Home > Νέα > Ημερίδα με θέμα: «Διονυσιακές επιβιώσεις – Χορός και φιλοσοφία» Σήμερα στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Δράμας

Ημερίδα με θέμα: «Διονυσιακές επιβιώσεις – Χορός και φιλοσοφία» Σήμερα στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Δράμας

Σήμερα στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Δράμας

Ημερίδα με θέμα: «Διονυσιακές

επιβιώσεις – Χορός και φιλοσοφία»

 

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ημερίδα για την λαογραφική παράδοση της περιοχής, πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη 20 Μαΐου, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Δράμας και ώρα 18.30.

Η Ομάδα Μελέτης Αρχαίας Όρχησης του θεάτρου Δώρα Στράτου παρουσιάζει τις πολιτιστικές της δράσεις στην περιοχή της Δράμας με την οποία συνδέεται από παλιά σε κοινή συμπόρευση στα θέματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μοναστηρακίου.

Στις 20-21 Μαΐου 2025 τα μέλη της ομάδας υπό την εποπτεία της Άννας Λάζου, αν. καθηγήτριας Αισθητικής των Παραστατικών Τεχνών και διευθύντριας του Εργαστηρίου Φιλοσοφίας & Τέχνης του Τμήματος Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ επισκέπτονται την πόλη και την Μαυρολεύκη της Δράμας για την παρακολούθηση των δρωμένων των Αναστεναριών και για την πραγματοποίηση εργαστηρίου χορού και φιλοσοφίας με δημιουργούς και χορευτές του τόπου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τέχνης «Γεώργιος Παρασίδης» (παλιό δημαρχείο πλατεία Ελευθερίας), και έχει θέμα: «Διονυσιακές επιβιώσεις – Χορός και φιλοσοφία».

Ομιλητές θα είναι:

1) Θωμαή Ράγια, Δρ Φιλοσοφίας ΑΠΘ – μέλος της Ομάδας Μελέτης Αρχαίας Όρχησης.

2) Γιάννης Παπουτσής, Msc διοίκησης εκπαιδευτικών μονάδων, πρόεδρος του μορφωτικού & πολιτιστικού συλλόγου Μοναστηρακίου Δράμας & του κέντρου πολιτιστικής ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας.

3) Κιάκου – Βαγενά Μαρία, Χοροδιδάσκαλος, μουσικοί & χορευτές του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, αύριο Τετάρτη, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν και θα συμμετέχουν στα Αναστενάρια Μαυρολεύκης.

Η είσοδος για το σεμινάριο/ εργαστήριο είναι ελεύθερη (δωρεάν).