Home > Αρθρα > Ημερολόγιο καραντίνας … μένουμε σπίτι Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Ημερολόγιο καραντίνας … μένουμε σπίτι Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Ημερολόγιο καραντίνας …

μένουμε σπίτι

 

Γράφει ο  Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Μένουμε σπίτι γιατί πολύ απλά αυτό θα μας κρατήσει υγιείς, ξεκίνησε ως προτροπή και εξελίχθηκε σε απαραίτητη προϋπόθεση για να μην κάνουμε κακό αρχικά σε εμάς τους ίδιους αλλά και στους ανθρώπους που αγαπάμε, τους γονείς μας, τους παππούδες μας.

Η πανδημία που έπληξε όλο τον κόσμο είναι πρωτόγνωρη και δοκιμάζει τις αντοχές μας, ακόμα ακόμα και την συνοχή της ίδιας της κοινωνίας μας. Ζούμε ημέρες περίεργες, ημέρες που κρύβουν φόβο, ανησυχία, αγωνία και αβεβαιότητα για το αύριο.

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει τηρήσει πιστά της οδηγίες των ειδικών και της κυβέρνησης, δεν σας κρύβω ότι αυτό με εξέπληξε θετικά.  Η λογική κυριάρχησε και σεβαστήκαμε  τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Η διατήρηση σε χαμηλό επίπεδο των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων οφείλετε στο ότι, κυρίως εμείς φερθήκαμε υπεύθυνα.

Με χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης αφιερώνουν δεκάδες άρθρα για να τονίσουν πόσο σωστά έπραξε η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έτσι εκεί που ήμασταν το μαύρο πρόβατο για μια δεκαετία τώρα έχουμε γίνει το καλό παράδειγμα. Επιτέλους γίναμε πρώτο θέμα σ όλο τον κόσμο για καλό λόγο. Ας χαρούμε όλοι μας, το αξίζουμε.

Είμαι άνθρωπος από την φύση του αισιόδοξος και θέλω να πιστεύω ότι από αυτή την περιπέτεια έχουμε την ευκαιρία να βγούμε καλύτεροι ως άνθρωποι, να αλλάξουμε, να ήμαστε πιο ρεαλιστές, πιο ώριμοι, να σεβόμαστε το εαυτό μας αλλά και τους άλλους, τον τόπο που ζούμε, την χώρα μας και να αναθεωρήσουμε κάποια κακώς κείμενα στην καθημερινή μας ζωή. Μας δίνεται η δυνατότητα να βρεθούμε πραγματικά κοντά με τους δικούς μας, τώρα που οι ρυθμοί της ζωής μας είναι αργοί. Ας μην χάσουμε την ευκαιρία.

Βέβαια το αύριο είναι αρκετά αβέβαιο όσο κρατά η παγκόσμια καραντίνα, θα αλλάξουν πολλά με την λήξη της,  ιδιαίτερα όσον αφορά τα οικονομικά θέματα, ελπίζω οι ευρωπαίοι ηγέτες επιτέλους να σταθούν στο ύψος τους και να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις που θα μας οδηγήσουν ομαλά στην κανονικότητα.

Έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε στο τέλος, μένουμε σπίτι και περνάμε δημιουργικά την ώρα μας, ένα βιβλίο είναι καλός σύντροφος, μια καλή ταινία, μια τηλεοπτική σειρά, η μουσική που μας αρέσει. Η επικοινωνία με τους φίλους μας είναι πλέον εύκολη χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που μας προσφέρει η τεχνολογία, στέλνουμε sms και μπορούμε να κάνουμε τον περίπατο μας, να αθληθούμε αποφεύγοντας τα πολυσύχναστα μέρη.

Όσο για τα θρησκευτικά μας καθήκοντα μπορούμε να τα εκτελέσουμε και αυτά από το σπίτι. Ο Χριστός όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να πάμε στο ναό για να προσευχηθούμε απάντησε ΟΧΙ, ο θεός βρίσκεται παντού και μας ακούει. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, τις παρακολουθούμε με ευλάβεια και προσοχή προσπαθώντας να κατανοήσουμε το μήνυμα τους.

Μια προτροπή προς τα παιδιά, μην το βλέπετε σας διακοπές, δεν είναι, αξιοποιήστε σωστά τον χρόνο σας, ακολουθήστε τις οδηγίες των δασκάλων σας.

Τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα είναι σε αναστολή, κάνουμε υπομονή, θα έχουμε στο μέλλον το χρόνο να ασχοληθούμε με ότι αγαπάμε.

…και όπως είπε ένας φίλο: «βρε παιδιά τόσα χρήματα ξοδέψατε για να αποκτήσετε ένα σπίτι, τώρα που είναι ευκαιρία, μείνετε μέσα και χαρείτε το».

Ελπίζω το τέλος της περιπέτειας να μας βρει όλους υγιείς.

 

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Πρόεδρος

Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης ο «Μέγας Αλέξανδρος» και του

Αθλητικού Ομίλου Προσοτσάνης (Χειροσφαίριση).