Home > Πρώτο Θέμα > Εξώδικη δήλωση – προειδοποίηση προς ΔΕΔΑ και ΑΚΤΩΡ για τα έργα παρέδωσε ο δήμαρχος Δράμας Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της ΔΕΔΑ, στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Εξώδικη δήλωση – προειδοποίηση προς ΔΕΔΑ και ΑΚΤΩΡ για τα έργα παρέδωσε ο δήμαρχος Δράμας Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της ΔΕΔΑ, στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Συνάντηση δημάρχου Δράμας για τα έργα φυσικού αερίου στην πόλη

Εξώδικη δήλωση – προειδοποίηση

προς ΔΕΔΑ και ΑΚΤΩΡ για τα έργα

παρέδωσε ο δήμαρχος Δράμας

Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της ΔΕΔΑ, στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΕΡΓΟ της εγκατάστασης του δικτύου φυσικού αερίου απασχολεί έντονα τη Δράμα και τους Δραμινούς, εδώ και πολλούς μήνες. Όπως είναι γνωστό, πλέον, το πρόβλημα με το κλείσιμο των καναλιών που ανοίγονται προκειμένου να περάσει το δίκτυο, είναι πολύ σοβαρό, καθώς καθυστερεί σημαντικά.

Όπως ήδη έχουμε δημοσιεύσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα κανάλια αυτά αργούν να κλείσουν και σε πολλές περιπτώσεις κλείνουν πολύ αργά, αφήνοντας όμως μεγάλες πληγές στο οδόστρωμα. Ελάχιστα απ’ αυτά ασφαλτοστρώνονται, άλλα απ’ αυτά τσιμεντάρονται όπως – όπως και άλλα από αυτά μένουν να σκορπίζουν παντού στο δρόμο χαλίκια. Το σύνολο παραπόνων απ’ όλα αυτά, ακούει στο τέλος ο Δήμος και η δημοτική αρχή, ασχέτως αν δεν έχει καμία ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση.

Από τις λίγες σωστές αποκαταστάσεις που έγιναν, είναι το τμήμα του έργου της οδού Γ. Παπανδρέου που έκλεισε το περασμένο Σάββατο, ενώ σε άλλα σημεία υπάρχουν σοβαρά ζητήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Δράμας αποφάσισε να κινηθεί πλέον διαφορετικά και να καλέσει σε συνάντηση στελέχη της ΔΕΔΑ και της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΕ σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μ. Δευτέρα (χθες) στο γραφείο του.

Κατά τη σύσκεψη αυτή, ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος εξέφρασε την έντονη αγανάκτησή του για τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα έργα της ΔΕΔΑ για την εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου και παρέδωσε  Εξώδικη δήλωση – προειδοποίηση προς την ΔΕΔΑ ΑΕ , τον ΑΚΤΩΡ ΑΕ  την οποία κοινοποιεί  στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη και στην ΚΕΔΕ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί άλλο αυτήν την  κατάσταση και σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν άμεσα σε αποκαταστάσεις θα προσφύγει  και πάλι στην  Δικαιοσύνη.

Το εξώδικο

Το εξώδικο έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ίδιος ο δήμαρχος, και απευθύνεται αρχικά προς τη ΔΕΔΑ Α.Ε. που εδρεύει στην Αθήνα και κατά δεύτερον στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΕ που εδρεύει στην Αττική. Το ίδιο εξώδικο κοινοποιείται επίσης προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη καθώς και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου.

Στο εξώδικο αυτό, επισημαίνονται μεταξύ άλλων: «Στα πλαίσια λοιπόν αυτά σας επισημαίνω ξανά ότι συνεχίζεται η τρομακτική καθυστέρηση στην αποκατάσταση των φθορών που έχετε προκαλέσει στα οδοστρώματα από την έναρξη του έργου από το Νοέμβριο του 2021, χωρίς μάλιστα αυτές να έχουν αποκατασταθεί πλήρως ως σήμερα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις σας, σε όλες τις συναντήσεις εργασίας μας, για επίσπευση των εργασιών αυτών και τον καλύτερο συντονισμό όλων αυτών των θεμάτων με τον ανάδοχο του έργου σας, τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται».

Αναφέρονται επίσης στο εξώδικο και  συγκεκριμένα σημεία: «Συγκεκριμένα, οφείλω να σας επισημάνω ξανά ότι ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή του Μητροπολιτικού Μεγάρου Δράμας, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, στην περιοχή του Γηπέδου της Δόξας Δράμας, στην περιοχή της Νέας Κρώμνης, στην περιοχή του Προαστίου Δράμας, στην περιοχή των συνοικισμών Στενημάχου και Αμπελοκήπων, στην κεντρική οδό Θ. Αθανασιάδη και σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης, χρήσουν άμεσα των αποκαταστάσεων των τομών οδοστρώματος με ασφαλτικό και τον καθαρισμό από υπολείμματα αδρανών υλικών (χαλίκια) επί του υπολοίπου οδοστρώματος, όπως επίσης τον εκ νέου καθαρισμό των φρεατίων, των ομβρίων υδάτων».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος ζητάει από τους υπεύθυνους να προβούν άμεσα στις αποκαταστάσεις αυτές και στις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού:

«Για μια ακόμη φορά σας τονίζω και ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και των εορτών του Πάσχα, για τη συνέχιση των εργασιών σας, προς προάσπιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, της ασφαλούς κίνησης οχημάτων και πεζών και προς διασφάλιση της δημοτικής περιουσίας, ο Δήμος Δράμας απαιτεί:

– Άμεση και πλήρη αποκατάσταση των φθορών με την επαναφορά των οδοστρωμάτων στην προτέρα τους κατάσταση.

– Όπου δεν είναι δυνατή η  πλήρης αποκατάσταση, την επανακατασκευή του οδοστρώματος.

– Την άμεση και πλήρη αποκατάσταση φθορών επί πεζοδρομίων.

– Προβλεπόμενη κυκλοφοριακή σήμανση.

– Απαρέγκλιτη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.

– Την παροχή ενημέρωσης προς το Δήμο Δράμας περί των χρονοδιαγραμμάτων που αφορούν στο κλείσιμο και το άνοιγμα των οδών.

– Τον καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων από τα υπολείμματα των εργασιών σας.

– Την ορθολογική και νόμιμη διαχείριση των  υπολειμμάτων των εργασιών σας.

Παρακαλώ επίσης όπως μεριμνήσετε για την επαρκή ενημέρωση εκ μέρους σας προς τους πολίτες με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, καθώς ο Δήμος Δράμας δεν μπορεί να καθίσταται γραφείο Τύπου και κέντρο υποδοχής παραπόνων.

Προσέτι, υπενθυμίζω ότι οι δρόμοι αποτελούν δημοτική περιουσία και  η πλημμελής αποκατάστασή τους – ακόμη και σε τμήματα τα οποία έχουν ασφαλτοστρωθεί – έχει προξενήσει ζημία στο Δήμο Δράμας».

Επισημαίνεται τέλος στο εξώδικο: «Κατόπιν όλων αυτών και με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μας. σας δηλώνει ότι δεν θα ανεχτούμε εις έτι την παραπάνω περιγραφείσα κατάσταση. Σας προειδοποιούμε δε ότι σε περίπτωση που δεν λάβετε άμεσα μέσα συμμόρφωσης θα προσφύγουμε άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας».