Home > Πρώτο Θέμα >  Για πρώτη φορά στη Δράμα και στο Παρανέστι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας-Οι κορυφαίοι ποδηλάτες στο Παρανέστι 24 – 26 Ιουνίου

 Για πρώτη φορά στη Δράμα και στο Παρανέστι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας-Οι κορυφαίοι ποδηλάτες στο Παρανέστι 24 – 26 Ιουνίου

Οι κορυφαίοι ποδηλάτες στο Παρανέστι 24 – 26 Ιουνίου

 Για πρώτη φορά στη Δράμα και

στο Παρανέστι το Πανελλήνιο

Πρωτάθλημα Ποδηλασίας

 ► Δηλώσεις των αρμοδίων για τον Πανελλήνιο Ποδηλατικό Πρωτάθλημα στο Παρανέστι Δράμας

► Μια διοργάνωση που θα αναδείξει τις ομορφιές του τόπου, τον αθλητισμό τουρισμό στη Δράμα, ενώ θέτει τις βάσεις για επόμενες διοργανώσεις στην περιοχή

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΟΠΩΣ είναι γνωστό και όπως ήδη έχει δημοσιεύσει το «Πρωινός Τύπος», από την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Ιουνίου, διεξάγεται στη Δράμα και συγκεκριμένα στο Δήμο Παρανεστίου, το Πανελλήνιο Ποδηλατικό Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών.

Στους αγώνες, θα συμμετέχουν οι καλύτεροι Έλληνες και Ελληνίδες αθλητές και αθλήτριες, οι οποίες μετά από το Παρανέστι, θα αναχωρήσουν για τους Μεσογειακούς Ποδηλατικούς Αγώνες στην Αλγερία.

Ένα τέτοιο πρωτάθλημα, διεξάγεται για πρώτη φορά στη Δράμα και στο Παρανέστι και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την τουριστική ανάδειξη του τόπου, ενώ τίθεται για πρώτη φορά και η βάση για νέες παρόμοιες διοργανώσεις τις επόμενες χρονιές.

Αναφορικά με τον αγώνα, δηλώσεις στον «Π.Τ.» έκαναν από το Παρανέστι, οι διοργανωτές του αγώνα: ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου, ο Ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Τσοπούρογλου, ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας κ. Φλώρος, ο Τεχνικός Διευθυντής των Αγώνων κ. Κηπουρός, ο Διευθυντής Συγκροτήματος Νέστου της ΔΕΗ κ. Φώτου και ο Διοικητής της Τροχαίας Δράμας κ. Σκάρλιος.

Δήλωση Παπαεμμανουήλ

Στις δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαεμμανουήλ, σημείωσε ότι «αποτελεί ύψιστη τιμή η απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας γιατί δίνει στον τόπο μας την προοπτική να δείξει τις ομορφιές του. Ο Δήμος Παρανεστίου είναι ένας Δήμος που έχει να δείξει φυσικές ομορφιές απείρου φυσικού κάλλους και μέσα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δίνεται η δυνατότητα σε πολύ κόσμο να μας τιμήσει με την παρουσία του να δει και να ανακαλύψει τις ομορφιές του Παρανεστίου».

Όπως τόνισε επίσης, «από τον περασμένο Οκτώβριο που για πρώτη φορά μας κατατέθηκε από τον κ. Κηπουρό και την κα. Ποιμενίδου η πρόταση για να αναλάβουμε τη διοργάνωση του αγώνα, μπήκαμε μπροστά παρ’ όλο που δεν υπήρχε στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης του 2022 της ΠΑΜΘ, μαζί με τις υπηρεσίες μας, να βρούμε όλες εκείνες τις λύσεις που κατά καιρούς παρουσιάστηκαν».

Ο κ. Παπαεμμανουήλ τόνισε ότι όλα γίνονται «σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Παρανεστίου, οι υπηρεσίες μας προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες αυτού του αγώνα» και συνεχάρη τον Ποδηλατικό Όμιλο Δράμας που το περασμένο Σαββατοκύριακο κατέκτησε το Πρωτάθλημα βορείου Ελλάδος.

Από αριστερά. Χρ. Κηπουρός, Γ. Φλώρος, Σ. Τσοπούρογλου, Γρ. Παπαεμμανουήλ, Αν. Καγιάογλου, Μ. Σκάρλιος και Φώτου.

Δήλωση Καγιάογλου

Ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου, σημείωσε από την πλευρά ότι «το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας γίνεται για πρώτη φορά στο Δήμο μας. Υπάρχει μια όμορφη περιοχή, ένας ωραίος οικισμός στο Μεσοχώρι όπου θα φιλοξενηθούν οι ποδηλάτες από εμάς, με ποικίλη φυσική ομορφιά και με ωραίες διαδρομές».

Όπως είπε «είναι χαρά μας που κάνουμε αυτούς τους αγώνες και πρέπει όλοι οι Δραμινοί και μη, να βρεθούν στον τόπο μας και να απολαύσουν αυτή την ομορφιά της περιοχής μας.

Είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα καθιερωθεί στο Δήμο μας και θα διευρυνθεί ακόμα παραπάνω» και εξήγησε ότι «η διαδρομή ενώνει Δήμο Παρανεστίου με Δήμο Ξάνθης με Δήμο Δοξάτου και Δράμας».

Δήλωση Τσοπούρογλου

Ο ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Τσοπούρογλου, τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία αγκάλιασε την πρόταση που είχε γίνει από τον κ.  Κηπουρό και ομόφωνα αποφάσισαν να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Παρανέστι Δράμας. Όπως είπε, «είναι μια πολύ καλή διαδρομή για έναν ποδηλάτη. Πιστεύουμε ότι το ποδήλατο αποτελεί ένα μέσο αγωνιστικό και ψυχαγωγικό και περιβαλλοντικό και δίνει μεγάλη βαρύτητα στον αθλητικό τουρισμό. Από αύριο στην περιοχή αλλά και από την Πέμπτη, θα βρίσκονται εδώ πάνω από 80 ποδηλάτες αθλητές και οι συνοδοί τους που θα υπερβαίνουν τα 200 άτομα. Τις ημέρες του αγώνα θα είναι πολύ περισσότεροι».

Όπως είπε μάλιστα «το Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα είναι το κορυφαίο που γίνεται στην Ελλάδα και μην ξεχνάμε ότι, από εδώ θα φύγουν την επόμενη ημέρα οι αθλητές και οι αθλήτριες, για να μας εκπροσωπήσουν στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλγερία».

Μέτρα προστασίας από την Τροχαία Δράμας

Στις δηλώσεις του, ο διοικητής της Τροχαίας Δράμας κ. Σκάρλιος, σημείωσε ότι «το Τμήμα Τροχαίας Δράμας θα λάβει αυξημένα μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας και τις 3 μέρες διεξαγωγής των αγώνων με σκοπό την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας των πολιτών, αλλά παράλληλα και την ασφάλεια των διαγωνιζομένων αθλητών», ενώ θα διατεθεί «το σύνολο της διαθέσιμης δύναμης, θα ενισχυθεί και από άλλες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας καθώς επίσης και από το Αστυνομικό Τμήμα της Σταυρούπολης».

Το Συγκρότημα Νέστου

Εκ μέρους του Συγκροτήματος Νέστου ΔΕΗ, ο διευθυντής κ. Φώτου, αναφέρθηκε στη δέσμευση της ΔΕΗ «για ένα καλύτερο και πιο πράσινο μέλλον. Στηρίζει ενέργειες και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που προωθούν την ποδηλατική κουλτούρα και τη βιώσιμη κινητικότητα. Η εταιρεία φιλοξενεί σε μέρος των εγκαταστάσεών της αγώνα ατομικής χρονομέτρησης στο Συγκρότημα Νέστου»

Σημείωσε ακόμα ότι η ΔΕΗ, «έχει δημιουργήσει τη δική της ποδηλατική ομάδα με στόχο την προώθηση της ποδηλατικής κουλτούρας και της βιωσιμότητας εντός της εταιρείας. Πιστεύουμε ότι βάζοντας το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας, δίνουμε ενέργεια στο περιβάλλον και στη ζωή μας».

Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας

Τέλος, ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας κ. Φλώρος, όσο και ο Δραμινός τεχνικός διευθυντής των αγώνα κ. Κηπουρός, ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για τη μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει και μίλησαν για έναν πολύ καλό αγώνα στα πρότυπα της ελληνικής ποδηλασίας.

Αναλυτικά οι διαδρομές που θα διανύσουν οι ποδηλάτες σε όλες τις κατηγορίες:

Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης Γυναικών 21,2χλμ.-301 υψομετρικά (Παρανέστι, Παρασκευή 24/06): Μεσοχώρι – Τέμενος – Αναστροφή – Μεσοχώρι –Ε.Ο. Δράμας/Ξάνθης, αναστροφή και τερματισμός στο σημείο εκκίνησης

Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης Ανδρών 41χλμ.-572 υψομετρικά (Παρανέστι, Παρασκευή 24/06): Μεσοχώρι – Τέμενος – Αναστροφή – Μεσοχώρι – Ε.Ο. Δράμας/Ξάνθης – Αναστροφή – Μεσοχώρι – Τέμενος – Αναστροφή – Τερματισμός στο σημείο εκκίνησης

Αγώνας Αντοχής Γυναικών 98,5χλμ.-1431 υψομετρικά (Παρανέστι, 25/06): ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ (Ε.Ο. Δράμας/Ξάνθης) – Πασχαλιά – Δρυμιά – Χαλέπι – Ε.Ο. Δράμας/Ξάνθης – ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ (4 φορές)

Αγώνας Αντοχής Ανδρών 170,6χλμ.-2126 υψομετρικά (Παρανέστι, 26/06): Πόλη Εκκίνησης/Τερματισμού: Παρανέστι Διαδρομή: Παρανέστι (προεκκίνηση) – Ε.Ο. Δράμας/Ξάνθης – ΙΝ Αγ.Παρασκευής (Σημείο 0) – Νικηφόρος – Ανδριανή – Χωριστή – Ε.Ο. Δράμας/Καβάλας – Δοξάτο – Ανδριανή – Ε.Ο. Δράμας/Ξάνθης – Νικηφόρος – Παρανέστι και 4 φορές η κυκλική διαδρομή Ε.Ο. Δράμας/Ξάνθης) – Πασχαλιά – Δρυμιά – Χαλέπι – Ε.Ο. Δράμας/Ξάνθης – Παρανέστι

Πρόγραμμα Αγώνων

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, το πρωί στις 11 π.μ. θα λειτουργήσει η γραμματεία στο εστιατόριο του οικισμού ΔΕΗ στο Μεσοχώρι, ενώ στις 16:00 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη ατομικής χρονομέτρησης γυναικών και μισή ώρα αργότερα θα ακολουθήσει η έναρξη ατομικής χρονομέτρησης ανδρών.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου, στις 14:00 μ.μ., θα γίνει η έναρξη του αγώνα αντοχής γυναικών, ενώ την επόμενη ημέρα, Κυριακή 26 του μηνός στις 9:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η έναρξη αγώνα αντοχής ανδρών.