Home > Πρώτο Θέμα > Φ. Μαλκίδης: «Ο Ελληνικός λαός δεν υπέγραψε τίποτα, ο αγώνας για την Μακεδονία συνεχίζεται!

Φ. Μαλκίδης: «Ο Ελληνικός λαός δεν υπέγραψε τίποτα, ο αγώνας για την Μακεδονία συνεχίζεται!

Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Ελευθερίας

Φ. Μαλκίδης: «Ο Ελληνικός λαός

δεν υπέγραψε τίποτα, ο αγώνας

για την Μακεδονία συνεχίζεται!

► Μαύρα περιβραχιόνια για τους νεκρούς από τις πυρκαγιές της Αττικής

► Πορεία μέχρι το άγαλμα της «Νίκης της Δράμας»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ συλλαλητήριο, με πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 30  Ιουλίου στην πόλη της Δράμας. Η Ομάδα Ενεργών Πολιτών Ν. Δράμας για τη Μακεδονία, διοργάνωσε ένα ακόμα συλλαλητήριο, με καλεσμένο τον Δρ. Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών κ. Θεοφάνη Μαλκίδη.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 8 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας, όπου συγκεντρώθηκε κόσμος από τη Δράμα και όχι μόνο, αλλά ήρθαν και άτομα ακόμα και από τη Θεσσαλονίκη. Στα χαρακτηριστικά της συγκέντρωσης, πέρα από το ζήτημα της ελληνικότητας της Μακεδονίας, έγινε αναφορά και στο ζήτημα της εθνικής τραγωδίας που έπληξε την Αττική, με το χαμό δεκάδων αθώων συνανθρώπων μας από τη μανία της πύρινης λαίλαπας.

Για το λόγο αυτό, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια  ως ένδειξη εθνικού πένθους.

Αφού υπήρξαν χαιρετισμοί από μέλη της Ομάδας Ενεργών Πολιτών και άλλων, ο Φάνης Μαλκίδης προέβη στην ομιλία του και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο άγαλμα της «Νίκης της Δράμας» στην ανάπλαση.

38052298_2070235243046826_8350870763774935040_n

Αποσπάσματα από την ομιλία του Φάνη Μαλκίδη

Ο κ. Μαλκίδης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι, «οφείλουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να αντισταθούν», επειδή «το ζήτημα της Μακεδονίας, αλλά και για άλλα θέματα, όπως η Κύπρος, το Αιγαίο, η Θράκη, η οικονομία, η εθνική μας κυριαρχία, η οικογένεια, η παιδεία, γίνεται εδώ και χρόνια μία προπαγάνδα ότι είναι για το καλό μας (!) η άνευ όρων παράδοση».

Μίλησε για «ομάδες συμφερόντων που παριστάνουν τα κόμματα, εντός και εκτός Βουλής», που προσπαθούν να μας πείσουν «ότι είναι για το καλό μας να παραδοθεί η Μακεδονία».

«Μας είπαν ότι 140 χώρες την αναγνωρίζουν ως «Μακεδονία», άρα πρέπει κι εμείς αφού έτσι θα συνεχίσουν να την ονομάζουν. Μας ανέφεραν ότι το πΓΔΜ περιλαμβάνει ήδη τον όρο Μακεδονία, άρα τους έχουμε αναγνωρίσει ήδη. Μας επισημαίνουν ότι αν αλλάξουν Σύνταγμα, παύει ο αλυτρωτισμός. Τονίζουν ότι το Βόρεια Μακεδονία, είναι «σύνθετα ονόματα με γεωγραφικό προσδιορισμό».

38009462_435754800262873_2885349773798277120_n

Τι δίνει η Ελλάδα

Ο κ. Μαλκίδης έκανε αναφορά και στη Συμφωνία των Σκοπίων που υπέγραψε, για το τι δίνει στα Σκόπια: «Συνοπτικά η Ελλάδα δια της συμφωνίας, την οποία υπέγραψε ως Πρώτο Μέρος και όχι ως Ελληνική Δημοκρατία, δίνει  τα εξής:

Όνομα κράτους, μέρος: Βόρεια Μακεδονία – εθνότητα, το όλον: μακεδονική – γλώσσα, το όλον: μακεδονική – είσοδο στο ΝΑΤΟ, πλήρης από την πρώτη ημέρα – είσοδο στην ΕΕ, έναρξη αίτησης, – εμπορικά σήματα (σε επιτροπή ειδικών – μακεδονικός χαλβάς, ταχίνι, οίνος και άλλα έρμαιο στις διαθέσεις των Σκοπιανών), – πρόσβαση στη θάλασσα, – λιμάνια κι αεροδρόμια για διευκολύνσεις, – διεθνή σήματα MK και MKD (δηλαδή το όλον: Μακεδονία – εξαίρεση οι πινακίδες αυτοκινήτων που γίνονται NM ή NMK, στάχτη στα μάτια για να μην παρεξηγούμαστε από τους τουρίστες στη Βόρεια Ελλάδα), – αλλαγή σχολικών βιβλίων (ναι! σοβαρά το γράφουν), – απαγόρευση να μας ενοχλεί η “ερμηνεία” του όρου Μακεδονία, της κληρονομιάς της ακόμα και για τα αρχαία χρόνια (άρθρο 7, παρ 5) – απαγόρευση να μας ενοχλούν “αρχαιολογικά τεχνουργήματα” σε χρήση (πχ, δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το Αστέρι της Βεργίνας, αλλά μπορούν να το χρησιμοποιούν με μικρές διαφορές όπως τώρα), – απαγόρευση να ζητάμε να αφαιρέσουν αγάλματα ή μνημεία που αναπαριστούν αρχαίους Μακεδόνες, (αν βάζουν μια ταμπελίτσα στην άκρη με ένα συγκεχυμένο μήνυμα), – απαγόρευση οι Έλληνες κάτοικοι της Μακεδονίας να ονομάζονται Μακεδόνες (είπαμε, Μακεδόνες είναι αυτοί – ο πρωθυπουργός μας στο διάγγελμά του μας αποκάλεσε “Ελληνο-μακεδόνες”), – αποθάρρυνση να χρησιμοποιούμε τον όρο “Μακεδονία” για το σήμερα (στην συμφωνία, απέφυγαν να γράψουν τον όρο αυτόν και χρησιμοποιούν τον όρο “Βόρεια περιοχή της Ελλάδας”, όρος ασαφής και παραπλανητικός διότι και η Θράκη και η Ήπειρος στην Βόρεια περιοχή της Ελλάδας βρίσκονται)».

Δυσμενή για την Ελλάδα η συμφωνία

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μαλκίδης εξήγησε ότι, «η χώρα μας ανάλωσε τα ισχυρά διπλωματικά της όπλα για να εξασφαλίσει μία σύνθετη ονομασία, προκειμένου να διακρίνεται η ελληνική Μακεδονία από το γειτονικό κράτος και να καταστεί σαφές ότι το τελευταίο δεν εκπροσωπεί το ιστορικό και γεωγραφικό μέγεθος της Μακεδονίας ως συνόλου. Σε αντάλλαγμα, αποδέχθηκε την παραχώρηση του ονόματός της στους γείτονες. Η Συμφωνία καθίσταται ετεροβαρής και δυσμενής για την ελληνική πλευρά με την αναγνώριση μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσης για την γειτονική χώρα. Η εθνική ιδεολογία των γειτόνων, ο «Μακεδονισμός», στηρίζεται και ενισχύεται μέσω της αναγνώρισης αυτής, πράγμα το οποίο εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία εφαρμογής της Συμφωνίας θα είναι μακρόχρονη και πολυεπίπεδη. Αυτό προϋποθέτει από μέρους της Ελλάδος συνεχή εγρήγορση καθώς και την ανάπτυξη αυστηρών και ευέλικτων μηχανισμών ελέγχου.

Ο Ελληνικός λαός δεν υπέγραψε τίποτα, ο αγώνας για την Μακεδονία συνεχίζεται!»