Home > Αθλητικά > Η «Γαία» Δράμας μεγαλώνει και μαζί της και οι στόχοι του Συλλόγου Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Θ. Κάππας μιλάει στον «Π.Τ.»

Η «Γαία» Δράμας μεγαλώνει και μαζί της και οι στόχοι του Συλλόγου Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Θ. Κάππας μιλάει στον «Π.Τ.»

Σύλλογος Βόλεϊ Δράμας «Γαία»

Η «Γαία» Δράμας μεγαλώνει και

μαζί της και οι στόχοι του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Θ. Κάππας μιλάει στον «Π.Τ.»

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Ο Σύλλογος Βόλεϊ «Γαία» Δράμας γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του «Ερμή». Μία ομάδα ανθρώπων με μπροστάρη τον Θανάση Κάππα (πρόεδρο του Συλλόγου), ανέλαβαν να δημιουργήσουν και να «τρέξουν» τον Σύλλογο, με κίνητρο την αγάπη των παιδιών τους για το βόλεϊ. Το οικογενειακό κλίμα που κατάφεραν να επικρατήσει στους κόλπους του συλλόγου αποτελεί ίσως και το μυστικό για τις επιτυχίες που έχουν σημειώσει οι ομάδες του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια. Όλοι μαζί, ενωμένοι, αγωνίζονται για την προώθηση του αθλήματος και τη σωστή άθληση των παιδιών μέσα από το βόλεϊ.

Ο Θανάσης Κάππας κατάφερε να φέρει πέρυσι στην Δράμα τη διοργάνωση του Final Four της κατηγορίας Α2 Βόλεϊ, όπου ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο. Ο Άρης Θεσσαλονίκης, ένας από τους κορυφαίους συλλόγους της Βορείου Ελλάδας έρχεται, για 2η φορά στη Δράμα, για να πραγματοποιήσει φιλικά παιχνίδια με τις ομάδες του «Γαία».

Στις εκλογές της Ένωσης Πετοσφαίρισης Ε.Σ.ΠΕ. Θράκης – Αν. Μακεδονίας, ο Θανάσης Κάππας θα υποβάλει υποψηφιότητα, προκειμένου να εκλεγεί στο Δ.Σ.

Μιλώντας κανείς μαζί του μπορεί να καταλάβει πως η αγάπη που εισπράττει από τα «παιδιά του», όπως αποκαλεί τα παιδιά του συλλόγου, αποτελεί την κινητήρια δύναμη για να προσφέρει ακόμα περισσότερα στον Σύλλογο. Και φυσικά, δεν παραλείπει να επισημαίνει σε κάθε του κουβέντα, ότι μέσα από την ομάδα έχει λάβει ένα ανεκτίμητο δώρο· σπουδαίους και αληθινούς φίλους.   Αποφάσισε να συμμετέχει στις επικείμενες εκλογές της Ένωσης Πετοσφαίρισης Θράκης – Ανατολικής Μακεδονίας, προκειμένου να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο άθλημα και μέσα από το περιφερειακό όργανο.

Ο ίδιος μίλησε στον «Π.Τ.» για τη νέα αγωνιστική χρονιά του συλλόγου και τους στόχους της ομάδας.

Νέα χρονιά, νέα όνειρα, νέες φιλοδοξίες…

Η αλήθεια είναι ότι με τη νέα χρονιά πάμε για κάτι καλύτερο από την περσινή. Η περσινή ήταν μια χρονιά, που ούτε κι εμείς πιστεύαμε ότι θα καταφέρουμε τόσα πολλά με τις επιτυχίες των Παγκορασίδων που ήρθαν  πρώτες στην Αν. Μακεδονία και Θράκη και οι Κορασίδες που ήρθαν κι αυτές πρώτες και πήραν μέρος και στα δύο πανελλήνια πρωταθλήματα, κατακτώντας την 6η θέση οι Παγκορασίδες και την 11η οι Κορασίδες.

Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση και φέτος θα κοιτάξουμε να πάμε, αν όχι καλά, τουλάχιστον καλύτερα, στα αναπτυξιακά μας τμήματα.

Στόχος μας είναι οι Νεανίδες και Κορασίδες να προκριθούν, καθώς πιστεύω πως έχουμε καλύτερη ομάδα σ’ αυτά τα δύο τμήματα.

KAPPAW

Δύο χρόνια διοίκηση  και πηγαίνετε στον τρίτο. Θέλουμε ένα φλας-μπακ και το τι θα αλλάξει για τη χρονιά.

Ξεκινήσαμε σαν μια παρέα, ήμαστε όλοι γονείς αθλητριών. Μαζευτήκαμε και κάναμε αυτόν τον Σύλλογο για να απεμπλακούμε από τον παλιό Σύλλογο που είχαμε διοικητικά και οικονομικά προβλήματα και ξεκινήσαμε έτσι, όλοι μαζί και δημιουργήσαμε την ΓΑΙΑ.

Δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες. Σήμερα είμαστε εμείς και τα παιδιά μας, αύριο θα φύγουν τα παιδιά μας και θα έρθουν κάποιοι άλλοι γονείς.

Νομίζω ότι από την πρώτη χρονιά ακόμα φάνηκε ότι υπάρχει μια σοβαρότητα, τόσο διοικητικά, όσο και αγωνιστικά. Βέβαια στην αρχή είχαμε τα γνωστά προβλήματα όταν κάποιος Σύλλογος δημιουργείται. Δεν τον πιστεύουν οι υπόλοιποι, προβλήματα συνεννόησης με τους Δήμους, τους φορείς, κι αυτοί με το δίκιο τους βέβαια, αλλά αυτά τα λύσαμε, έχοντας από την πρώτη χρόνια με 60 παιδιά, τη δεύτερη 90 παιδιά και τώρα πάνω από 120 παιδιά. Αυτά τα βλέπει όλη η κοινωνία της Δράμας και οι φορείς που συνεργαζόμαστε, όπως ο Δήμος, η Ομοσπονδία μας και οι γονείς των παιδιών του Συλλόγου.

Κάνατε έναν Σύλλογο, που όταν τον πήρατε χρωστούσε, δεν είχε χώρους για προπόνηση, φέρατε τελικούς στη Δράμα και φέρατε και μεγάλες ομάδες όπως ο ΑΡΗΣ.

Ο ΑΡΗΣ θα έρθει και το Σάββατο στη Δράμα, είναι πρωταθλητής στο Πανελλήνιο και θα δώσουμε φιλικά παιχνίδια το Σάββατο για πέντε ώρες. Φέτος οι προπονήσεις μας γίνονται όπως και πέρυσι στο «Κραχτίδη».

Αυτό το μήνα κάνουμε φιλικά κάθε Σαββατοκύριακο με ομάδες Α2 της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας, όπως ο ΑΡΗΣ, ο Αίαντας Ευόσμου και άλλοι. Έχουμε μια καλή επικοινωνία μ’ αυτές τις μεγάλες ομάδες.

Τι να περιμένουμε να δούμε την τρίτη χρονιά;

Την τρίτη χρονιά θα περιμένετε να δείτε ένα πολύ καλό βόλεϊ από τα κορίτσια. Δεν θα πω πολλά λόγια, για να μην προϊδεάσω, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή αγωνιστική εκπροσώπηση της Περιφέρειάς μας ακόμα καλύτερη από πέρυσι.

Ποια είναι η φιλοσοφία της διοίκησής σας, όσον αφορά το Τμήμα της Ακαδημίας;

Στην Ακαδημία φέτος βλέπουμε ότι υπάρχει ανταπόκριση και είμαστε δραστήριοι στο θέμα της προβολής. Φέτος στην Ακαδημία πήραμε ακόμα μια προπονήτρια, η οποία ασχολείται μόνο με τα μικρά παιδιά του Δημοτικού. Υπάρχουν δύο τμήματα: Γ’ και Δ’ Δημοτικού και Ε’ και Στ’ που γυμνάζονται μαζί και οι προπονήσεις γίνονται στο Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου.

Δίνουμε βάση στην ποιότητα της προπόνησης των Ακαδημιών, γιατί πιστεύουμε ότι από εκεί θα ανεβούν στις Παγκορασίδες, οι Παγκορασίδες ηλικιακά θα ανεβούν στις Κορασίδες.

gaia

Αυτό που βγαίνει μέσα από την ομάδα, είναι το οικογενειακό κλίμα. Και αυτό φαίνεται προς τα έξω. Ποιο είναι το μυστικό;

Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Αυτοί που τρέχουν την ομάδα, οι διοικούντες, είμαστε φίλοι, είμαστε παρέα, έχουμε όλοι τα παιδιά μας που αγωνίζονται και όπως συμπεριφερόμαστε στο σπίτια με τα παιδιά μας, έτσι συμπεριφερόμαστε και σε όλα τα παιδιά του Συλλόγου. Δεν έχουμε κανένα μυστικό, κοιτάμε μόνο το συμφέρον των παιδιών, να περνάνε καλά, να μπορούν να κάνουν βεβαίως τη δουλειά τους και αγωνιστικά. Αυτό φαίνεται και στις σχέσεις των κοριτσιών μεταξύ τους που είναι πολύ καλές και αυτό είναι και το ουσιώδες, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι προπονητές μας είναι όλοι τεχνικά καταρτισμένοι.

Αξίζει σ’ αυτό το σημείο να αναφέρω ότι όλα τα κορίτσια της ΓΑΙΑ που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις έχουν περάσει σε διάφορες σχολές σε ΤΕΙ και ΑΕΙ και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται σε ομάδες στις πόλεις που θα είναι.

Γιατί κάποιος γονιός να πάει το παιδί του στο άθλημα του βόλεϊ;

Αυτό δεν μπορώ να το πώς εγώ. Δεν μπορώ να πως σ’ έναν γονιό γιατί εδώ και γιατί εκεί. Καλό θα είναι τα παιδιά να ασχοληθούν με όποιο άθλημα θέλουν. Το βόλεϊ είναι καθαρά ένα γυναικείο άθλημα που είναι προσαρμοσμένο και στη θηλυκότητα των κοριτσιών, δεν είναι βάρβαρο, δεν υπάρχουν επαφές, είναι ομαδικό γι’ αυτό και θεωρείται ως το κατ’ εξοχήν γυναικείο άθλημα.

Μια προσωπική ερώτηση. Δύο χρόνια τώρα, έχεις αναδείξει και έχεις αγαπήσει αυτόν τον Σύλλογο. Εσύ τι έχεις εισπράξει από το βόλεϊ;

Από το βόλεϊ, έχω εισπράξει νέους φίλους. Είναι μια καλή ερώτηση αυτή! Έχω κάνει πολύ καλούς φίλους και έχω εισπράξει την αγάπη των κοριτσιών. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο απ’ αυτό! Βλέπω παιδιά από άλλους Συλλόγους και τα παιδιά με χαιρετούν στο δρόμο! Τα παιδιά μας αγαπάνε πολύ και έχουμε μια πολύ καλή σχέση! Και δεν θέλω κάτι άλλο απ’ αυτό!