Home > νέα > Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας στηρίζουν τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής- Το Γ.Ν. Δράμας υποδέχθηκε νέους εθελοντές ιατρούς

Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας στηρίζουν τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής- Το Γ.Ν. Δράμας υποδέχθηκε νέους εθελοντές ιατρούς

Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας στηρίζουν

τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το Γ.Ν. Δράμας υποδέχθηκε νέους εθελοντές ιατρούς

 

ΜΠΡΟΣΤΑ σε ένα νέο «κύμα εθελοντισμού», βρίσκεται το Νοσοκομείο Δράμας, καθώς μια νέα ομάδα ιατρών από τα Νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται στη Δράμα, προκειμένου να συνδράμει στο δύσκολο έργο που έχει να αντιμετωπίσει με τον κορωνοϊό.

Το γεγονός κοινοποιεί η διοικήτρια  του Νοσοκομείου Δράμας κα. Καρατζόγλου, η οποία κάνοντας λόγο για το ότι η πόλη μας το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, τονίζει ιδιαίτερα: «Στις δύσκολες αυτές από πλευράς δημόσιας υγείας συγκυρίες και με δεδομένες τις εγγενείς δυσκολίες που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί άμεσα στις έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες που με τόσο ραγδαίο και βίαιο τρόπο εμφανίστηκαν και προκάλεσαν κλυδωνισμό σε όλη την κοινωνία, η ατομική πρωτοβουλία συνιστά ανεκτίμητο παράγοντα.

Τη στιγμή που η χώρα στο σύνολό της δίνει μια διαρκή μάχη και ο καθένας από τη θέση του θέτει σε προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον μέσα από πράξεις που ενισχύουν τη συλλογικότητα, εκδηλώνεται πρωτοβουλία από ιατρικό προσωπικό για ουσιαστική αρωγή στους ασθενείς και στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του Νοσοκομείου μας».

Η κα. Καρατζόγλου στην ανακοίνωσή της, τονίζει ότι με την καθοριστική συνεργασία του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κου Κωτσιόπουλου Ιωάννη, της Διευθύντριας του γραφείου του κας Θωμαής Σταφυλά και των Διοικητών της 4ης και 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.κ. Τσαλικάκη Δημήτριου και Παναγιώτη Στάθη υποδεχθήκαμε με μεγάλη ανακούφιση τις τελευταίες μέρες τους νέους εθελοντές ιατρούς των Νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της πολιτείας να στηρίξουν έμπρακτα τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για αναχαίτιση του COVID-19 και να μας συνδράμουν την πιο κρίσιμη στιγμή για την αντοχή του προσωπικού του νοσοκομείου μας.

Τιμή και ευχαριστίες απευθύνονται επίσης και προς τους: Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας 1η ΥΠΕ

Κούκου Ευαγγελία Επιμελήτρια Α’ (Εσωτερική Παθολογία με εμπειρία στη Μ.Ε.Θ.)

Σακκαλή Αναστάσιο Επιμελητή Β’ (Πνευμονολογία – Φυματιολογία)

Ιπποκράτειο Αθηνών 1η ΥΠΕ

Μπενίδη Ευάγγελο Επιμελητή Β’ Παθολόγο Εξειδικευμένο στη Μ.Ε.Θ.

Καραμανώλη Νικόλαο – Νεκτάριο Ειδικευόμενο Παθολογίας

Ευχαριστίες απευθύνονται επίσης «προς όλους όσοι, με τον τρόπο τους ή τις αποφάσεις τους ο καθένας, συνέβαλαν ώστε η παρουσία στο νοσοκομείο μας αυτών των εθελοντών και των λοιπών μετακινημένων από τις μονάδες υγείας τους, να είναι πια γεγονός, προς διευκόλυνση του δικού μας έργου, ώστε να ανταποκριθούμε στο μέγιστο δυνατό στα καθήκοντά μας».

Επίσης, όπως σημειώνει η κα. Καρατζόγλου, «με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχθήκαμε και την ειδική επιτελική ομάδα συντονισμού «Αναδοχή» της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον κ. Λαδόπουλο Θρασύβουλο, Διοικητή του Νοσοκομείου «Παμμακαριστός», την κα Φαίη Θειακού Αναπληρώτρια Διοικήτρια του «Π.Ν.Α. Σπηλιοπούλειο» και τον κ. Μιχαήλ Χρήστο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό του ΓΝΘΑ «Η Σωτηρία», με την οποία ανταλλάξαμε χρήσιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ολοκληρώσαμε κύκλο συνεργασίας για το ίδιο θέμα και εξήγαμε σχετικά χρήσιμα συμπεράσματα στο πλαίσιο συνεργασίας υψηλού επαγγελματικού επιπέδου».

Καταλήγοντας η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κα. Καρατζόγλου, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε μόνοι στην προσπάθεια αυτή, έχουμε συμπαραστάτες! Αλληλέγγυοι και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε! Συνεχίζουμε! Καλά Χριστούγεννα σε όλους και μια ευχή: Υγεία!»