Home > νέα > Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας αντιμετώπισε 335 ύποπτα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας εκ των οποίων τα 7 ήταν θετικά-Ενημερωτικό σημείωμα της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Δράμας

Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας αντιμετώπισε 335 ύποπτα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας εκ των οποίων τα 7 ήταν θετικά-Ενημερωτικό σημείωμα της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Δράμας

Ενημερωτικό σημείωμα της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Δράμας

Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας αντιμετώπισε

335 ύποπτα κρούσματα από την αρχή

της πανδημίας εκ των οποίων τα 7 ήταν θετικά

 

Από την έναρξη της πανδημίας, και κατά το διάστημα 06-03-2020 έως και 09-06-2020, το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, αντιμετώπισε 335 ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 7 ήταν θετικά. Τα 4 νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο αναφοράς και αποθεραπεύτηκαν, ενώ τα 3 παρέμειναν αυτοπεριορισμένα κατ’ οίκον, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Δράμας, κας. Θεσσαλονικιάς Καρατζόγλου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κα. Καρατζόγλου, «τα αντανακλαστικά που επέδειξε το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας ήταν γρήγορα και τελικώς, από το μέχρι τώρα αποτέλεσμα, επιβραβεύεται η άμεση αντίδραση και η ακόμη αμεσότερη δράση όλου του προσωπικού του».
Παραθέτουμε παρακάτω το ενημερωτικό σημείωμα της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

«Η άμεση και άκρως αποτελεσματική αντίδραση του στελεχιακού μας δυναμικού, είχε στόχο την διασφάλιση της υγείας του προσωπικού, των νοσηλευομένων μας αλλά και την απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας όλων των Κλινικών και των λοιπών Τμημάτων μας.

Όλο το διάστημα της αντιμετώπισης, μίας από τις μεγαλύτερες απειλές της υγείας όλων, πετύχαμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες χάρη στην ειδική εκπαίδευση των στελεχών μας, τις γνώσεις που διαθέτουν, το υψηλό αίσθημα ευθύνης όλων των εργαζομένων, αλλά και τις νέες συνεργασίες που ανέπτυξαν τα Τμήματα του Νοσοκομείου μεταξύ τους.

Σε συνεργασία με την 4η Υ.Πε. Μακεδονίας & Θράκης, τον Διοικητή της αλλά και το Υπουργείο Υγείας, ενισχυθήκαμε με Μέσα Ατομικής Προστασίας αλλά και με στελεχιακό δυναμικό – Νοσηλευτικό – Ιατρικό – Λοιπό – Ειδικευόμενους κλπ,- το οποίο αξιοποιούμενο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αποτελεί όπλα στα χέρια μας, για την αντιμετώπιση του ιού.

Επίσης, Μέσα Ατομικής Προστασίας αλλά και ειδικό εξοπλισμό, παρείχαν ανώνυμοι και επώνυμοι δωρητές, οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Σε όλους τους παραπάνω απευθύνουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας.

Επιπρόσθετα ενισχύουμε τις υποδομές του νοσοκομείου και εξαντλούμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης, από κάθε δυνατή πηγή.

Η πανδημία ανέτρεψε αναπάντεχα και βίαια όλα όσα θεωρούσαμε αυτονόητα και σταθερά. Επηρέασε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και τις εργασιακές συνθήκες των υγειονομικών.

Το ειδικό υγειονομικό πρόβλημα κινητοποίησε τους ηγέτες – Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας, Πολιτική Προστασία, Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών, Διοικητές Νοσοκομείων – δηλαδή των ανθρώπων που κλήθηκαν να διαχειριστούν την πανδημία, και καθομολογούμενα, αρίστευσαν διεθνώς.

Τα αντανακλαστικά που επέδειξε το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας ήταν γρήγορα και τελικώς, από το μέχρι τώρα αποτέλεσμα, επιβραβεύεται η άμεση αντίδραση και η ακόμη αμεσότερη δράση όλου του προσωπικού του.

Εγκαταλείποντας την καραντίνα, έρχονται στην επιφάνεια και δύσκολα. Η ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πανδημίας θα είναι βλαπτική για τη χώρα μας. Θα κινδυνεύσει όχι μόνο η υγεία μας αλλά και η τραυματισμένη οικονομία μας.

Για να σταθούμε όρθιοι και δυνατοί πρέπει να επιδείξουμε κοινωνική υπευθυνότητα. Να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής, φυσικής επιβεβλημένης απόστασης, προφύλαξης και προστασίας.

Υπήρξαν δύσκολες στιγμές, στιγμές μεγάλης έντασης, στιγμές που ανθρώπινες αδυναμίες όπως ο φόβος και η αγωνία ή η ανησυχία για την προσωπική υγεία δημιούργησαν ανασφάλειες. Όλα τα ξεπεράσαμε γρήγορα και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

Ξεκίνησε ήδη η επαναλειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και των χειρουργείων που είχαν αναβληθεί. Από την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 που ξεκίνησε σταδιακά η επαναλειτουργία των προγραμματισμένων Χειρουργείων διενεργήθηκαν 84 εργαστηριακές εξετάσεις για COVID-19, σε επίπεδο προεγχειρητικού ελέγχου.

Σε λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε την Μ.Ε.Θ. και να ξεκινήσουμε να οργανώνουμε την ΜΑΦ του Νοσοκομείου ΚΑΙ μέσω δωρεών, για τις οποίες αισθανόμαστε ευγνώμονες, και επιφυλασσόμαστε να αποδώσουμε τα εύσημα.

Η εμπειρία που αποκτήθηκε από την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας, είναι πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μας για το ενδεχόμενο νέο κύμα της επιδημίας, όποτε και αν αυτό εμφανιστεί. Συγχρόνως, η αναβάθμιση της αυτονομίας του Γ.Ν. Δράμας συνεχίζει να αποτελεί μέλημα δικό μας και των υποστηρικτών μας.

Η υπευθυνότητα που επέδειξε η κοινότητα, οι πολίτες του τόπου μας, της Ελλάδας, είναι παρακαταθήκη για το μέλλον.

Μετά την αρχική νίκη στον έλεγχο της πανδημίας, έχουμε να κερδίσουμε τον πόλεμο απέναντι στη νόσο».