Home > Πρώτο Θέμα > Γιατροί και νοσηλευτές ιδιώτες και του δημοσίου στη Δράμα προτρέπουν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί-► Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας έχει ονόματα ιδιωτών γιατρών που με την τακτική τους δυσφημούν τα εμβόλια

Γιατροί και νοσηλευτές ιδιώτες και του δημοσίου στη Δράμα προτρέπουν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί-► Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας έχει ονόματα ιδιωτών γιατρών που με την τακτική τους δυσφημούν τα εμβόλια

Γιατροί και νοσηλευτές ιδιώτες

και του δημοσίου στη Δράμα

προτρέπουν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί!!!

► Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας έχει ονόματα ιδιωτών γιατρών που με την τακτική τους δυσφημούν τα εμβόλια

► Καταγγελίες για νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Δράμας που είναι στο εμβολιαστικό κέντρο και ακολουθούν την ίδια τακτική

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με την προτροπή γιατρών και νοσηλευτών προς τους πολίτες, ώστε να μην κάνουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, υπάρχει και στη Δράμα. Και δεν είναι καθόλου μικρό και αμελητέο, μιας και υπάρχουν πλέον συγκεκριμένες καταγγελίες προς τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, από συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν δώσει συγκεκριμένα ονόματα, τόσο για ιδιώτες γιατρούς, όσο και για νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Δράμας, το οποίο μάλιστα απασχολείται και στο εμβολιαστικό κέντρο.

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε χθες με τη γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κα. Όλγα Βασιλείου, η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό και επεσήμανε ότι το αργότερο σήμερα το πρωί, θα εκδοθεί ανακοίνωση από τον Ιατρικό Σύλλογο σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Olga Vasileioy2

Απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση για αυτό που συμβαίνει στη Δράμα, η κα. Βασιλείου επιβεβαιώνει ότι «συμβαίνει, είναι υπαρκτό, υπάρχουν ονόματα, υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν καταθέσει ονομαστικά μεν, αλλά επειδή το θέμα συζητήθηκε στη Γενική Συνέλευση για συγκεκριμένους συναδέλφους και κατά κάποιον τρόπο ο καταγγέλλων ήταν συνάδελφος, πάρθηκε μια απόφαση και αυτή θα κοινοποιηθεί. Σε άλλους Νομούς, όπως έκανε και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, θεωρήθηκε πειθαρχικό παράπτωμα και ο συνάδελφος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό. Είναι πειθαρχικό παράπτωμα».

Όπως επισημαίνει μάλιστα μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο», «πρόκειται για κατάχρηση εξουσίας, με την έννοια ότι η ιδιότητά μου ως γιατρού, δεν μου δίνει το δικαίωμα να φέρομαι μ’ αυτόν τον τρόπο, δημιουργώντας θέματα υγείας στους ασθενείς που έρχονται στο ιατρείο μου. Γιατί, ο ανεμβολίαστος ασθενής, θεωρείται ότι και αυτός κινδυνεύει περισσότερο από την παραλλαγή «Δέλτα» και να νοσήσει μάλιστα βαριά».

Στην ερώτηση αν οι συγκεκριμένοι γιατροί για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες, κληθούν σε απολογία από τον Ι.Σ. Δράμας, η γραμματέας του Συλλόγου διευκρινίζει ότι, «το να κληθούν προς το παρόν οι συγκεκριμένοι γιατροί, άμεσα δεν θα γίνει. Αν πάντως αυτό συνεχιστεί, τότε θα γίνει και αυτό. Η Δράμα είναι  μικρή πόλη και όλα μαθαίνονται».

Ερωτώμενη αν ο Ιατρικός Σύλλογος μπορεί να ελέγχει μόνο ιδιώτες γιατρούς αλλά και δημοσίου, η ίδια επισημαίνει ότι, «μπορούμε να το κάνουμε για όλα τα μέλη μας. Αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα βέβαια. Το να μην θέλουν να εμβολιαστούν, θα το δούμε μετά στη συνέχεια, όσον αφορά από 1 Σεπτεμβρίου που θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους υγειονομικούς.

Αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι ότι αυτό θα πρέπει να σταματήσει, όχι γιατί θα φοβηθεί ο γιατρός ότι θα περάσει πειθαρχικό, αλλά γιατί  θα καταλάβει ότι αυτό που κάνει είναι αντιδεοντολογικό».

Στην ερώτηση αν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές ακόμα και στο Νοσοκομείο, οι οποίοι προτρέπουν τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο, η ίδια το επιβεβαιώνει: «Στο Νοσοκομείο της Δράμας έχουμε νοσηλευτικό προσωπικό, έχουμε καταγγελίες  προς τον Ιατρικό Σύλλογο, έχουμε ενημερώσει και τη διοικήτρια του Νοσοκομείου και για ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, το οποίο ήταν στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση που θα εκδοθεί, θα σημειώνουμε μεταξύ άλλων ότι, όλοι όσοι ασχολούνται και εργάζονται σε εμβολιαστικά κέντρα, όλοι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Δεν μπορείς να έχεις ανεμβολίαστους ανθρώπους, οι οποίοι εν δυνάμει έχουν αντιεμβολιαστική κουλτούρα μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα».

Τέλος, η κα. Βασιλείου, διευκρινίζει ότι, «το νόημα  είναι ότι, στην προκειμένη περίπτωση αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη στο Νομό μας και να κάνουμε σύσταση αρχικά προς τους συναδέλφους – οι οποίοι για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους δεν θέλουν να εμβολιαστούν – να μην δυσφημούν τα εμβόλια. Γιατί θεωρούμε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο κάνουν κατάχρηση της εξουσίας και της ιδιότητάς τους ως γιατροί. Στον γιατρό πας για να τον συμβουλευτείς και να πάρεις κάποιες οδηγίες. Δεν είναι σωστό αυτό να γίνεται μέσα στα ιατρεία. Θα πρέπει ο ασθενής να αποφασίσει αν θα κάνει το εμβόλιο και να ενημερωθεί. Όχι να μπει στη διαδικασία να απολογείται γιατί θέλει να κάνει το εμβόλιο».