Κωνσταντινίδου Ξένια κατέλαβε την 15η θέση στα 200μ. πρόσθιο Παγκορασίδων Β.
 • Ο Κομπόλιας Σωτήρης κατέλαβε την 15η θέση στα 200μ. πεταλούδα Παμπαίδων Α.
 • κοδ

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων- Νεανίδων που διεξήχθη από τις 17 έως 19 Ιουλίου, ο σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε από τους παρακάτω αθλητές και αθλήτριες: Δερβεντλή Κυριακή, Θεολογούδη Αναστασία, Κωνσταντινίδου Ιωάννα, Μαυροματίδου Έλσα, Παυλίδου Μαρία-Δέσποινα, Μιχαηλίδη Βασίλη, Μπόχουα Αλέξανδρο, Ταοπχαναλή Μιχαήλ, Ετόγλου Χαράλαμπο, Καζάκη Λεόντιο, Μαδεμλή Κωνσταντίνο, Μενζιλτζίδη Γιώργο, Μπανιώτη Γιώργο, Νίκογλου Νικόλαο, Τάσκο Δημήτρη και Χριστοφορίδη Μιχαήλ ενώ τις βαθμολογούμενες θέσεις κατέλαβαν:

 • Ο Μιχαηλίδης Βασίλης κατέλαβε την 1η θέση στα 50μ. ελεύθερο Παίδων και την 5η θέση στα 50 και 100 μ. πεταλούδα Παίδων.
 • Η Μαυροματίδου Έλσα κατέλαβε την 1η θέση στα 50μ. πρόσθιο και την 9η θέση στα 100μ. πρόσθιο Κορασίδων.
 • Ο Τοπχαναλής Μιχαήλ κατέλαβε την 2η θέση στα 100μ. πεταλούδα, την 4η θέση στα 50 και την 10η θέση στα 200μ. πρόσθιο Παίδων.
 • Ο Μπανιώτης Γεώργιος κατέλαβε τη 2η θέση στα 200μ. Μ.Α, την 4η θέση στα 200μ. πεταλούδα και την 6η θέση στα 400μ. Μ.Α Παίδων.
 • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 Μ.Ο Mixed Παίδων-Κορασίδων αποτελούμενη από τους Τοπχαναλή Μιχαήλ, Μαυροματίδου Έλσα, Μιχαηλίδη Βασίλη και Παυλίδου Μαρία-Δέσποινα κατέλαβε την 2η θέση.
 • Η σκυταλοδρομία 4Χ200μ. ελεύθερο Παίδων αποτελούμενη από τους Τοπχαναλή Μιχαήλ, Νίκογλου Νικόλαο, Μπανιώτη Γεώργιο και Χριστοφορίδη Μιχαήλ κατέλαβε την 2η θέση.
 • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 Μ.Ο Παίδων αποτελούμενη από τους Μιχαηλίδη Βασίλη, Τάσκο Δημήτρη, Τοπχαναλή Μιχαήλ και Μπανιώτη Γιώργο κατέλαβε την 2η θέση.
 • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο Παίδων αποτελούμενη από τους Τοπχαναλή Μιχαήλ, Μιχαηλίδη Βασίλη, Μπανιώτη Γιώργο και Νίκογλου Νικόλαο κατέκτησε την 3η θέση.
 • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο Mixed Παίδων- Κορασίδων αποτελούμενη από τους Τοπχαναλή Μιχαήλ, Κωνσταντινίδου Ιωάννα, Μιχαηλίδη Βασίλη και Παυλίδου Μαρία Δέσποινα κατέλαβε την 6η θέση.
 • Η Παυλίδου Μαρία-Δέσποινα κατέλαβε την 7η θέση στα 200 και 400μ. ελεύθερο και την 9η θέση στα 100μ. πεταλούδα Κορασίδων.
 • Ο Νίκογλου Νικόλαος κατέλαβε την 7η θέση στα 800μ. ελεύθερο, την 13η στα 400μ. ελεύθερο και την 14η θέση στα 200μ. ελεύθερο Παίδων.
 • Η Δερβεντλή Κυριακή κατέλαβε την 7η θέση στα 200μ. Μ.Α και την 15η θέση στα 200μ. ύπτιο Νεανίδων
 • Η Κωνσταντινίδου Ιωάννα κατέλαβε την 8η θέση στα 200μ. ελεύθερο, την 11η στα 400μ. ελεύθερο και την 12η στα 1500μ. ελεύθερο.
 • Ο Χριστοφορίδης Μιχαήλ κατέλαβε την 8η θέση στα 200μ. ύπτιο και την 11η θέση στα 400μ. Μ.Α Παίδων.
 • Ο Ετόγλου Χαράλαμπος κατέλαβε την 10η θέση στα 1500μ. ελεύθερο Παίδων.
 • Ο Τάσκος Δημήτριος κατέλαβε την 13η θέση στα 200μ. Μ.Α Παίδων.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες του ΚΟΔ, καθώς και στους προπονητές κ. Αβραμίδη Σταύρο και κ. Σανοζίδη Σπύρο για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη χρονιά, ενώ οι άνθρωποι της ομάδας ευχαριστούν και όσους στηρίζουν την προσπάθεια του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας, όπως επίσης και τους γονείς που συμπαραστέκονται στα παιδιά τους στον αγώνα που κάνουν για την εκπλήρωση των ονείρων τους.

Τέλος να τονίσουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, δεν παρατηρήθηκε κανένα κρούσμα κορωνοϊού είτε σε αθλητή είτε σε προπονητή ή στέλεχος της ομάδας, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι τήρησαν όσο καλύτερα μπορούσαν τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας είναι ο μοναδικός ενεργός πλέον σύλλογος, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, διατηρεί και ενδυναμώνει συνεχώς εδώ και 41 χρόνια την κολυμβητική κουλτούρα στην πόλη μας και θα συνεχίσει να το κάνει με ακόμα πιο μεγάλη αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά».